Reklama

Reklama

Zlato

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva cizinci putují australskou pouští. Virgil (Zac Efron) jede za prací, která mu údajně změní život, a má ho tam přivézt ne zrovna sympatický řidič Keith (Anthony Hayes). Během cesty se jim přehřeje motor auta, a tak musí zastavit uprostřed vyprahlé divočiny. Když Keith automobil opravuje, zaujme Virgila zlatý odlesk u jeho nohou. Začnou kopat a objeví ten největší balvan zlata, jaký kdy kdo nalezl. Prvotní nadšení se promění v bezmoc, když zjistí, že vytáhnout ze země tak velkou hroudu zlata je nad jejich síly. Domluví se na tom, že zlatý balvan bude hlídat Virgil, zatímco Keith odjede do nejbližšího města a zajistí potřebné vybavení. Jenže jsou uprostřed naprosté pustiny a tak je nejbližší město dva dny cesty tam a dva dny cesty zpět. Virgil tak musí zůstat čtyři dny sám uprostřed pouště. K dispozici má nevelkou zásobu vody, trochu jídla a plachtu, která jej má ochránit před žhnoucím sluncem. A pak se všechno zkomplikuje. Nejdřív se Keith o něco zpozdí. Zprvu jen o den, pak o další a další. Virgil pomalu začíná propadat zoufalství. Široko daleko není žádná pomoc, jen písek, kamení a pár pokroucených stromů a keřů. Společnost mu dělají pouze divocí psi, kteří se k němu nepřiblíží, dokud má zapálený oheň. Ale dřevo mu dochází, stejně tak jídlo a po tom, co se přežene písečná bouře, přijde Virgil i o poslední kapku vody. V tu chvíli se začnou dít podivné věci. Je s ním opravdu v poušti někdo další, kdo ho chce o zlato připravit, anebo jsou to jen pouhé přeludy? Tak jako tak, nezbývá mu než čekat a doufat, že se pro něj Keith opravdu brzy vrátí. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (163)

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jestliže kameraman ponechá barevné schéma snímku na náhodě, ponechává na náhodě i vyznění celého filmu. Místo toho, aby se Ross Giardina pokusil dojem z všudypřítomné pekelné výhně ještě více umocnit, např. volbou adekvátního filtru, tak nesmyslně experimentuje s desaturací, což rezultuje v přesný opak a ze snímku se tak vytrácí prvek autenticity. Bylo by záhodno o barevné koncepci filmu alespoň trochu popřemýšlet a netvořit metodou pokus - omyl. Za velkou slabinu snímku lze považovat i jeho scénář, který je ve všech ohledech až směšně triviální. S postavami se může divák jen těžko jakkoliv identifikovat, jelikož i navzdory zbytečně dlouhé expozici setrvávají až do závěru filmu v naprosté anonymitě. Vyprávění se odvíjí důsledně přímočaře a nenabízí žádné zásadní či neočekávané zvraty. Samotné vyústění snímku lze pak velmi snadno predikovat. Gold se bohužel zařadí k poslabším zástupcům žánru survival a já, jakožto zdejší hororový expert, mu tak uděluji dvě slabší hvězdy. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Velmi sympatický survivor, úplně na pohodu film, který vám dá přesně to, co čekáte. V rámci žánru a tématu sice jistě existují lepší kusy, ale Zlato je výborně natočené, má skvělou atmosféru, sympatickou stopáž, a Zac Efron v ní ve své one man show předvádí svůj nejlepší (a výborný) výkon. Záporáci jsou sice jasní, ale to je úplně jedno, protože tenhle příběh je s každou minutou, se stále žhavějším sluncem a s každou kapkou ubývající vody čím dál lepší. Zlato je přesně ten typ naprosto nenápadného a neoriginálního filmu, který ve výsledku o to víc překvapí. Zlato si dám klidně znova. Za 4* se tady fakt nestydím. ()

Reklama

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Je to zvláštní film, ze začátku má pomalé tempo, ani to člověka moc nebaví, ale atmosféra se rázem dostaví, jak je Zac Efron sám v poušti.. Působí to postapokalipticky, ale zároveň je z toho fakt hustá atmosféra, nedostatek vody a jídla, písečná bouře, halušky a podobně. Dostal jsem ke konci filmu fakt žízeň. Konec je velmi zajímavý, a doufal jsem v něj...80% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem více než jsem dostal, takže v poho. Mejkap dobrý, Efron taky, má to myšlenku a závěr, jaký byste od filmu s ním nečekali. Sucho, teplo, puchýře a písečná bouře. Ale festivalovka, kterou by to snad chtělo být, nečekejte. P.S. Taky byste v padesáti stupních ve stanu (t.j. ve stínu) seděli nebo leželi několik dní v botech, kalhotech, tilku a košili? To jediné jsem na filmu nepochopil. ()

Wancohoff 

všechny recenze uživatele

Spoiler! Okrem toho ze je to nelogicke , uz samotny princip ze tam ostal zbytocne strazit zlato ktore roky nik nenasies je blbost, ale to je ta zapletka vsak ze ? No cakal som nejaky vacsi boj o prezitie so zvieratmi a nie dva zabery na skorpiona jeden na hada. Za vsetky situacie ktore mu skomplikovali zivot si mohol sam lebo sa choval ako dement. Az na tu búrku... ktoru mohol tiez prezit bez ujmy keby sa zabyval v havarovanom lietadle a nerozoberal ho a neskladal si z neho domček :D Tiez my dost vadil ten vyblednuty obraz.cakal som nejaky teply filter. Na jedno pozretie fajn, no mohlo to byt ovela lepsie. 60% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • Had ve filmu se nazývá Bandy-bandy a pochází z Austrálie. (Johnny.ARN)
  • Natáčení zasáhlo tolik písečných bouří, že se natáčení na jeden den téměř zastavilo. Pak někoho napadlo připevnit kameru na záda kameramana. Několik záběrů písečných bouří ve filmu bylo skutečnými písečnými bouřemi. (Johnny.ARN)
  • Film se natáčel v oblasti Flindersova pohoří v jihovýchodní části státu Jižní Austrálie. (TotalFilm.cz)

Reklama

Reklama