Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film ACID HOUSE je složen ze tří povídek:
MASAŘKA - Boab má fakt těžkej den; opustila ho holka, vyhodili ho z práce, vyloučili z fotbalového týmu a navíc je vyhozenej z bytu. Ještěže Bůh chodí do stejnýho baru jako on...
MĚKKEJŠ - Johnny je prostě "měkkejš"... Stará se o nevlastní dítě své manželky, která klidně spí se sousedem. Když s ním přijde do jiného stavu, je to zase Johnny, který neumí říct ne...
ACID HOUSE - Narkoman Coco se při jednom drogovém tripu převtělí do těla nově narozeného dítěte. Duše dítěte se zase dostane do Cocova těla. Coco si tak dudlá palec a novorozenec mluví na svou matku sprostě...

Irvin Welsh (autor scénáře kultovního filmu TRAINSPOTTING) ve svých povídkách zabývá klasickými, a přitom moderně pojatými tématy lásky a zrady, manželství a dětí, náboženství a víry v Boha. Každá za tří filmových epizod je samostatným celkem, i když se zde charaktery jednotlivých postav překrývají Jedním z hlavních motivů celého filmu jsou (stejně tak jako v TRAINSPOTTINGU) drogy způsobující ztrátu kontroly nad promarněným a zdánlivě zbytečným životem. Film je velmi kvalitní sondou do života anglické mládeže, a tím i celé anglické společnosti. Režisér Paul McGuigan byl v r. 1998 za tento film nominován na cenu nejlepšího debutujícího režiséra na Filmovém festivalu v San Sebastian. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (176)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Jediný, co mi po skončení filmu vrtalo hlavou bylo to, jak jen sem to mohl dokoukat až do konce? To už vážně dočista jeblo? :o). 3 povídky, z nichž jsou všechny tři naprostý sračky, který vymyslel a natočil nějakej šílenec, kterej měl v sobě pravděpodobně napumpováno několik deka tvrdých drog. Mrknul sem se na to, páč v tom hrajou některý herci z Trainspottingu. Jo, kdo přirovnává (aspon trochu) tenhle brak k tomuhle legendárnímu snímku, tak je stejnej blázen jako tenhle rejža. Je vidět, že tomuhle rejžovi se nedaří nic, co mu přijde pod ruku. Uf, já sem tak rád, že už mám tohle za sebou... ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Některé dny outsidera jsou prostě horší, než ty druhé... zvlášť ve vyloučené lokalitě (a to ještě kdoví jestli), kde britskému proletářskému potěru pomáhá žít snad jen pokleslá muzika... Snímek, kde se pozlátkem notně šetří a kde můžete hluboce soucítit i s tak bezvýznamným tvorem, jakým je kupříkladu moucha. Absurdní drama v sociálně-patologickém triptychu, které může vyděsit i pobavit, záleží, jak na tom sami právě jste. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Oproti Trainspottingu tenhle film příšerně okatý, vystavuje na odiv svojí ujetost a kontroverznost, ale v zásadě se jedná o pásmo tří velmi mizerně natočených povídek, které až na malé výjimky (některé herecké výkony) na plátně nefungují. Vrcholem je závěrečný Acid House, což je taková slátanina, že jsem namouduši pochopil, jak vypadá nepodařený trip. Nápad zaměnit duši feťáka a novorozence je zajímavý, ale v téhle realizaci je beznadějně přihlouplý a trapný. Skutečně zábavná je jen příšerná velština většiny protagonistů. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Špatně se hledají slova. Hned ze začátku mě zaskočil sprostý a připitý Bůh, to sem ještě vůbec netušil kam až tenhle film zajde. Postavy uměle předrsnělé, některé texty docela vtipné, ale jinak nic moc extra oproti filmům podobného ražení. Snad jen ten šílený novorozenec s duší narkomana, to byl pro mě v pozdní hodinu co jsem tenhle film sledoval velmi slušný oříšek. Jen doufám že to na těch Britských ostrovech nechodí takhle i v reálu. ()

Kanibal 

všechny recenze uživatele

Stejně jako je jasná sestupná hodnota knih Irwina Welshe, tak spadla i kvalita druhého filmu podle jeho předlohy. Trainspotting je nepochybně chytlavý, dobře natočený a celkově působivý film, ale Acid House je jen Trainspotting se všemi svými prvky vytaženými do absurdních extrémů, začíná po chvíli nudit a je velice nevyrovnaný. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Pre Ewena Bremnera a Kevina McKidda je to druhá adaptácia Welshovho diela, v ktorej si zahrali. Ako Spud a Tommy sa už stretli v snímke Trainspotting (1996). Minirolu si opäť strihol autor predlohy Irvine Welsh. (BlackTom)

Reklama

Reklama