Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené seriály (10)

Monty Pythonův létající cirkus

Monty Pythonův létající cirkus (1969)

Tihle chlapíci dokázali zhmotnit anglický humor před kamerou. Jejich skeče plné satiry, absurdit a často postrádající jakoukoli logiku, jsou už klasikou... Dnes člověk jen kroutí hlavou, co vše těmhle chytrým chlapíkům BBC dovolila vysílat! Někdo je miluje, někdo nenávidí. Každopádně, pokud nemilujete Pythony, nebudeme si asi rozumět :)

Star Trek

Star Trek (1966)

Stále dokážu sledovat původní série s nadšením, protože má nedosažitené kvality a když někdo řekně, že je prostě starý, tak to nechápu a neberu jako argument. Poprvé a naposledy se podařilo sestavit posádku, která je doslova nezapomenutelná, díky výborným charakterům postav - horlivý Kirk, rozpolcený vulkánec Spock, lidový doktor McCoy, krásná Uhura, mistr Scotty, věrný Čechov a klidný Sulu. Jednotlivé díly, které se svým dějem na první pohled hodně podobají, mají nějakou myšlenku či hlubší smysl či poučení. Star Trek TOS jednoduše dokázal odstartovat zájem o sci-fi. Takže za to, že mi otevřel cestu k tomuto žánru, musím dát 100%!

Byl jednou jeden... život

Byl jednou jeden... život (1987)

Seriál mého dětství, který mě nasměroval k biologickým oborům. Nádherná Legrandova skladba La vie..

Pojďte pane, budeme si hrát

Pojďte pane, budeme si hrát (1965)

Moje máma dělá reklamu, jeho máma dělá reklamu, můj tatínek "muuuf", jeho tatínek "muuuf", můj strejda je "papadadá", jeho strejda "papadadá", má babička, jeho babička, dědečkové mazaní a oba z Kopidlna, to znamená... to znamená... ty Kubo, že my dva jsme asi bráchové! Bráchové! - A to je jedno, ať jsme bráchové, pojďte pane, budeme si hrát! Geniální a nesmrtelné!

Návštěvníci

Návštěvníci (1983)

Jako dítě jsem Návštěvníky tolik neocenila. Bavily mě amarouny a ty super hračičky z budoucnosti. Ale teď si je vyloženě užívám. Prostě takový Star Trek po česku s naprosto skvělou hudbou a vtipným scénářem.

Bimileui seob

Bimileui seob (2017)

Napínavé jak malé gatě, skvěle poskládané, výborný výběr herců. Hezky pozvolna, nikam se nespěchá, motivace postav se pomalu odhalují, proplétají se jejich vztahy. Závidím každému, kdo na to teprve bude koukat. Nemám ráda krimi seriály americké produkce, ale tohle je prostě v korejském stylu, oni umí vtáhnout do děje a vymačkat diváka jako pomeranč. A pak na konci sedíte a říkáte si, proč jste to sakra chtěli zkouknout tak rychle? A krom toho jsem si přes deset let myslela, že Jo Seung-woo je autista, když jsem ho kdysi viděla v Maratonu. Na Klasik jsem úplně zapomněla. Bae Doo-na je tu kouzelná, mnohem lepší něž v Silent Sea nebo Kingdom, je tu civilní a plná emocí.

Futurama

Futurama (1999)

Seriál, ve kterém je nespočet skvělých vtipů a skrytých odkazů. Sázka na jistotu, pokud se chcete lámat smíchy vejpůl...

Stranger Things

Stranger Things (2016)

Právě jsem se na osm hodin vrátila do dětství. Naprostá dokonalost! A ta hudba!