Reklama

Reklama

Moře klidu

(seriál)
  • Jižní Korea 고요의 바다 (více)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Vědkyně se vydá pro záhadné vzorky na opuštěnou vesmírnou stanici u Měsíce, na které při nehodě zemřela celá posádka včetně její sestry. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (86)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na Zemi je katastrofické sucho a na Měsíci je něco, co by mohlo lidstvu pomoct. Ale jako obvykle je tu jedno velké ale. Seriálový sci-fi thriller jihokorejských tvůrců, kteří sice viditelně čerpali scénograficky i dějově z nejrůznějších sci-fi snímků napříč desetiletí, ale poskládali to vše tak šetrně, že se děj vyvíjí zcela smysluplně. Tím má příběh v každé seriálové části čím překvapit. Intenzivnost dějového vývoje je tak neoddiskutovatelná. To nebývá často. Seriál se v úvodní části hbitě pustí do centra problematiky a poté nám jsou, v poslední době tolik populární retrospektivou, vysvětleny dané sounáležitosti. Vše je řízené charaktery postav, což krásně funguje a to obzvlášť, když se stále jde k věci a zbytečně se stopáž nenatahuje zbytečnostmi. Celé je to zpracované na základě stejnojmenného krátkého filmu režiséra, který stojí i za tímto seriálem. Za zajímavost jistě stojí, že hudba do soundtracku byla nahrána v Praze. Ale jo, vlivem výše zmíněného použití známých motivů se některé dějové části mohou zdát předvídatelné, ale to nic nemění na faktu, že Jihokorejci své seriály umí daleko lépe, než američtí. ()

BFG2000 

všechny recenze uživatele

Je to přesně ten typ seriálu, který tu strašně moc chyběl. Základna na měsíci. Výzkum. Experimenty. Temno. Smrt. Nákaza? Nevíme, do čeho jdeme... Ty základní kulisy jsou strašně super a mají obrovský potenciál. Po odhalení hlavní pointy to u mě sice mírně spadlo, ale i tak dobrý. Co však pokulhává, tak je provedení. Dost tristní CGI zejména v některý scénách (např. záběry na letící vesmírnou loď) se dá odpustit, protože jinak je vizuál velmi poutavý. Bohužel však chybí zřejmě  zkušenosti režiséra, vymáčknout z toho ještě mnohem více. Udělat tu atmosféru ještě hutnější a dusnější, více si pohrát se světlem, zvukem... Takhle to působí, skoro jako amatérský počin, kdy jeden z nadšených filmařů má za tatínka boháče. Rozpočet je tedy velký, ale nějak neví, co s ním pořádně udělat. Dost silně je to inspirované Aliens a Alien3, to by také tolik nevadilo, kdyby to provedení bylo více dospělé. Každopádně jde o velmi zajímavý počin, který rozhodně stojí za pozornost a shlédnutí.  Škoda, že se něčeho podobného neujme např. M. Night. Shyamalan, kterému by takhle komorní věc vyloženě seděla.  Jinak je to Korejské, takže co se herců týče, blbě se mně to hodnotí. Stále úplně nechápu jejich projev a působí na mě dost nepřirozeně. Hlavní hrdinka pro mě byla dost nesympatická, kapitán od pohledu sice sympaťák, ale jinak hrál neskutečně toporně a scénář mu také nepomáhal. Někteří členové týmu vyloženě otravní, další dva jsem si zase vyloženě pletl a nedokázal je od sebe rozlišit. Dost ale. Mrkněte na to. Nic lepšího z tohoto žánru z poslední doby stejně neexistuje. Nejlepší díl rozhodně Three Storages! ()

Reklama

lemonova 

všechny recenze uživatele

Úplne "mimo mísu" mi pri sledovaní tohto seriálu napadol seriál Away, ktorému som vyčítala množstvo nezmyslov vytáčajúcich ma do nepríčetnosti. Zaujímavé je, že v tomto seriáli je možno podobné množstvo nezmyslov, ale zachraňuje ho v mojich očiach jedna podstatná vec: nie je to nuda. Možno pár hluchých miest z hľadiska akcie, avšak aj tie mali svoje opodstanenie.. ale inak ide o dosť dobre vygradovanú jazdu s fackou v závere. Ak by sa tvorcovia rozhodli natočiť druhú sériu, tak táto ma od nej určite neodradila (narozdiel od spomínaného Away). Bonusom je aj celkom reálne vykreslená hrozba straty vody na Zemi - pravdu povediac, tento moment mi pripadal úplne najdesivejší z toho celého. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ešte prvá epizóda vyzerá dosť nádejne a prekvapivo epicky. Predstavia nám svet, ktorý sa rúti do záhuby (tak trochu mi to pripomenulo Interstellar) a tak je vyslaná na misiu parta astronautov, ktorá má priniesť tajomný dôležitý bazmek, ktorý spasí svet. Snáď. Lenže akonáhle sa od druhej epizódy dej nadobro presunie na stanicu na Mesiaci, tak sa to zmení na béčkový horor (typu Prometheus) v ktorom na posádku číha jedno nebezpečenstvo za druhým a jej rady sa každým dielom riedia. Bohužiaľ postavy sa správajú čím ďalej tým debilnejšie (môj obľúbenec Yoo Gong sa do úlohy autoritatívneho kapitána misie nehodí a celý čas sa len priblblo usmieva) a je ťažké im fandiť. Skôr som im postupne prial smrť. Ani hororová atmosféra dvakrát dobre nefunguje. O ľakačku tu ani nezavadíme a gore scén je fakt len pár a nie je to nič, z čoho by mal otrlý divák orgazmus. Triková stránka je na úrovni priemerného sci-fi seriálu Toto príliš drahé nebolo. Záver je vyslovene o ničom. Celkovo priemerná jednohubka o bande idiotov na jednej vesmírnej stanici. 5/10. ()

smarkus 

všechny recenze uživatele

Seriál sa mi páčil, pekne stupňovaná atmosféra. Zaujímavo natočené a zápletka originálna. Malo to svoje chyby to áno, nejaké nelogické rozhodnutia. množstvo vzniknutých otázok bolo zodpovedaných, i keď nie všetky, je tam možnosť ďalšej série (ktorá by mala vzninúť) ten koniec mi prišiel už moc. Ale opať sa mi potvrdilo - som fanúšikom kórejskej tvorby jednoznačne. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (2)

  • Rekvizity pistolí jsou ve skutečnosti pistole Glock 17 upravené oplastováním z 3D tiskáren. (UncleMorty)
  • Hang-Yong Choi celý seriál napsal jako adaptaci svého krátkometrážního filmu The Sea of Tranquility, který uvedl v roce 2014 na filmovém festivalu v Jižní Koreji. (UncleMorty)

Reklama

Reklama