Reklama

Reklama

Pojďte pane, budeme si hrát

(seriál)
  • Česko Kdo to hodil, pánové (více)

Série(2) / Epizody(11)

Jeden je malý a hloupoučký. Druhý protáhlý a vychytralý s mlsným jazýčkem. Jednoho dne se potkali u Kolína a dali se do řeči. Po dlouhém klábosení o tom, jak měli geniální předky a příbuzné zjistí, že jsou bráchové a začnou si spolu hrát. Prožívají spolu mnohá dobrodružství a hry, které však nejsou ze strany toho většího zrovna čestnou zábavou. Ale malý medvídek to snáší vcelku dobře a tak oba navozují řadu úsměvných situací. (stub)

(více)

Recenze (170)

easaque 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

nostalgických 5* Dítě se ve mně probudilo a musel jsem doplnit komentář k tomuto večerníčku, u kterého mě překvapilo, že má jen 11 dílů. Tím, že jsem na medvědy, tak není divu, že jsem ho měl v dětství tak rád a zůstalo mi to až dosud. Rozhodně za jeho oblíbeností je i skvělý dabing Františka Filipovského a Rudolfa Deyla. Prostě je to česká klasika, která by snad mohla potěšit i po padesáti letech. Ale to musí posoudit už další generace.... Za mě plný počet hvězd s poděkování Břetislavu Pojarovi za jeho pohádky a krátké filmy. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: X /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] … A zase nutné BLÁBOLENÍ BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA nakonec, kvůli zdejšímu novému a omezujícímu pravidlu pro recenze (vysvětlení najdete v mém deníčku) ... ()

thorewi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužel, příběhy dvou medvídku od Kolína s emi nelíbili kdysi, nelíbí se mi ani teď a už se mi asi ani nikdy líbit nebudou. Důvodem je nejspíše to, že mi jejich humor nepříjde až tak humorný a jejich příběhy až tak zajímavé. Ale jinak je Břetislav Pojar skvělý režisér, na tom nezmění nic ani moje antipatie k této sérii. ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele

Tááák. Kdo měl někdy staršího bratra nebo si hrál se staršími kluky ve školce či ve škole, ten to zná. Jdete hrát fotbal, skončíte v brně. Jdete krást hrušky, skončíte jako ten, co hlídá, jestli někdo nejde. Jdete si hrát na píseček, dostanete auto bez kol. A tak dále.... Tvůrci tohoto vtipného díla vlastně jenom popustili uzdu své fantazii a přenesli situace podobné těmto do kouzelně vtipného animovaného seriálu. Samozřejmě jsem vždy soucítil s tím hloupým důvěřivým medvědem, když musel snášet všechno od toho většího vychcaného :-) ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Dnes již klasické dílo, jež zcela jistě náleží ke zlatému fondu československé animované tvorby a především k nejvýraznějším odkazům Břetislava Pojara, který patřil k nejnadanějším žákům a posléze i plnohodnotným nástupcům Jiří Trnky. Fantazie a nekonečná tvůrčí invence, s jakou jsou všechny medvědí příhody realizovány, nabízejí pokaždé originální tvar, přitom jsou srozumitelné i nejmenší věkové kategorii. Je nasnadě, že punc originality do seriálu vnáší z nemalé části mistrovský Deylův hlas, nahrazeným později neméně skvělým Františkem Filipovským. Fakt, že příhody dvou nezbedných medvídků, co se před téměř půl stoletím potkali u Kolína, obstojí i dnes v nepoměrně atraktivnější současné zahraniční 3D produkci, je uznáním, jakého se autorům zaslouženě dostává. ()

AnniqueCh 

všechny recenze uživatele

Zase jeden z řady večerníčků  kreslených jedním z našich nejznámějších kreslířů, tentokrát panem Břetislavem Pojarem. Pro mého tátu jako dítě to byl jeden z nejoblíbenějších hned po večerníčku O vepříku a kůzleti a pro mně z té řady večerníčků vytvořených panem vlastně taky , nedivím se že jej děti milovali, není nic milejšího pro nevinné děti než večerníček plný zvířátek, protože jedině to rozvíjí v dítěti city a podle citů z něho vyroste bud´ hodný nebo zlý člověk. Jen s těmi dialogy mezi medvídky to možná trochu přehnali, v podstatě spolu vedli rozmluvy jako dva dospělí muži a ještě přitom narážely na ženy, no aspoň vím odkud táta pochytil ty chlapské řeči . ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • Epizoda obsahuje podprahovou zprávu "Hlasuji pro mír". (davidrohusch)
  • Medvídci si vykají a oslovují se pane. Přestože hned v prvním díle dojde k objevu, že jsou bráchové a utvrdí to tyknutím a zvoláním „to znamená ty kubo, že mi dva jsme bráchové“. Přesto si celý seriál dál vykají. (sator)

Reklama

Reklama