Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seriál se snaží dětem vysvětlit, proč právě zkoumané věci fungují tak, jak je všichni znají. Děti se spolu s moderátorskou dvojicí můžou podívat například na palubu letadla, do mrakodrapu, zoo, ale můžou vidět i práci policie a dalších záchranných sborů. Ale moderátoři dokáží snadno vysvětlit i elektrický proud a mnoho dalšího. (MsWampir)

(více)

Recenze (74)

bambusacek 

všechny recenze uživatele

Dávám 5*, protože tento pořad sem naposledy viděl tak ve dvanácti letech a nyní si ho již pouštět nebudu protože moje hodnocení by se rapidně snížilo, protože teď už chápu jak to funguje ;) Kdysi jsem tím ovšem byl fascinován, toužil jsem si téměř vše vyzkoušet a zažít ten pocit který tam byl nastiňován. Skvělý pořad a dětem ( max do 15 let) mohu jen doporučit). ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Populárně-naučný seriál pro mladší diváky, s bohužel až příliš velkou úlitbou komerci. I přes to se divák něco může dozvědět o fungování věcí na světě a to je vždycky plus. Samozřejmě nemohu opomenout sladkou a dospívající Elishu Cuthbert, která je jen o málo mladší, než já a která pro mě jako staršího mimo cílovou skupinu diváků byla lákavým tahákem. Smutné je, že tento dětský formát pořadu je dnes bezostyšně předkládán i dospělému divákovi jako nějaká populární mechanika pro velké. ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Spíše jen nostalgie, kdysi dávno, když tenhle poučný seriál běžel na České televizi, bylo nepřípustně, abych vynechal jediný díl. Bavil jsem se jak při reportážích mladých reportérů, tak i při šílených vynálezech Charlieho, které jsem si vždy chtěl vyzkoušet, leč bohužel vždy scházely potřebné ingredience. Za nejzábavnější díly považuji ten horový a samozřejmě špionský speciál. Populární mechanika pro děti je prostě nenáročným seriálem nejen pro děti s půvabnou Elishou jako moderátorkou. ()

Inkognito_CZ 

všechny recenze uživatele

Z nostalgie nemůžu dát nižší hodnocení. Ten pořad jsem jako školkový capart totálně hltal a sympatie k němu mi zůstanou v hlavě zapsané asi napořád. Navíc bych řekl, že na dobu vzniku a vzhledem k cílové skupině je to kvalitativně určitě jeden ze vzorů žánru. A samozřejmě jsem jednu hvězdičku navíc nepřidal jen proto, že se mi tehdy líbila moderátorka ;-). ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Na tohle dílo se člověk, jak už sám název napovídá, nemůže dívat dospělýma očima. Jak dítě sem si nenechal uniknout jediný díl a i dnes musím jako dospělý uznat, že tenhle seriál pomáhá objasnit spoustu věcí a dělá to dětsky roztomile vtipným způsobem. Tenhle seriál bych dětem asi do třinácti velmi doporučil ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Pořad se natáčel převážně v Montrealu. (P. J. D.)
  • Název seriálu je odvozen od populárně-naučného časopisu „Popular Mechanics“. (P. J. D.)

Reklama

Reklama