Reklama

Reklama

Moře klidu

(seriál)
  • Jižní Korea 고요의 바다 (více)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Vědkyně se vydá pro záhadné vzorky na opuštěnou vesmírnou stanici u Měsíce, na které při nehodě zemřela celá posádka včetně její sestry. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (86)

okkac 

všechny recenze uživatele

Planeta Země vysychá. Voda je na příděl dle kategorie občana. Na Měsíc vyráží posádka prozkoumat opuštěnou měsíční základnu, kde došlo ke katastrofě a vzít z tama nějaké vzorky. Čeho, to nadřízení nechtějí říct. Cestou s stane porucha a raketoplán havaruje, ale skoro všichni přežijou a dojdou na základnu, kde ji začnou prozkoumávat a přícházet na tajemství, které jim vláda tají a začne hra na 10 malých černoušků, kdy začnou postupně cčlenové výpravy umírat. Nicméně tady se nejedná o žádné monstrum (když nepočítám jedno zmutované dítě), ale o...lunární vodu, která vypadá jako voda, má stejné složení jako voda, ale chová se k organismu celkem nepřátelsky. Takže potencionální záchrana lidstva není až tak ideální. Ale to je tak vše, co seriál nabídne. Není zde moc akce, jedná se stále o zkoumání základny a byť je děj celkem uzavřen, tak se nám na otázky moc odpovědí nedostane. 6/10. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Korejci prostě umí. Po Olihní a Království zombie nám přinesli další zajímavý seriál. Najdeme tu i herce z obou zmíněných seriálů. Děj se odehrává v budoucnosti, kdy je Země na pokraji zhroucení z nedostatku vodu. Skupina astronautů se vydává na záhadnou misi, o které mnoho neví. Mají na opuštěné stanici na Měsíci získat jakýsi záhadný vzorek. Onen vzorek obsahuje lunární vodu, která má abnormální účinky. Na stanici se pak začnou dít podivné věci a lidé začnou umírat. Nakonec se naše posádka dozví pravdu, která je celkem děsivá. Má to dobrou atmoškou, ale možná by to mohlo být kratší. "Vy máte zlatou kartu?" ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkovo priemerny korejsky pocin. Prvy diel, start zo Zeme sme videli x-krat spracovany kvalitnejsie, co mozno niekoho odradi. Nasledne sme uz v prostredi vesmirnej stanice, kde mystery/sci-fi linia pracuje slusne asi 3-4 diely. Potom je to vsak uz citatelne, az sa to preklopi do typickeho "lacneho" akcaku s uz videnymi zanrovymi klise, az po zaverecny survival. Neurazi, avsak nic extra sa nedeje. Pacili sa mi zo 3-4 jedinecne "sci-fi napady". Za to tretia hviezda. Nenarocnym odporucam. ()

vikino1 

všechny recenze uživatele

Tyhle rozlehlé vesmírné stanice po eliminaci všecho živého, můžu na každý způsob. Proto vítám jakýkoliv pokus včetně tohoto. Toto nebylo špatné, hlavně první půlka mě nutila, pustit si okamžitě další díl. Druhá půlka bohužel ztrácí trochu dech. No prostě není to tak promakané jako třeba Expanse, ale za shlédnutí to určitě stojí. Škoda, že měli napsanou jen tuto sérii, nějaké hlubší dějové linky mi tu dost chyběly. Ty poslední dva díly bych napsal úplně jinak. ()

iN 

všechny recenze uživatele

Skvělá výprava a celkem dobrý nosný nápad s tajemstvím "vzorku". Jako fanoušek sci-fi jsem na začátku zajásal, ale bohužel s postupujícími díly už Moře klidu ztrácí na atmosféře a stává se z něj pouze doomovka. Konec a procházku na Měsící bez skafandru radši ani nebudu komentovat. Takže tento korejský seriál shrnu: kvalit Squid Game nedosahuje, ale jako fajn scifárna na dva tři večery neurazí. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (2)

  • Rekvizity pistolí jsou ve skutečnosti pistole Glock 17 upravené oplastováním z 3D tiskáren. (UncleMorty)
  • Hang-Yong Choi celý seriál napsal jako adaptaci svého krátkometrážního filmu The Sea of Tranquility, který uvedl v roce 2014 na filmovém festivalu v Jižní Koreji. (UncleMorty)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno