Reklama

Reklama

One Piece

(seriál)
Trailer 1
USA, (2023–2025), 8 h 32 min (Minutáž: 49–64 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(9)

Monkey D. Luffy, mladý pirát ve slamáku, se v téhle hrané adaptaci populární mangy vydá s pestrou partičkou přátel na velkolepou výpravu za pokladem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (142)

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Předloha je pro mne velká neznámá, ale seriál je nádherně imaginativní a zábavná věc, šikovně balancující mezi manga infantilností a dramatickou linkou. Naštěstí to i přes značné odlehčení napínavé je, umírá se tu a nebezpečí je citit, jinak by to bylo asi přeci jen už moc naivní. Zábavné různorodé postavy jsou navíc originálně a zajímavě obsazené a stylizace, barevnost a naprosto skvělá hudba to táhne hodně nahoru a další řady už nedočkavě vyhlížím. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 90% - O fenomén One Piece jsem se v minulosti vždy jen otřel, protože mít rád anime znamená na něj dříve nebo později narazit. Znám přibližně jeho děj, tuším i pár zásadních spoilerů, ale vždy jsem jen respektoval, protože troufnout si na více než tisícovku epizod už dnes nevidím reálně. Mám pro něj ale obrovský obdiv, protože dokázal a stále dokazuje držet v povědomí pirátský žánr, nedostatkové a přitom lákavé zboží. A že v něm plaveb, rvaček, šavlovaček a pokladů je tolik, až z toho mám chvílemi mráz v zádech, jak velký potenciál v sobě po už tak báječné první sezóně má. Vážně, tohle je překvapení roku, ve kterém funguje v plné míře herecká chemie, minulost postav, napětí, humor i natěšení na věci příští. Casting navíc trefil neznámé nebo skoro neznámé tváře na jedničku, zejména Luffy a Buggy jsou přímo komediálními démanty. Plavte se taky, kdo hledá dobrodružství starého žánru, které jednou za čas ozvláštní fantastika zvláštních schopností, nemůže volit lépe. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pôvodnú mangu nepoznám, lebo už dávno nemám dvanásť, ale mať dvanásť, tak som paf aj z tohto seriálu. Dnes mi to už ako celok pripadalo divné. Mix detinského humoru a miestami dosť drsného prístupu v akcii a v dabingu sa dočkáme aj pár tvrdých nadávok. Mne to na rozdiel od fanúšikov originálu pripadalo príliš naťahované. Oveľa viac by som privítal, keby to natočili ako dvojhodinový film, pretože tam bolo strašne veľa zbytočnej omáčky. Hlavne tie flashbacky o minulosti všetkých hlavných postáv by som úplne vystrihol. Všetky tie traumy z minulosti mohli uhrať ich predstavitelia v súčasnosti. Celkom ma bavila akcia. Humor ma občas rozosmial a postavy si ma získali.  Ale celkovo ten svet je divný a je tam fakt veľa vaty. Takže raz sa to dalo pozrieť, ale neviem, či si pozriem pokračovanie. No uvidíme. 6/10. ()

AndreyCSFD 

všechny recenze uživatele

Krásná, barevná a hravá jízda, která potěší všechny, kdo mají v sobě ještě aspoň ždibec mladistvého nadšení, nerozvážnosti a víry, že všechno dopadne dobře. Casting je pecka. Iñaki je prostě Luffy - z očí mu kouká sto čertů a srší tak energií, že se nedivíte, když svým nadšením strhne většinu lidí okolo. Ostatní mu zdatně sekundují, zejména Makkenjův Zoro. A vůbec celá parta má mezi sebou příjemnou chemii, kdy člověk věří, že i v reálu jsou kamarádi. O existenci One Piece jsem věděla, znala jsem i Luffyho a Zora, jejichž magnetky nám zdobí ledničku, ale jinak jsem k seriálu přistupovala bez znalosti mangy, neposoudím tak, jak moc je věrná předloze. Na druhou stranu, co funguje na papíře, nemusí fungovat v audiovizuální formě. IMHO scénárista i režie odvedli dobrou práci, kdy jsem si seriál maximálně užila a po závěrečném díle měla po dlouhé době pocit, že jsem viděla něco nového a zábavného. Netrpělivě budu vyhlížet 2. řadu a při čekání si určitě párkrát úvodní jízdu zopáknu. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarená adaptácia japonskej predlohy, či už papierovej alebo animovanej. Čo sa sa týka kastingu,  nebol dokonalý, ale ani mi nevadil, som spokojný tak na 75%, masky boli fajn a kostýmy výborné. Podobne ako anime je to farebné,  pestré, rôznorodé a dobrodružné. Páčilo sa mi, že to bolo poňaté vyspelejšie, trochu aj temnejšie a aj emočná stránka vyznela tak ako mala. Nechápem ale,  ako chce Netflix v prípade pokračovaní obsiahnuť celý príbeh,  najmä ak chce urputne trvať na 8 dielnom trende sérií svojej  serialovej tvorby. Inak veľmi výborne spracovaný námet a zobrazený svet. 8,5/10. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (23)

  • Na lupu, který Rudovlasovi piráti ukořistili, je logo mariňáků, obzvláště na bedínce, ve které je ovoce gomu gomu. O tom, že Shanks (Peter Gadiot) přepadl mariňáckou loď, se v kapitole 1017 mangy, která vyšla roku 2021, zmínil Who's-Who. (KaraMikesova)
  • Když Zoro (Makkenjú Arata) na ostrově Sixis zapaluje svíčku, používá sirky s nápisem „Beast of Baldimore“ (Příšera z Baldimore). Tato značka odkazuje na svou mangu, konkrétně na dobu po dějovém oblouku Souostroví Sabaody, kdy Franky skončil na ostrově Karakuri, omylem tam sám sebe zapálil, a protože měl na sobě zrovna tygří kožich, mariňáci si ho spletli s ohnivou tygří příšerou. (KaraMikesova)
  • V této epizodě se objeví první openingová znělka původního anime seriálu One Piece z roku 1999 s názvem „We Are“ v upravené orchestrální verzi. (KCM)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

Reklama

Reklama