Reklama

Reklama

Hádkovi

  • angličtina Hádek Family (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když se sejde rodina, je to vždy radost. Dva bratři se svými ženami se potkávají v bytě svého dědy, který je v nemocnici a už to s ním vůbec nevypadá dobře. Bráchové jsou každý úplně jiný, ale mají se svým způsobem rádi, zato jejich manželky se nemohou vystát a vzájemné pomlouvání je pro ně nezbytnou součástí života. Ve vzduchu visí dědictví po dědečkovi, ale na schůzku dorazí i otec obou bratrů s důležitou novinkou. Dědeček chce s nimi se všemi jet k moři, aby ho jednou v životě viděl. Mají se tedy o čem bavit, ale naráží na jeden problém. Nikdy se neshodnou a pokaždé skončí tím, že se pohádají. Jmenují se Hádkovi. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (203)

D28 

všechny recenze uživatele

Nenudila som sa ani chvíľlu a zvlášť oceňujem fakt, že všetci predstavitelia členov rodinného stretnutia sa dokázali skvelo sústrediť na vysoko autentické vykreslenie svojej postavy a zároveň si to nesmierne užívať.As poň to je môj hlavný pocit z filmu, ktorému pomohla aj výstižná hudba a veselá bojová scénka. Tvorcom sa podarilo poštekliť divákovi aj bránicu, a niektorým snáď trošku i svedomie. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

To si človèk občas zapne televizi, přepne na českou komedii, nic velkého neočekává a ono ejhle objeví se film, který nenudí, tempo se naopak stupňuje a všichni protagonisté přinesou něco originálního. Tento film je opravdu herecky i scénáristicky povedený. Nenudil jsem se, pobavil jsem se, neváhám dát čtyři hvězdy. ()

Reklama

Alden_Larson 

všechny recenze uživatele

Od tvůrců filmu Matky jsem toho opravdu moc nečekal, ale nakonec mě tento film mile překvapil. Je mnohem lepší než Matky ve všech aspektech. Děj i postavy jsou zajímvé, prezentace je fajn a hudba je dobrá. Herecké výkony byly taky dobré, ale Jakub Prachař má pořád jeden problém, přijde mi, že on v každém filmu hraje sám sebe. Film je vtipný, ale ke konci v něm nastane jedna politická debata, jejíž dialog mi přišel hrozně vnucený. Slow-motion souboj si taky mohli odpustit. 7/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zatímco předchozí Matky Vojtěcha Moravce byly zbytečně neuspořádané a skákaly od jedné ženské ke druhé, tady rozkouskování nehrozí. Všechny postavy se totiž sejdou v jednom bytě po umírajícím dědovi o 79 metrech čtverečních (ale vypadalo to, že má víc), přičemž si na něj brousí zuby obě manželky bratrů (podpantofláků) Hynka Čermáka a Jakuba Prachaře. Dámy se navíc nesnesou a aby toho nebylo málo, na přeměřování bytu (případně hledání schovaných úspor) si vyberou stejný čas. A absurdita jedné rodinné krize se začne napínat… protože jakmile dojde na dělení majetku, jdou emoce stranou. Moravec (se spoluautorkou scénáře – a tady velmi dobrou – Sandrou Novákovou) vytvořil slovní humor vycházející z mezilidských (rodinných) vztahů, který minimálně první půlhodinku funguje naprosto skvěle. Natáčelo se v kulisách panelákového bytu se starým umakartovým jádrem a retro tapetami, uvnitř se potkávají solidně napsané postavy (jedna je hloupá, druhá uječená…) a hlavně velmi slušně hrající herci. Škoda, že se to celé někde za půlkou krapet rozsype, a situace, které měly jakýs takýs základ (jeden obviňuje druhého a ten namísto, aby se bránil a uvedl věc na pravou míru, hodí jiné obvinění zpět), či byly prostě odkoukané ze života, jsou už jen uměle vyhrocené a tlačené do extrémů. Česká rodina je holt fenomén (neříkám, že jinde ve světě je to lepší) a i přes uřvanou druhou polovinu je výsledek fajn. Za slušné tři bradavky, teda hvězdy. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Už jsem to psal vícekrát většinou u filmů natočených dle divadelních scénářů. Obdivuji scénáristy, kterým stačí místnost, dvě židle se stolem a dva herci s tak vypiplanými dialogy, že se divák nemůže odtrhnout od postav oči. A klidně může jít o jakýkoliv žánr od mrazivého psychologického drama po konverzační komedii. Zprvu se zdálo, že Hádkovi mají našlápnuto tímto směrem a onou místností s židlemi bude byt umírajícího dědy. Český většinový divák má bohužel rád jednoduchost a tak tomu byly přizpůsobeny i dialogy, ale přiznávám, že mne to zprvu bavilo. Další level jednoduchosti českých komedií bývá krkání a prdění a k tomu zde naštěstí přistoupeno nebylo. Ona to bohatě vyvažovala Sandra Nováková s permanentní erekcí bradavek. Nástupem druhého páru když už hašteření Prachaře s Novákovou začínalo nudit se film zase rozjel a jak Čvančarovou nemusím, tak tady byla super. Čermák poslední dobou tak nějak v komediích jen přicmrndává a je to škoda, mohl mít větší prostor. Dokoukat se dalo v pohodě a s přihlédnutím k současnému tristnímu stavu českých komedií na českých tocích se jedná dokonce o nadprůměr.   Dávám za 3 lupeny salátu. * * * ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • „Příběh o rozhádané rodině může znít jako horor, my jsme ale hledali tu směšnou stránku hádajících a náramně jsme se u toho bavili. Natáčení jsme si strašně užili. Každý se někdy pohádal, takže jsme všichni mohli těžit z vlastních zážitků. Herci byli skvělí a práce s nimi byla fantastická. Všichni se do svých postav ponořili a díky tomu ten film vychází tak dobře, jak jsme si ho se Sandrou vysnili,“ uvedl Vojtěch Moravec. (SONY_)
  • Když jsou Hádkovi v obýváku, tak v televizi běží pořad Prostřeno (od r. 2010). (griph)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Prahe. (dyfur)

Reklama

Reklama