Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Dva hluboce věřící manželské páry si užívají poklidného života na texaském maloměstě, dokud někdo nevezme do ruky sekeru. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (54)

Kopi1 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se od této série držel zpátky, protože to na první pohled nevypadalo na můj typ, ale nakonec jsem se do ní pustil a opravdu to za to stojí. Ano je škoda, že první dvě epizody jsou táhlé a vypadá to, že to bude nuda, ale tak od poloviny třetí epizody to nabere šťávu a obrátí se to na návykovou jízdu. Pak už jsem hltal každou scénu a nenudíte se ani na minutu. Všichni herci parádní, samozřejmě Elizabeth je zde skvostná a moc rád bych zde viděl i Oscara, protože si to podle mého zaslouží. Dále manžel a právník také velmi sympatičtí. Soudní proces byl proveden také velmi dobře a bavil mě po celou dobu. Pokud přemýšlíte, zda do této série jít, tak běžte. Po zdlouhavém úvodu vás to pořádně zasytí a vtáhne. ()

jahol 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevtáhlo mě to zdaleka tak, jako podobně laděné a formou blízké Sedmilhářky nebo Ostré předměty, ale pořád se jedná o velmi dobře zpracovanou látku "ze skutečného života". Elisabeth Olsen a pár dalších si své role vyloženě vymazlili. Pro někoho, kdo toho nemá tolik nakoukáno, asi zážitek. Poctivě dotažené detaily, jen to poselství, okamžik, něco, kde bych si řekl "WOW" jsem tam moc nenašel. Možná nejzajímavější byla (opět velmi dobře zahraná) postava "amatérského" advokáta. Ale to, že se seriál snažil zůstat nohama na zemi a nikde nešel za hranu na efekt bylo vlastně přínosem. Takže nečekejte nějaký velký thriller, ale příjemně fotografické vystižení reality. A nesouhlasím s občasnou kritikou prý nezáživné první půlky od těch nemocných spěchem, kteří musí mít svou dávku adrenalinu pečlivě nadávkovanou na každých pět minut sledování seriálu, jinak převíjejí dopředu... ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Disney+ a HBO Max si zobrali na paškál totožný námet o plánovanej nevere a následnom dopade. Obe spracovania vrátane hereckého obsadenia spĺňajú najprísnejšie kritéria a tak to bude pri hodnotení a následnom porovnávaní divákom, vyslovene postavené na sympatiách. Páčilo sa mi: "Candy Smrť v Texase", pozdáva sa mi aj táto "Láska a smrť", určiť pomysleného "víťaza" snáď ani nemá zmysel. Jediné čo ma ale zaráža je fakt, či jedna alebo druhá spoločnosť nevedela o tom, že sa púšťa do totožného projektu. Fakt nechápem, načo bolo toto dobré, ako deti na pieskovisku .. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

7/7 Zatím třetí adaptace true crime story z texaského maloměsta. Wylie sice do dneška povýšilo na město s 57 526 obyvateli, ale v době případu to bylo jen 3 152 obyvatel, takže této skutečnosti odpovídá dobová atmosféra seriálu, ve kterém se malá komunita potkává jen na malém území místního vidlákova. Postavy spojuje život v metodistické církvi a podle toho vypadají i jejich vzájemné vztahy. Lidé na sebe nemají čas, protože jen plní společenskou poptávku, muži vydělávají peníze a ženy vychovávají děti a všichni společně žijí své životy pod vzájemným drobnohledem. To by samo o sobě stačilo na studii nechutných vztahů plných manipulace a lží, ale týmu Davida E. Kelleye se podařilo do prvních dílů promítnout skvěle vystavenou romanci, která by sama o sobě mohla být geniálním materiálem na velkou romantickou komedii. A tohle střídání žánrů dělá ze seriálu Love & Death naprostý požitek. Na začátku je kouzelná a vtipná aférka mezi Elizabeth Olsen a Jesse Plemonsem, v polovině je Lily Rabe rozsekaná na kusy sekerou a závěr je typická velkolepá soudnička přesně v duchu žánru, ve kterém je David E. Kelley král. Nevím, jestli si skutečná Candy Montgomery (*1949) zasloužila tolik pozornosti, ale časem si dopřeju i ty předchozí adaptace, protože něco takového je skutečná filmařská výzva. ()

B.Wilde 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První polovina seriálu slabší, rozjezd pomalejší, ale nakonec to začne nabírat to správné tempo. A to nejlepší, co v seriálu uvidíte je právě herecký výkon Elizabeth Olsen, která si to tu skutečně krade pro sebe a oproti ní, je zbytek obsazení nemastný neslaný... jako nezlobte se na mě, ale kdo by věřil, že by si někdo s vizáží Lizzie začal s někým, kdo vypadal tak podivně plastikově jako Plemons v této roli? Ten chlap mi to ze začátku dost kazil, především, když jejich milenecký vztah je počátek všeho, co se stane později... Každopádně jako true crime příběh rozhodně zajímavé. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (6)

  • Elizabeth Olsen v rozhovore prezradila, že sa jej ozvala Jessica Biel v súvislosti s tým, že obe herečky čírou náhodou hrajú v projektoch o tom istom príbehu, v tom istom čase a stvárňujú tie isté postavy, čo je mimoriadne veľká náhoda. Dovtedy sa herečky nikdy nestretli ani nerozprávali. Biel hrala v seriáli Candy (2022). (Arsenal83)
  • Ve 13. minutě v kině promítají muzikálový film Grease (1978), přesněji scénu, ve které zazní píseň „Beauty School Dropout“, kterou nazpíval Frankie Avalon. (jirikzaboj)
  • Natáčanie sa uskutočnilo v Austine v Texase a okolitých oblastiach. Obdobie natáčania trvalo od 27. septembra 2021 do 1. marca 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama