foto

David Dencik

  • nar. 31.10.1974 (44 let)
    Stockholm, Stockholms län, Švédsko

Biografie

David se narodil roku 1974 ve Stockholmu a v roce 2003 ukončil studia na Švédské akademii dramatických umění. Interpretace postavy v TV seriálu Lasermannen znamenala průlom v jeho kariéře a David byl oceněn jako Shooting Star na Berlinale 2007. V té době získal také řadu ocenění za roli v dánském filmu Telenovela.

Film Europe

Herecká filmografie

Filmy

2020 Bond 25
2019 The Kindness of Strangers
2017 Sněhulák
2016 Ptáci nad průlivem
Satisfakce 1720
Ten den přijde
2015 O kuřatech a lidech
Regresión
Únos Freddy Heinekena
2014 Gentlemen
Serena
Zabijáci
2013 Hotel
My jsme nejlepší!
Povídky ze Stockholmu
2012 Call Girl
Hamilton: V zájmu státu
Královská aféra
Nevinná
2011 Happy End
Jeden musí z kola ven
Juni
Maria Wern - Ztracený chlapec
Muži, kteří nenávidí ženy
Odraz
Pokoj 304
Válečný kůň
2010 Cornelis
Rosa Morena
2009 Bratrstvo
Láska a zběsilost
Muži, kteří nenávidí ženy
Originál
2008 Uchazeč
Vampyrer
2007 Allt om min buske
Boy Meets Girl
Daisy Diamond
Láska navzdory
Mladá léta Erika Nietzscheho
2006 Istedgade
Telenovela
2005 Bare Holger
2004 Babylonská nemoc
2003 Bokseren
Rekonstrukce

TV seriály

2019 Störst av allt (TV seriál)
Vittnena (E06)
Rättegången (E05)
Rekonstruktionen (E04)
další epizody (6)
Černobyl (TV seriál)
Open Wide, O Earth (E03)
Please Remain Calm (E02)
2018 McMafia (TV seriál)
Epizoda 1 (E01)
Rig 45 (TV seriál)
Episode 6 (E06)
Episode 5 (E05)
Episode 4 (E04)
další epizody (6)
2017 Génius (TV seriál)
Kapitola desátá (S01E10)
Kapitola devátá (S01E09)
Kapitola osmá (S01E08)
Na jezeře (TV seriál)
The Battle of the Mothers (S02E06)
Who's Your Daddy? (S02E05)
Birthday (S02E04)
další epizody (6)
2016 Bedrag (TV seriál)
Episode 10 (S02E10)
Episode 9 (S02E09)
Episode 8 (S02E08)
další epizody (10)
2015 The Last Panthers (TV seriál)
The Last Panther (E06)
Serpents Kiss (E04)
Chimaeras (E03)
další epizody (4)
2013 Borgiové (TV seriál)
Očista (S03E02)
Tvář smrti (S03E01)
2012 Hinsehäxan (TV seriál)
Episode 2 (E02)
Episode 1 (E01)
2011 Lykke (TV seriál)
Ti, co vraždí (TV seriál)
Utopie 2/2 (E04)
Utopie 1/2 (E03)
2010 Drottningoffret (TV seriál)
Millennium (TV seriál)
Män som hatar kvinnor, del 2 (E02)
Män som hatar kvinnor, del 1 (E01)
Muži z Blekingegade (TV seriál)
Epizoda 5 (E05)
Wallander (TV seriál)
Indrivaren (S02E12)
2009 De halvt dolda (TV seriál)
Muži z Blekingegade (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
další epizody (4)
2008 Livvagterne (TV seriál)
Maria Wern (TV seriál)
Summerovi (TV seriál)
2007 Klíč ke světlu (TV seriál)
Labyrint (TV seriál)
Upp till kamp (TV seriál)
Vražda (TV seriál)
Epizoda 19 (S01E19)
2006 Anna Pihl (TV seriál)
Nynne (TV seriál)
2005 Coachen (TV seriál)
Klovn (TV seriál)
Lasermannen (TV seriál)
Episode 3 (E03)
Episode 2 (E02)
Episode 1 (E01)
2004 Ørnen (TV seriál)
2003 Paragraf 9 (TV seriál)

Host

TV pořady

1992 Gomorron (TV pořad)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace