Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jack Kelson (Jeff Bridges) se vrací z vězení a chce začít zcela nový život "na vrcholu světa" na Aljašce. Jeho sen není tak jednoduše uskutečnitelný. Je totiž příliš svázán s podsvětím, které chce Jacka za každou cenu získat zpět do své moci. Na něho však čeká i jeho patnáctiletý syn Nick (Edward Furlong). A tak oba začínají nerovný boj proti celému světu - státní policejní moci, podsvětí a svým milostným vztahům... Tento napínavý, hluboce lidský film se snaží netradičně ukázat problematiku podsvětí současné Ameriky. (Golden Crown)

(více)

Recenze (26)

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Jedeme na sever jasný. Ty podržíš mě, já podržím tebe. Tam nahoře budeme čistý. Nebudeme muset utíkat."..Pod drsnou slupkou se může skrývat dobrý jádro a takový je Jack, tak proč by nemohl dostat druhou šanci a splnit si svůj sen? Nick je na tom stejně jako jeho táta, moc hezkýho v životě zatím nepoznal. Vzájemný strach a nedůvěra malinko stěžují cestu k sbližování, ale jak je známo všechno má svůj čas. Jeff Bridges jako taťka obr s dlouhým hárem a vypracovaným tělem a malej Edward Furlong s hlubokýma smutnýma očima byli tak úžasní, že jsem i slzu uronila. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tady je to naprosto jasné. Úžasné drama s mírně kriminálním podtextem, které je především o sbližování otce propuštěného z vězení, se svým čtrnáctiletým synem, kterého už nebaví vyrůstat na farmě u své tety a chce začít žít se svým otcem. Nechápu, proč se tento film vyhýbá české distribuci a českým TV stanicím. Až nyní se v česku objevil díky stanici Cinemax, a já jsem velmi rád tomu, že jsem tenhle film měl možnost vidět. Vždycky mám totiž ohromnou radost, když objevím film, při kterém ani nepostřehnu, jak ten čas rychle utíká. A to přesně se mi stalo u filmu Americké srdce. Jedná se o úžasně natočený film s parádními zvraty, který je originální a já osobně neznám žádný film tomuto podobný. Otec se synem žijou ze dne na den, syn nechodí do školy a fláká se s partičkou po ulicích, zatímco otec myje okna a začíná randit se ženou, se kterou si ve vězení dopisoval díky inzerátu v časopisu "Americké srdce" (ano, odtud název filmu). Ale nemyslete si, že tohle je nějaký veselý film. Pokud byste podlehli tomuto klamu, tak závěr filmu vás z něj ihned probere. Ale nechci spamovat, a tak jen řeknu, že tento film by nebyl tak úžasný a kvalitní nebýt hereckých výkonů hlavních představitelů. Otce si zde parádně zahrál Jeff Bridges, kterému role bývalého kriminálníka a zároveň tak trochu svobodomyslného otce sedla naprosto perfektně. Ale celý film jednoznačně ovládl patnáctiletý Edward Furlong, kterému role nezdárného synka toulajícího se po ulicích prostě sluší a jeho herecký výkon je bez debat jedním z nejlepších teenagerovských hereckých výkonů, jaké jsem kdy ve filmu viděl. Minimálně nominaci na Oscara by si zasloužil. Takže abych to neprotahoval, tomuto filmu nemám co vytknout a jsem z něj u vytržený ještě nyní. Rozhodně tedy neváhám a uděluji pět hvězdiček. ()

Reklama

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Velice drsné a velice civilní drama... O to víc tu vynikne laskavost, na kterou upozorňuje Malarkey. O tom,že dostat se ze dna není zdaleka tak jednoduché, i když máte dobrou vůli a velice dobrou motivaci. Syn je přeci jen synem, i když se zrovna nehodí do spousty plánů a otec si potřebuje poradit především sám se sebou. A pak je tu ještě jedna mladá dáma, která - zdá se - ho má opravdu ráda. Nebude mu syn překážet? Ani být dobrým otcem (synem) není moc jednoduché a stojí to spoustu námahy. Hlavně že se mohou jeden o druhého opřít... Drsné drama, skutečné drama tří lidí z Ameriky 90. let. K tomu velice dobré herecké výkony. Myslím, že stojí za vidění. Zajímavé komentáře: freddy, Malarkey, plechulka, rockwoman. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Pro Američany klasický příběh vedený tradičními postupy o rozvíjejícím se vztahu otce a syna a zejména o tom, jak je těžké se vymanit z delikventního prostředí, když je pro ně člověk uhněten a ani okolí mu k tomu příliš nepomáhá. Zavádějící je název opisující název projektu pro korespondenci s vězni iniciovaném jakýmsi časopisem , když vztah hlavním protagonistou a jeho přítelkyní je pohříchu až druhotný. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Jeff Bridges pred časom vyšiel z väzenia a snaží sa opäť začleniť do spoločnosti, ktorú ešte pred pár rokmi upozorňoval na svoju prítomnosť vykrádaním zlatníctiev. Na krku má však svojho neodbytného syna Edwarda Furlonga, ku ktorému si musí vytvoriť vzťah, a konečne prestať utekať a usadiť sa. To však nie je v dnešnom svete také jednoduché, ako sa zdá, a on nie je nijakým otcom roka, a tak začne zakrátko jeho syna vychovávať ulica a jeho bývalý kumpán... Americké srdce je pohľad na dnešnú spoločnosť a súčasnú Ameriku, v ktorej už tradičné hodnoty upadli so zabudnutia a celý život je len bojom sám za seba. A tak sa otec a syn pokúšajú pretĺkať, ale je to skôr od problému k problému, z dažďa pod odkvap. Film má pomalé tempo, a preto som sa miestami trocha nudil, asi som si na pozeranie vybral zlý čas, ale v podstate je to dobrý film a vidieť ho má svoj zmysel. Ostatne Bridges zahrá skvele aj kotúľajúcu sa mandarinku. Ak ste jeho (alebo Furlongovi) veľký fanúšikovia alebo máte radi takéto filmy, tú jednu hviezdičku si pridajte. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama