Reklama

Reklama

Na programu televize

(seriál)
  • Slovensko Na programe televízia
Česko / Slovensko, 2021, 11 h (Minutáž: 55 min)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Československá televize byla médiem stvořeným za účelem propagandy. Vedle ní dávala lidem, když nebyl v selhávající ekonomice chleba, alespoň onu hru – zábavu. Nutno podotknout, že na světové úrovni. Přes kontroverzní kontext jsou taková díla svědectvím kreativity, umu a invence talentovaných lidí. I v těžkých časech dala televize vzniknout dílům s tématy týkajícími se základních lidských hodnot nebo dílům nadčasovým svým autorským vkladem, které i dnes patří mezi klenoty české audiovize. Každý díl mapuje jeden žánrový/formátový fenomén (krimi, pohádky, silvestry, soutěže, ...) napříč časem prostřednictvím detailnějšího fokusu na několik vybraných pořadů, doplněných o přehledový kontext tvorby v dané oblasti v ČST i ve světě. Na povrch vynese neznámé informace o známých pořadech a představí i neznámé pořady, kdysi kultovní nebo výjimečné co do látky a zpracování. Klíčem výběru bude kvalita, invence a kreativita. Pořad představí tvorbu celé ČST – tedy i tvorbu slovenských studií ČST. Základními stavebními prvky cyklu jsou rozhovory s pamětníky, tvůrci a herci. Nadále zde budou účinkovat historici médií a televizní kritici a teoretici. Archivy v držení České televize, Rozhlasu a televízie Slovenska, Národního filmového archivu nebo Slovenského filmového ústavu nabídnou pohled do zákulisí vzniku pořadů, doplní výpovědi podávající jedinečné svědectví o zásadním obsahu a invenčním uchopení jednotlivých děl. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele sator k tomuto seriálu (12)

Na programu televize (2021) 

Některá témata by si zasloužila dvojnásobnou stopáž... ()

Zábava pro každého (2021) (E01) 

Na tohle téma jsem snad viděl vše co vzniklo, takže žádné překvapení se nekoná... ()

Jak se točí dějiny (2021) (E05) 

Ta opakovaná neschopnost Štěpničky se jednoznačně distancovat od Gottwalda je lidsky i psychologicky zarážející, právě v kontextu s jeho matkou... Jediné co mě napadá je, že v době kdy byl  po zatčení matky na převýchově v péči státu mu totálně vymyli mozek...A nebo je v tom jakási celoživotní odveta vůči matce za to co mu provedla s dětstvím ? Že by byl sympatizant ksč se mi nějak nechce věřit... ()

Mistři chytré zábavy (2021) (E06) 

Další recyklát notoricky známého...Mě by zajímalo proč ČT není schopna uvést  40 let po revoluci například právě Hovory H...nemám na mysli ty navazující kastráty... ()

V hlavní roli múzy (2021) (E08) 

Vemte rozum do hrsti...to se vám pohodlně vejde :-) Tohle téma by si zasloužilo díly dva...mimochodem mnoho záznamů divák nikdy neviděl, protože jsou  nezpracované... ()

Příběhy pro prime time (2021) (E10) 

Jmenování slovenští "vinici" za kvalitní slovenské pondělky-zajímavé... ()

Reklama

Reklama