Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na malebném jihočeském zámku Blatná se natáčí pohádka. Těsně před koncem natáčení je v zámeckém parku nalezen režisér, mrtvý s rozbitou hlavou. Tým kriminalistů se musí vypořádat nejen s případem samotným, ale i s emotivním světem filmařů, který má jiná pravidla a jiné zákonitosti, než na jaké jsou racionálně uvažující policisté zvyklí. (Česká televize)

(více)

Recenze (24)

tata22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je pravda, že je opravdu těžké tohle pochválit. Ostatně představit si Davida Novotného jako příslušníka speciálních jednotek někde na Dálném Východě je vážně nadlidský úkol, který jsem nezvládl. Rovněž krásná Judit v podstatě vůbec nehraje, jen se tam vyskytuje. Ze všech předchozích dílů je tenhle asi nejhorší i scénáristicky a policejní práce přímo zoufalá. Sice nemám o policii valného mínění, ale tohle je myslím opravdu hodně velká síla. Kdyby se pachatel neodhalil prakticky sám tak bychom se asi ani nedočkali. Jsem zvědavý jak to bude pokračovat ale bojím se, že to asi lepší už nebude. A to si úplně nemyslím, že by pan Hřebejk byl špatný režisér ale tohle vzal asi jen kvůli penězům a je mu zjevně jedno, že je to blábol. Vůbec ho to nebaví. Jak to pak má bavit nás... ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To je masakr, jak se to vždycky zvrtne do absolutní demence, kde logika dostává na prdel takovým způsobem, že mi vždycky spadne čelist dolů. A to jak u policajtů, tak u pachatele, nebo v tomto případě u většiny osazenstva filmového štábu, jenž natáčí pohádku na zámku Blatná a tvoří hlavní osu děje. Korunu tomu opět dodává David Novotný, který "s přehledem" konkuruje kaskadérům, při jeho výkopu pistole z ruky jsem se málem pochcal smíchy. Juditka taky nezklame, Leoš Noha jakbysmet a Filipa Březinu ani komentovat nebudu. Bohužel výměna na postu režie za Jana Hřebejka tenhle díl z bahna nevytáhla. ()

Reklama

R.A.D.E.K 

všechny recenze uživatele

Fanoušek kriminálek jsem nikdy nebyl a asi nikdy nebudu. Tento seriál sleduji jen ze zvědavosti v jakých lokalitách se bude děj odehrávat, jelikož v kraji od narození bydlím a docela dobře jej znám... Co se týče hodnocení. Budějovická "mordparta" je asi to je nejhorší, co PČR nabízí, jinak si nedokážu vysvětlit vystupování, jednání a myšlení hlavních postav.  Mám pocit, že všechny postavy mají stejné emoce bez ohledu na to jakou roli v příběhu mají. Už zhruba po 10 minutách každého dílu divák tuší, kdo by mohl být vrah. Gradace děje nula. Leoš Noha jako kriminalista je asi největší omyl české televizní tvorby. Ve výsledku mě na každém díle baví většinou pouze lokalita, kde se děj odehrává. ()

Mallinali

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady si někdo užíval natáčení. Ostatně půlka dialogů se jela evidentně na první dobrou, bez oprav. Hlavně žádný stres. A já si to taky užívám, i když asi trochu jinak. Ty detaily, jako hlavni vyšetřovatel blbnouci s kaskadery, mimo scénář maďarsky mluvící (ne)herečka v české pohádce a policií uzavřený areál versus libovolné příchody a odchody produkční i vraha/vyderace, to je jen k pousmati. Co je ale fakt bžunda, vražda režiséra (natolik významného, že mu svěřili nejsledovanější televizní pořad roku - vánoční pohádku) vůbec nikoho nezajímá, jenom z povinnosti tu policii. Takže ani tady nejsou žádná média, šéfové, rodina a přátelé oběti, cumilove, strach ve štábu.... dokonce ani štáb nepřestane točit. A to ani po druhé vraždě, která teda zajímá aspoň tu manželku, i když asi jen kvůli akční scéně s vykupnym. Zajímalo by mě, jestli tím chtěli odlehčit žánr, nebo to prostě jenom odflakli. Komedii vsak v popisku nevidím, i když pár humorných vsuvek tam bylo. Abych jen nekritizoval, prostředí zajímavé, hudba skvělá, kamera vynikající (i když Blatnou mohli ve scénáři trochu víc prodat, tady bylo v zásadě jedno co je to za zámek), některé vtipy povedené a vraha jsem neodhadnul. ()

wdo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Figur jak orloji, už po 5 minutách nevím, kdo je kdo. Policajti vykreslení jako banda debilů. Z obšancovaného zámku jim ujede, kdo si zamane, že existuje vysílačka asi ještě neslyšeli, na louce u rybníka se pohybuje 100 lidí, ale nikdo si nevšimne, že se někdo brodí přes rybník (za světla), policejní pes je retard, který na druhém břehu rybníka nechytne stopu. Au. Kriminální seriál to tedy není, ono se to nedá zařadit ani jako komedie páč zasmát se můžeme jen celkovému pojetí, možná horor, záleží na tom, jak moc se vám u toho budou ježit vlasy. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Kriminalisté berou do rukou předmět doličný – krabičku cigaret, na které jsou otisky podezřelého, bez jakékoliv její ochrany. (sator)
  • „Kniha hříchů“ je kniha od autora Chen Xiwa. Jedná se o sledování temné strany psychiky. Sedm novel zkoumá vztah mezi sexuální a politickou dysfunkcí a korupcí a používá témata jako znásilnění, incest, S&M, impotence a voyeurismus jako metafory rozkladu společnosti. (sator)
  • Točilo se v parku zámku Blatná, který se nachází ve stejnojmenném městě asi 60 kilometrů severozápadně od Českých Budějovic. Zámek patří mezi stavebně historicky nejhodnotnější a architektonicky nejvýznamnější památky svého druhu v České republice. (sator)

Reklama

Reklama