foto

Lucinda Jenney

  • nar. 23.4.1954 (62 let)
    Long Island, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Lucinda Jenney je americká herečka. Jenney začala svou kariéru filmem HEARTS AND DIAMONDS /1984/. V průběhu 80.let následovaly další role např. v komedii THE WHOOPEE BOYS /1986/ nebo cenami ověnčeném snímku PEGGY SUE GOT MARRIED s Kathleen Turner a Nicolasem Cagem.

Jako Iris účinkovala v Oscarovém snímku RAIN MAN /1988/ s Dustinem Hoffmanem a Tomem Cruisem. V roce 1991 hrála Jenney postavu servírky Leny ve filmu Ridleyho Scotta THELMA & LOUISE, aby se v následujícím roce objevila ve filmu Martina Bella s Jeffem Bridgesem AMERICAN HEART /1992/, za který byla nominována na cenu Independent Spirit Award pro nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli. V komedii Joea Danteho, MATINEE /1993/ hrála roli Anne Loomis spolu s Johnem Goodmanem a Cathy Moriarty.

Během 90.let se objevovala spíše v menších rolích jako např ve filmu s Richardem Gerem MR.JONES /1993/, s Nicolasem Cagem v romantickém dramatu LEAVING LAS VEGAS /1995/ nebo s Elizabeth Shue ve filmu GRACE OF MY HEART /1996/. V roce 1997 získala vedlejší roli v hororu Toma Hollanda THINNER na motivy románu Stephena Kinga. Hrála také v akčním filmu G.I. JANE /1997/, v thrilleru s Johnem Travoltou MAD CITY /1997/, v komediálním dramatu DESERT BLUE /1998/ s Kate Hudson a Christinou Ricci, v další romantické komedii PRACTICAL MAGIC /1998/ se Sandrou Bullock a nebo v dramatu s Michelle Pfeiffer THE DEEP END OF THE OCEAN /1999/ natočeném podle stejnojmenného románu Jacquelyn Mitchard.

V roce 2000 Jenney ztvárnila postavu Helen O'Donnell v dokudramatu THIRTEEN DAYS a objevila se v romantickém dramatu s Kirsten Dunst CRAZY/BEAUTIFUL /2001/. S Richardem Gerem se znovu objevila v psycho thrilleru THE MOTHMAN PROPHECIES /2002/. V dalších vedlejších rolích hrála ve filmech S.W.A.T. /2003/, AMERICAN VIOLET /2008/ nebo v hororu ROGUE RIVER /2012/.

Jenney prorazila i do televizní branže. Několik jejích hereckých kreditů zahrnují guest role v seriálech MIAMI VICE /1984-1989/, JUDGING AMY /1999-2005/, 24 /2001-2010/, CROSSING JORDAN /2001-2007/, SIX FEET UNDER /2001-2005/, CSI: CRIME SCENE INVESTIGATION /2000-současnost 2013/, MONK /2002-2009/ aj. Ve sci-fi seriálu BATTLESTAR GALACTICA /2004-2005/ zvárnila postavu manželky Carolanne admirála Adama v epizodě "A Day In The Life".

Je matkou herečky Marion Moseley.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

2012 Krásná řeznice (TV film)
Rogue River
2007 Final Season, The
2006 Hide & Seek
2004 Dr. House (TV seriál)
2003 Odložené případy (TV seriál)
Policejní odznak (TV seriál)
Inferno (S02E11)
Coyotes (S02E10)
Scar Tissue (S02E08)
Carte Blanche (S02E04)
Partners (S02E03)
další epizody
S.W.A.T. - Jednotka rychlého nasazení
2002 Drama v pensylvánském dole (TV film)
Proroctví z temnot
2001 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Šílená / Krásný
Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
24 hodin (TV seriál)
2000 Kdyby zdi mohly mluvit 2 (TV film)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Třináct dní
Vzpomínka na Titány
Zab tu mrchu!
Zločin a trest na předměstí
1999 Sugar Town
Ztraceni v moři
1998 Jak přicházejí sny
Magická posedlost
Slib otci (TV film)
Vítejte v Hollywoodu
Voda na poušti
1997 G. I. Jane
Last Time I Committed Suicide, The
Loved
Město šílenců
Poprvé za mřížemi (TV film)
1996 Každý den v akci (TV seriál)
Noční šichta (TV film)
Světlo mého srdce
Zhubni!
1995 Cizinec ve městě (TV film)
Leaving Las Vegas
Moment of Truth: Eye of the Stalker (TV film)
1994 Pohotovost (TV seriál)
Two Over Easy
Válka sousedů (TV film)
1993 Matiné
Mr. Jones
1992 Americké srdce
Habitation of Dragons, The (TV film)
Vodní motor (TV film)
1991 Shoot First: A Cop's Vengeance (TV film)
Thelma a Louise
1989 Narozen 4. července
Wired
1988 Rain Man
1987 Al Capone Gang
1986 Peggy Sue se vdává
Whoopee Boys, The
1985 First Steps (TV film)
Out of the Darkness (TV film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace