Páni tvorstva
Československo, 1982, 9 min
Miloš Macourek, Jaroslav Doubrava, Adolf BornHudba:
Luboš FišerHrají:
Petr NárožnýObsah
Jeden z dílů VEČRNÍČKU s Machem a Šebestovou.
Paní učitelka vyprávěla dětem, že pánem tvorstva je člověk. Žáci se mezi sebou začali překřikovat, kdo je vlastně pán tvorstva, zda člověk nebo slon. Tahle diskuze znepokojavala i po škole Macha se Šebestovou, která navíc tuhle filozofickou otázku chtěla porovnat s jinými planetami. Mach na rozluštění otázky vytáhl sluchátko a oba se ocitli někde na neznámé planetě. (zdeny99)
golfista
V tomto případě jsi mi Oskare otevřel oči :) Nevím, kterou učitelku bych si vybral raději :))(11.5.2003)
Oskar
"Člověče, Šebestová, kde to jsme?" Neblázněte, hodnoťte, tohle je ten díl, kdy se Mach a Šebestová ocitají na planetě Ťap-Ťap!(6.5.2003)
HellFire
Mach se Šebestovou chtějí vidět, jak vypadají vztahy na jiném světě, a tak je sluchátko přenese na planetu. Tady se ale stanou předmětem studia.(29.4.2011)
Terter
"A Žlababa řekla: AHÓJ." Nezapomenutelný a pro mě nejlepší díl.(17.6.2005)
Fanucci
Žlababa:-)(27.7.2005)
panlorenc
"...člověk je pánem tvorstva, protože si ví rady v každé situaci a vítězí čím? RO-ZU-MEM!" Tohle moudro soudružky učitelky přebilo i Žlababu :-)(8.1.2012)
zdeny99
Sice kreslířské umění Adolfa Borna se mi nelíbí, přesto jsem opět nadšen. Tento díl s Machem a Šebestovou je znovu překrásný, humorný a také dobrodružný, ačkoliv na jiné epizody malinko ztrácí. Nejlepší na celém dílu byla růžová žlababa. Jinak komentáře Petra Nárožného opět na 100%.(21.2.2011)
manonfire
Ťap.ťap .ťap ..hvíííííí. "Tato zvířátka sice nejsou příliš inteligentní, ale zato se rychle množí" Pecka 100%(29.4.2008)
Monoxid
tenhle díl je IMHO poněkud nechutný...(21.5.2011)
Lenka0064
Naprosto bezkonkurenční!!! AHOOOOJ :-D(30.8.2007)
inutihar
Žlababa. Nejlepší díl Macha a Šebestové.(5.6.2011)
Související
- Mach a Šebestová na cestách (TV seriál) (2005)
- Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko (2001)
- Mach a Šebestová na prázdninách (TV seriál) (1999)
- Mach a Šebestová k tabuli! (1985)
- Jak Mach a Šebestová hlídali dítě (1983)
- Ukradené sluchátko (1983)
- Mach a Šebestová (TV seriál) (1982)
- Oběť pro kamaráda (1981)
- Policejní pes (1980)
- Vzorné chování (1980)
- Přírodní zákony (1979)
- Piráti (1979)
- Zoologická zahrada (1978)
- Kropáček má angínu (1978)
- Školní výlet (1977)
- Člověk neandrtálský (1977)
- O utrženém sluchátku (1976)