Reklama

Reklama

Nikdo nevyvázne živý

  • Velká Británie No One Gets Out Alive (více)
všechny plakáty
Trailer 1

VOD (1)

Zoufalá Mexičanka bez dokladů se nastěhuje do zchátralého penzionu v Clevelandu. Jenže to, co tam zaslechne a uvidí, ji rozhodně neuklidní. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (125)

raimi 

všechny recenze uživatele

To zas byl woke bullshit. Mladá ilegálka, čistá to duše, přichází pěkně klasicky za pomocí převaděčů do USA, aby pak pracovala v továrenským koncentráku v Rumunsku (domovině to poloviny filmovýho štábu), kde obchází kapitalistův bělošský dráb a ostřížím okem dohlíží na barevné nevolníky, aby je terorizoval buzerací typu "Tohle ale má být dvojitý šev! A co ten límeček! Sprav to!". Naštěstí je po ruce korpulentní Afričanka, aby nebohé ilegálce otevřela náruč a vypomohla jí laskavým úsměvem, vlídným slovem a v nouzi nejvyšší otevřela prkenici a vysázela na stůl nevratnou půjčku. No hotová Matka Tereza. Naše nebohá ilegálka má ale smůlu, nejenže musí dojíždět do Rumunska, ale pak musí v noci chodit pěšky na předměstí Clevelandu, kde stojí jediná "funkční" budova a to strašidelný dům z pouti, plný plesniviny, černoty, vrzání dřeva a průvanu z pekla, kde mají žít jen tři lidi včetně ní, což ale nějak nekoreluje se skutečným počtem obyvatel. Naše zvídavá ilegálka neustále vobšourničí, kafrá a somruje prachy kde se dá, protože malinko zalhala, pro dobré účely samo. Pak se konečně ukáže "zlo", což je podivná digitální rozcapená a ozubená vagína s ručičkama, kterou vykrmují dva toxicky maskulinní bratři, a naše milá ilegálka musí konečně prozřít a jednat. Načež imaginárně udusí vlastní matku, která jí bránila v rozletu tím, že nechtěla spořádaně chcípnout a místo toho byla neustále nemocná pročež se naše dobrá duše o ni musela starat, a pak v orgastické extázi bestiálně umlátit jednoho bratra toxíka tupým ozubeným rituálním mečem, falickým to symbolem patriarchátu a druhého mstivě nabídnout k spapání rozcapené vagíně. Poučení: kapitalismus je špatný, hranice jsou špatné a obojí by se mělo zrušit, aby mohli přijít všichni chudobní celého světa a vyzobat co nezaseli. Toxická maskulinita je fujky a produkuje nenasytné vagíny, které papají submisivní nebožačky. V moderních "hororech" se sociálním podtextem (kterej ale zabírá většinu filmu) se nikdo nesměje, všichni trpí a čučí jak kakabusové. Smějou se jen bodré černošky se srdcem na dlani. Černoši jsou policisté, dobráci a bratři ve zbrani. Běloši jsou zlí šéfové koncentráků pro barevný, toxičtí muži, šlapky, psychicky nestabilní děvčata a pokrytečtí majitelé, kteří vlastní věci. ()

PanTumnus 

všechny recenze uživatele

Nevillův Rituál byl metaforou toxické maskulinity, Nikdo nevyvázne živý tématizuje, bohužel, skutečné únosy a mučení žen (to že je hlavní hrdinka z Mexika není náhoda). Film si udržuje neskutečně nepříjemnou atmosféru po celou dobu stopáže, jump scary jsou použity velmi decentně a žánry se zde mixují zdatně. Původně jsem dal tři hvězdičky, ale snímek mi prostě zůstal v hlavě a to je dobré znamení. Plus těch 51% je opravdu podhodnocených. Více takových filmů. Jinak musím říct že tenhle rok horory opravdu válí... Candyman, The Night House, Malignant a teď tohle. (V zajetí démonů 3 budeme ignorovat) ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Nie je veľa filmov, ktoré spájajú ducharinu, exploitation a monster horror do jedného celku a pritom to vobec nie je prekombinované. A to asi aj preto, že každý zo subžánrov horroru má svoju časť filmu. Jeden hlavne na začiatku, druhý v strede a tretí na konci. A mne to vobec nepripadalo chaotické, práve naopak. Je to vyvážene, zaujímavé a všetko čo sa vo filme deje má svoje opodstatnenie i logiku. I keď film to všetko vysvetlí až na konci a práve tá pointa bola skvelá, čakanie sa naozaj oplatilo. Herci nemali svoj deň ani talent, ale zas si to film kompenzoval hlavne explicitným násilím a záživným dejom. A príchod posledného hosťa na konci bolo už len čerešničkou na torte. Bol temný a vynikajúco prepracovaný a až tak slušný výzor a ponurý zjav som tu rozhodne nečakal. Silné 4*. ()

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Áno strašne pomalý horor, ale neskutočne atmosferický, bezvýchodiskový, s low life ľuďmi, ktorí sa predierajú životom a do všetkého toho toto peklo. Dizajn domu, prostredia, depresívna zima naokolo, herecké výkony, desivé a zároveň nádherné nasvietenie filmu... Skoro dokonalý horor a režiséra budem naďalej sledovať. Až sa mi nechce veriť, že toto je jeho prvotina. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jediné pozitívum, ktoré tu vidím je celkom zaujímavo urobený bubák. Chýbala ale výraznejšia hororová atmosféra, aj keď zopár scénok s tým vyšinutým bratom sa zadarilo. Príbeh samotný bol taký nemastný-neslaný a po mysterióznej stránke kostrbatý, skrátka nič čo by zaujalo. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Bukurešti (Rumunsko), Clevelandu (Ohio, USA) a Londýně (Anglie). (SONY_)

Reklama

Reklama