Reklama

Reklama

Apríl

  • Česko Apríl, apríl (více)

Obsahy(1)

Skupina vysokoškolských studentů jede slavit svůj poslední školní rok do vzdáleného ostrovního sídla, které zdědila jejich kamarádka Muffy St. John. Zábava, protknutá aprílovými žertíky, je v plném proudu, když se několik studentů ztratí. Zdá se, že kolem řádí brutální vrah. Telefony jsou hluché a cesta pryč není možná dříve, než v pondělí, v očekávaný aprílový den. Jsou ale drastické vraždy skutečné, nebo jde jen o nepodařený aprílový žert? (-bad-mad-wolf-)

(více)

Recenze (32)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Originálny no do značnej miery za vlasy pritiahnutý slasher, ktorého najväčšou slabinou nie je ani tak záverečná pointa ako tradičná chyba žánru vôbec: neschopnosť napísať vierohodné postavy. Tých je tu milión a je ťažké sa medzi nimi orientovať, čo je pri whodunit slashere dosť veľký problém. Pritom úvodná polhodinka je klasicky o hovne plná prázdnych kecov. Keby tie keci trochu smerovali k predstaveniu postáv, hneď by to bolo o poznanie lepšie. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

April Fool's Day je smutným případem promarněného potenciálu. A přitom základní prvky, pro slasher tak přitažlivé, tu byly. Odlehlé archetypální sídlo obklopené hlubokým lesem, krásná blondýnka a černý humor v balení voyeuristického feelingu. Kde se tedy stala chyba? Klíčem nezdaru je absence vraha a gore scén. Snaha udržet napětí pouze na bázi domněnek (kdo je ten neviditelný útočník) a nastiňování postav, které odhalují řetězec událostí, nefunguje. Až v posledních dvaceti minutách se dočkáme určitého napětí a zajímavého rozuzlení, nicméně je to příliš málo, abych jej mohl zařadit alespoň do průměru. Co taky čekat od slasheru s názvem Apríl. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

On ten film má dobrý sekvence, např. scéna s obrazem je velmi vydařená a působivá, nebo holka s nožem, mrtvý studentík v lodi pod podlahou, ale celkové vyznění toho filmu ho docela shazuje. Možná je tak netypické, revoluční a experimentální, že na něj nejsem dosud připraven, ale působilo na mě obrovským WTF dojmem. Což si vykládám jako chybné a špatné. Možná je to ale i tím, že mě ten film uspal a tak 10 minut ve středu filmu jsem si dal dvacet. Pořád čekáte na něco, co vůbec nepřijde. A to je zápletka toho filmu, jeho pointa. Trošku nechápu, čím si zrovna tenhle film zasloužil remake. Možná za trest. 2,5* ()

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Zajímavý mix slasheru a whodunnit. Sympatické postavy, pár fajn efektů a překvapení (loď, had..). Bohužel se oproti jiným kouskům drží víc při zdi - jen náznaky nahoty, chybí drsnější gore. Ale i přesto spousta scén zaujme, ať už pointami, nebo nečekanými nápady a spoustou malých povedených aprílových žertíků. Fanoušky žánru rozhodně neurazí, i když asi ani přímo nenadchne. Ale za doplnění rozhodně stojí. Každopádně se Apríl vymyká těm největším klišé - na některé vtipně odkazuje, není hloupý, a v USA je to po zásluze taková menší klasika. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Do rezidence na ostrově přijíždí partička študáků. Příjemná hostitelka se ale záhy mění v roztržitou, nervózně se usmívající podivínku a študáci začínají jeden po druhém mizet... Po (černých) vánocích, haloweenu, pátku třináctého, valentýnu a čertví čem ještě došlo i na apríl. Tvůrci se zároveň inspirovali Deseti malými černoušky Agathy Christie a zadařila se jim osvěžující vyvražďovačka, která nesází na krvavé vraždy, ale na humor a napětí. V hlavní roli Amy Steel z druhého PÁTKU TŘINÁCTÉHO. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Film byl inspirován novelou Agáty Christie "And Then There Were None". (Chatterer)
  • Natáčelo se převážně v Britské Kolumbii v Kanadě. (Chatterer)
  • Ve Francii vyšel film pod názvem Weekend of Terror, v Německu pak jako The Horror Party. (Chatterer)

Reklama

Reklama