Reklama

Reklama

Sidney Poitier, jeden z nejvýraznějších a nejuznávanějších filmových herců, vytvořil hlavní roli v dynamickém akčním thrilleru SMRT V PATÁCH. Nebezpečný vrah na útěku se ztratí policii v drsné horské divočině. Agent FBI Warren Stantin (Poitier) tak musí opustit důvěrně známé velkoměsto a vydat se do neznámých krajů, mimo civilizaci, kde se rozhodně necítí nijak jistě. Proto musí požádat o pomoc zkušeného stopaře Jonathana Knoxe (Tom Berenger). Jejich vztah má daleko přátelské idylce, ale jeden druhého potřebuje k přežití. Atmosféra ještě více zhoustne, když se Knoxova dívka Sarah (Kirstie Alley) stane poslední rukojmí vraha! (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (70)

Martin741 

všechny recenze uživatele

S odstupom rokov uz tomu nedam 4 spunty, ktore  by si film zasluzil v 80. rokoch. je to mix zanrov, dobrodruzny, fryler, kriminalka s nadhernymi horskymi lokalciami. Poitier  to dobre taha, Berenger stiha, videl som aj kultoveho  zaporaka z Dirty Harry 1971 konkretne Andrew Robinsona. Odporucam scenu Poitier a medved  : 69 % ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pestry mix zanrov od detektivky cez dobrodruzny film az po klasicky akcny film. Ustredna dvojica mohla fungovat trochu lepsie. Poitier je skvely ale Berenger trochu nevyrazny. Na druhej strane zaporak je skvely ako vzdy. Na odhalenie jeho identity si nejaku chvilu pockame. Dovtedy môzeme hadat, ktory z tradicnych predstavitelov zaporakov to je. Technicka stranka je kvalitna. Vsetko je prehladne natocene, bez digitalnych trikov s poctivymi kaskaderskymi kuskami. Mna najviac bavili eskapady v horach, ktore stali za to. S prepracovanejsimi postavami, trochou akcie naviac a menej otravujucou detektivnou zapletkou by som isiel aj na 4*. Takto davam len 3*, ale som dost spokojny. Po vlaznom zaciatku film neustale graduje. Sice to nie je uplne vybruseny klenot, ale rozhodne to je film, ktory stoji za to. 7/10. ()

Reklama

MI-380 

všechny recenze uživatele

Oba se nadějně rozeběhli: Sidney Poitier i tenhle thriller. První brzda zaskřípěla v přírodě, tam však stále trvalo napětí a bylo na co se dívat. Druhá brzda (zvaná VELKÉ Americké Finále = VELKÁ Honička + Banální Konec :-() shodila film o dva levely níž. Škoda; mezi Berengerem a Poitierem (paradoxně bílý muž z divočiny a černý muž z City) to dobře jiskřilo, Highlanderův soupeř Clancy Brown si přímo v Highlandu nacvičil dalšího přesvědčivého záporáka a Kirstie Alley byla ještě pěkná štíhlá holka. 65%. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zachraňte Sáru, tak by se mohl jmenovat tento dobrodružný snímek s kriminální zápletkou, jemuž pánové Sidney Poitier a Tom Berenger výrazně pomohli svou přítomností.. Zvláštní agent FBI a introvertní horal (zajímavý podivín) jdou po stopě zloděje diamantů/vraha v přenádherné přírodě, v drsných podmínkách, houževnatě a vytrvale, až jsem je musela obdivovat a držet jim palce.. Scéna s medvědem fantastická.. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Hodně povedená záležitost, které bych vytknul snad jen nepříliš efektní finále. Jinak musím jen a jen chválit. Počínaje výbornou úvodní sekvencí s únosem rukojmí a předáním diamantů (atmosféra, pointa) a mnoha dobrými nápady ve scénáři (mj. ukrytí vraha mezi členy jedné horské výpavy), až po hudební doprovod, hlášky a hercké obsazení. Prostě výborný dynamický thriller, který jistě potěší každého příznivce tohoto žánru. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Původní název filmu zněl Králové hor (The Mountain Kings). (džanik)

Související novinky

Zemřela herečka Kirstie Alley

Zemřela herečka Kirstie Alley

06.12.2022

Ve věku 71 let zemřela slavná komediální herečka Kirstie Alley. Alley byla údajně obklopena svou nejbližší rodinou, když zemřela. V příspěvku na jejím oficiálním instagramovém účtu bylo odhaleno, že… (více)

Zemřel herec Sidney Poitier

Zemřel herec Sidney Poitier

07.01.2022

Dnes přišla smutná zpráva z bahamských ostrovů. Ve věku 94 let zemřel nejstarší herecký držitel Oscara za hlavní roli, floridský rodák Sidney Poitier. Médiím zprávu sdělil přímo bahamský předseda… (více)

Reklama

Reklama