Reklama

Reklama

VOD (1)

Vítejte v Los Angeles v roce 1948, kdy všichni používali v běžném životě magii. Tedy až na soukromého detektiva H. Phillipa Lovecrafta. A tím se stává jediným důvěryhodným kandidátem, který může získat nesmírně cennou knihu o černé magii... Vítejte v Los Angeles v roce 1948, kdy všichni používali v běžném životě černou magii. Tedy až na soukromého detektiva H. Phillipa Lovecrafta. A tím se stává jediným důvěryhodným kandidátem, který může získat nesmírně cennou knihu o černé magii - "Necronomicon". Lovecraft má jen 48 hodin na to, aby dostal knihu zpět, odolal všem čarodějným kouzlům a zachránil všechny od konce světa. (HBO Europe)

(více)

Recenze (35)

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Je to tak, čeští filmový youtubeři vám budou točit o bijácích které každý viděl tak 6000x, ale nikdy vám nejsou schopní ukázat skryté klenoty kinematografie.  Cast a Deadly Spell  je film vytvořený pro HBO a i s ne AAA budgetem, tu tvůrci vykouzlili opravdu skvělé praktické efekty a výbornou atmosféru. Ta vás hravě vtáhne do světa soukromého očka, Lovecrafta ;) Ten se nechomítne k vyšetřování zmizení Necronomiconu, ve světě kde každý používá magii, krom tedy našeho detektiva. Což právě skvěle vyvolává kontrast, kdy celý svět je zahalen v magii a film to hravě a zábavně ukazuje vs atmosferický nádech noirových filmů, kde Lovecraft pálí jedno cigárko za druhým, má femme fatale a do toho si vychutnává whiskey. Jo a nezapomeňme i na skvělý soundtrack a příjemnou infůzi humoru. Jednoduše, tohle je hidden gem pro všechny co mají rádi quirky detektivky a trošku ujetější zábavu. PS: Fred Ward je úžasný v hlavní roli! ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Velmi originální a zábavný crossover noirové krimi a komediálního fantasy hororu z produkce HBO, jenž si už za to funkční skloubení dvou rozhodně se nepotkávajících žánrů zaslouží nadprůměrné hodnocení. Třeba příjezd detektiva na sídlo páně Amose jasně upomene Hluboký spánek, přičemž Phil Marlowe po cestě jednorožce rozhodně nepotkal. Zní to obskurně, ale kupodivu film opravdu šlape, a to i díky očividně si to užívajícímu ansámblu. Zejména pro Warda byla ta hučka s děsnou kravatou ušitá na míru a mladá Jullianne Moore ve své zřejmě první větší roli jako femme fatale splňuje vše, co se od postavy tohoto typu očekává. Sice televizní béčko, ale roztomilé a zvládnuté s velkým gustem. P.S. VHS vyšla pod názvem PROKLETÍ, nicméně přímo v dabingu je film titulován jako PROKLÍT. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Je Michael v poriadku?“ – „Poviem vám to na rovinu. Asi je mŕtvy.“ Čože??? Veľmi divný lovecraftovský film, o ktorom neviem, čo si mám myslieť. Herecké obsadenie nesympatické (Julianne Moore a k tomu asi ako nejaký zvrátený bonus Fred Ward, ktorého som ochotný akceptovať maximálne tak v prvom Tremors), noirová atmosféra parádna, ale tento žáner ma nikdy nebavil. A scenár, tak o tom dvojnásobne neviem, čo si mám myslieť. Nepochybujem, že presne takúto strelenú wtf divočinu z toho chceli mať. Druhá strana je, že mňa tým určite neoslovili. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ako noir veľmi slušné, ako fantasy priemerné. Našťastie sa tieto dva diametrálne odlišné prísrupy nebijú a zapadajú do seba celkom hladko. Čakal som, vzhľadom na reakcie, o niečo nahláškovanejšiu záležitosť, ale aj tých zopár fórikov potešilo. Veľkým plusom je casting, každý sa hodí maximálnym možným spôsobom do svojej úlohy, dokonca aj tie zadné dofarbovačky. Vedie asi zombie armáda robotníkov, naopak finálna príšera je príliš lemravá a vlastne ani toho veľa zničiť nestihne. Či by to chcelo vysokorozpočtový remake? No pre istotu nie... ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Cast a Deadly Spell prináša unikátnu kombináciu filmnoirovej hardboiled detektívky, typickej pre 40. roky s mysterióznymi až hororovými prvkami. Vznikla tak pozoruhodná fikcia v podobe naoko reálneho obrazu povojnového Los Angeles v ktorom však každý používa mágiu a súbežne s ľuďmi tu žijú vlkodlaci, upíri, škriatkovia či gargoylovia. Mne sa utopická predstava takéhoto bizarného sveta pozdávala, niečo podobné sa podarilo docieliť snáď jedine v Ghostbusters, tí však boli čo sa rozpočtu a celkových ambícií týka niekde úplne inde, než nenápadný televízny Cast a Deadly Spell. ()

Zajímavosti (1)

  • Do dnešního dne je film k dostání pouze na VHS a laserdiscu. (Raziel_cz)

Reklama

Reklama