Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lawson Russell je právník, jenž slavil úspěch obhajováním bohatých lidí, kteří nemuseli být za každou cenu nevinní. Při procesu s Thurmanem Parksem už ale nedokáže pokrytecky hájit vraha a rozhodne se na čas odejít. Potká staršího spisovatele Marlowa, který mu dá přečíst svůj vynikající thrillerový příběh, v němž chybí pouze posledních šest stran. Když Marlowa najdou druhý den mrtvého, Russell se rozhodne knihu dokončit a vydat ji jako svou vlastní. Zanedlouho se objeví detektiv Dubose, který zjistil, že vraždy, popsané v knize, se skutečně odehrály. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele

Podle mě vcelku kvalitní nadprůměrný krimi thriller s vynikajícím Goodingem Jr. v hlavní roli. Docela bych se přimlouval za dvě věci. Za lepší hodnocení zde a pak za kvalitně zafinancovaný remake, protože námět je to velice zajímavý a poutavý a já jsem se ani chvíli nenudil, ač i zde bylo pár předvídatelných okamžiků. V kterém filmu dnes nejsou, že??? ()

GIK 

všechny recenze uživatele

Výkon Goodinga na mě působí jako karikatura, jak kdyby to měla být parodie, či jako kdyby trénoval na taškařici Plnou parou vzad. Proto mi ve výčtu žánru chybí zařazení "Komedie". Jinak film vcelku originální, i když v reálu jen velmi těžko představitelná a uskutečnitelná zápletka. Advokát - spisovatel - plagiátor na neuvěřitelném útěku před policií. Dobré a napínavé je finále. ()

Reklama

AloisNeuman 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě hodně baví, ani nevím proč. Zápletka. Cuba. Škoda špatného a nezajímavého českého překladu. Film se jmunuje dle fiktivní knihy ve filmu VRAH VRÁN. Co je nejlepší z filmu ŽIVOTNÍ POUČENÍ. Postava Goodinga Jr. říka : " táta mě naučil tři věci : 1. NIKDY NEPROMARNI PŘÍLEŽITOST ŘÍCT NĚKOMU ŽE HO MILUJEŠ 2. NEBER SI ODMĚNU ANI TREST ZA TO CO JSI NEUDĚLAL 3. ŘÍKEJ ZA KAŽDÝCH OKOLNOSTÍ PRAVDU JE TO JEDNODUŠŠÍ ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nic není takové, jak se může na první pohled zdát. Po rychlé cestě vzhůru většinou následuje tvrdý pád, pád až na dno. Nebo jízdenka do pekla. Chamtivost je blbá vlastnost a vůbec se nevyplácí. Nemilosrdná ctižádostivost vede k vlastní záhubě. Na to dojede i bývalý právník Cuba Gooding Jr. Zaplete se do velmi nebezpečné hry, hry s vlastním osudem. Nicméně, vrah to měl vymyšleno dobře. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Na video filme "Napíš si svoju smrť" ma najviac zaujal námet. Bývalý právnik Lawson Russell sa dostane do veľmi nepríjemnej situácie po tom, čo si prisvojí rukopis detektívneho románu. Vydá ho pod svojim menom. Stane sa slávnym a bohatým. Lenže onedlho sa to všetko otočí proti nemu. Vraždy ktoré sú súčasťou knihy presne zodpovedajú zločinom, ktoré sa stali v reálnom živote. Takže je obvinený z piatich vrážd. Je vinní z plagiátorstva, ale nie z vraždy. To však bude veľmi ťažko dokazovať. Všetko totiž svedčí proti nemu. *** ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo v USA ve městech New Orleans, Key West a Los Angeles. (GASTON73)

Reklama

Reklama