Reklama

Reklama

Divnosvět

  • USA Strange World (více)
Trailer 14

Celovečerní snímek Divnosvět představuje legendární průzkumnickou rodinu Cladových, kteří se snaží proletět skrz neprobádaný, zrádný a především divný svět. Doprovází je barvitá posádka obří vzducholodi, rošťácký tvor přezdívaný Flek a třínohý pes. Společně musí čelit nejen neznámému prostředí, ale i mnoha prapodivným a všežravým tvorům. Původní animovaná laskavá komedie inspirovaná klasickými dobrodružnými příběhy mapuje vztah tří generací rodiny Cladových, které musí vyřešit vzájemné neshody a společně překonat nástrahy nádherného, avšak i velmi nebezpečného Divnosvěta. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 14

Recenze (135)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Studio Disney už delší dobu trochu stagnuje, málokdy dokáže přijít s fakt dobrým animákem, poslední dobou většinou točí spíše průměrnější počiny, vhodné především na platformu Disney+. Divnosvět se sice promítal v kinech, já si ho však prozíravě pustil až o měsíc později na již zmíněné streamovací platformě, a dobře jsem udělal. Vizuál je tradičně povedený, prostředí se mi vcelku líbilo, postavy taktéž ujdou. Horší je to už s příběhem. Tomu chybí tolik potřebný humor, v určitých chvílích se zbytečně moc tlačí na pilu, nepřinese prakticky nic nového, korektnost z něj stříká na všechny strany. Není mi moc jasné, pro koho Disney tyhle animáky točí. Kdo je vlastně ta cílovka. 4/10. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Pocit strateného času!!! Jedna veľká nuda!!! Nevedela som sa dočkať konca filmu. Veľmi chabý scenár, nudné dialógy, nesympatické postavy - ešte najsympatickejší tu je pes! Dobrý animovaný film má diváka pobaviť, zahriať pri srdiečku, pohladiť po duši - z hľadiska animácie to má byť výlet do sveta fantázie, pastva pre oči, u disneyoviek som zvyknutá na krásne pesničky a celkovo kvalitný soundtrack, no hlavne (!!!) tam nesmie chýbať zaujímavý príbeh!!! Toto ani vlastne neviem o čom bolo. Asi nejaká inšpirácia Avatarom alebo čo. Zdalo sa mi to nekonečne dlhé. Humor na bode mrazu. Animácia zaujala chvíľu, keď to bolo celé také pekné farebné, no po chvíľke to už pôsobilo jednotvárne. Naposledy ma z disneyoviek takto sklamali Pinocchio s Tomom Hanksom a Turning Red. Čo sa týka splnených kvót, už mi fakt začína vadiť zoženšťovanie mužov a zmužšťovanie žien - what a strange world (!!!) we live in - už Encanto malo ženskú postavu, čo dvíhala budovy, Raya sa nebila len s drakom ale aj s inou princeznou a teraz tu máme ženskú, čo dviha chlapa a tlačí dopravný prostriedok, kým mužskí hrdinovia sedia vo vnútri. Mne sa to zdá divné a až príliš feministické. Vo filme pre deti od 6 rokov sexuálna orientácia tiež nemusela byť nevyhnutná, malé deti vrátane tých mojich tomu aj tak ešte nerozumejú. Z filmu som si ale jednu a podotykám len jednu vec odniesla a to nápad a recept na chutné raňajky 🍞🥑🍳. Kedysi boli Disney filmy zážitkom! Smutné. ()

Reklama

misa_laska 

všechny recenze uživatele

Je to hezky barevné. Líbil se mi nápad ohledně ekosystému a rozpoznání, co je parazit. Ale jako opravdu nutné do animáku dávat gender dender charaktery a ještě gaye a ještě 3nohého psa. Víc už toho tam být snad nemohlo. Tohle bylo už víc neokaté a snesitelné. Děti to ještě nechápali, ale upřímně nemám vůbec chuť si to pouštět znovu. Jakože proč to všem neustále cpát a všude a v takovém množství. Mě je orientace jiných jedno, neřeším kdo je jaké národnosti, handikapovaný. ALE proč to vnucovat v každém filmu a už i animácích? Achjo, kam ten svět spěje. Bez toho by to byl fajn animák. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Výtvarné pojetí postav sice bylo průměrné, ale zobrazený „objevený“ svět byl krásně fantazijní. Líbilo se mi i poselství a to včetně toho, že ve filmu není žádný záporák. Což v nějaké recenzi hodnotili jako nedostatek. Pro mě naopak tohle bylo velké plus, protože i když skutečně žádný padouch se zde nevyskytuje, tak i hodní nebo normální lidé se chovají tak, že to může padoušsky působit. A to ne nutně z nenávisti či jiného záměru, ale třeba z nevědomosti či špatně nasměrovaných dobrých úmyslů. Což asi potkáme v životě pravděpodobněji než nějakého mezivězdného vrahouna s kápí.____ Líbí se mi i to, že hlavní hrdina je mladičký gay a především to, že to nikdo neřeší, nikdo to nepovažuje za problém, je to samozřejmost. Řeší se maximálně, že se stydí svoji lásku oslovit, vyjádřit se. Nikoliv to, do koho se zamiloval. Což je velmi důležité. Protože už jsem viděla x filmů o comingoutu, o vyrovnávání se s homosexualitou, o přijetí rodinou nebo přáteli. Fajn. Ale už by to mohlo pomalu skončit s ukázat právě jako v tomhle filmu: není to žádný problém, nemusíš se s ničím vyrovnávat, je to normální a proto se kvůli tomu nemusíme nějak speciálně chovat. ______  Pointa příběhu je sice očekávatelná a docela patrná už dávno před koncem filmu, ale nevadí to, protože je hezká a pravdivá i pro náš „divnosvět.“ SHRNUTÍ: Jednoduché poselství filmu. Lidi mají obyvkle rádi jednoduchá poselství. Ale ne tohle. Protože to znamená, že oni sami by se museli začít chovat složitě. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Walt Disney Animation Studios se řítí totálně do sraček a je vidět, že díky nové multikulti bio green gaylesbos generaci tvůrců se i tato legendární značka už úplně zbláznila a pochlebuje tomuto DIVNOSVĚTU. Ale chápu, že to mají v příkazu - točit filmy tak, aby se splnila sociální osvěta pro zaostalé diváky. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Rodinný trojnohý pes nebol pôvodne súčasťou príbehu. Radu zahrnúť takúto postavu dostal pracovný tím od legendárneho scenáristu Burnyho Mattinsona. (Arsenal83)
  • Producent Conli uviedol, že Gabrielle Union bola spočiatku napriek svojim skúsenostiam váhavá, či sa má zúčastniť, ale jej konečný výkon bol „ohromujúci“. (Arsenal83)
  • Lucy Liu sa musela stretnúť s pracovným štábom trikrát, kým svoju rolu prijala. (Arsenal83)

Související novinky

Reklama

Reklama