Reklama

Reklama

Kdo přežije - Austrálie

(série)
  • USA The Australian Outback

Obsahy(1)

Tentokrát se tvůrci americké reality-show SURVIVOR přenesli do australských pralesů, nabízejících svoje přirozené krásy, nebezpečí a jedinečné prostředí. Šestnáct lidí, kteří se navzájem neznají (a během letu do Austrálie ještě nevědí, co je čeká), je záhy rozděleno do týmů. Do dvou kmenů, pojmenovaných po domorodých slovech - Ogakor (klokani) a Kucha (krokodýli). Ty hájí své barvy, zelenou a modrou. Přes stále se měnící vztahy, intriky, nedostatky jídla a vody, nemoci a mnohé další nástrahy kolektivního života lidí, mnohdy zhýčkaných civilizací, v nedotčené přírodě, se oba kmeny pokaždé setkají v disciplíně, která prověří schopnosti všech. Poražený tým vždy odchází na kmenovou radu, kde jeden z nich musí ze hry ven. Vyřazováním a nešťastnou náhodou, při níž se zraní jeden z konkurenčního kmene a soutěž pro něj končí, se do výhody dostává Ogakor, to je právě ve chvíli spojení kmenů v jeden jediný - Barramundi, kam se dostane deset nejlepších. Tady už každý hraje jen za sebe.

Tato velmi úspěšná dobrodružná reality-show ukázala schopnosti lidí přežít v divočině, od týmové soudržnosti až po (leckdy dost laciné) intriky. Jistě si svého času připoutala do křesel nejen milovníky žánru. Vítězkou se stala Tina Wesson, z finále odešel poražen Colby Donaldson. (Nihlathak)

(více)

Recenze (97)

O.Peta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K prvním řadám tohoto pořadu se vracím zpětně, takže už mám něco nakoukáno. Austrálie patří k těm lepším sériím, ale zajímavá ohledně hráčských taktik je spíš do sloučení, než po něm. Karty byly potom rychle rozdány a nikdo už ničím nezamíchal. Do té doby dobrá bitva mezi oběma kmeny včetně momentů jako pořádný úlovek nebo hodně ošklivý zranění. To ovšem neznamená, že by se už po sloučení nic nedělo a hra nebyla zajímavá, přiroda si s nima pěkně pohrála. Oblíbenců jsem si našel hned několik, konkrétně tři, škoda jen, že to jeden z nich nevyhrál. 95% ()

juta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak prvních 6-7 dílů mě moc nebavilo. To jsem se docela nudil, až jsem zvažoval, jestli na to přestat koukat nebo ne. Rozhodl jsem se to dokoukat a nelitoval jsem. Další díly už byly pravý Survivor. Překvapivě jsem si tady neoblíbil pořádně nějakého hráče. Ale oblíbil jsem si více tým Kucha, kromě dvou hráčů a pak jsem začal trochu víc fandit Elisabeth. Finálová dvojka byla v pohodě a vítěz byl taky v poho. Nejlepší řada to není, ale i jak u této řady, tak u ostatních jsem se skvěle bavil. Nejméně oblíbený hráč: Jerri. Oblíbený tým: Kucha. Oblíbený hráč: Elisabeth. ()

Reklama

Lucindajet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

spoilery Druhá série, kdy i ten největší záporák je ve srovnání se soudobým castem andílek. Všichni se mají rádi a přejou si tam mít lidi co si to zaslouží víc, než ty, který dokážou porazit. Nebo tak se alespoň tváří, po vyjádření finálové dvojky už se to tváří jako velice rafinovaný plán. S obsazením jsem byla spokojena, stejně tak s vítězem a finálovou dvojkou. Kucha mi byl asi trošku bližší, Elizabeth a Rodgerovi jsem to přála do poslední chvíle. Na druhou stranu smekám před Tinou z Ogakoru, v téhle sérii mi přišel víc patrnej ten kontrast mezi mladýma holkama a čtyřicátnicí z Tennessee s božím přízvukem. Ty holky ani zdaleka nebyly z cukru přesto měly své slaší chvilky ( naprosto právem) a naproti tomu tam máte Tinu, kterou nějaká pustina, vyplavenej tábor, prázdnej žaludek nebo rozbouřená řeka při chytání uplavané rýže prostě nezlomí a je v tom cítit že je to jen tím, že toho má za sebou jednodušše víc. Hodně depresivní série, skrz počasí a nedostatek jídla, týden před koncem už byli všichni naprosto vymletí. Oblíbenci: Colby (sympaťák až to pěkný neni), Elizabeth, Tina, Rodger ()

Blondy. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nezapomenutelná série s úžasnými soutěžícími a přijemnou krajinou. Každej díl jsem si užíval co to jen šlo a našel jsem si zde oproti jiným seriím opravdu dost oblíbenců, nebo lidí kterým bych ty peníze prál. Jednoznačne jsem to však prál Colbymu, který dokázal hlavně v záveru, že se pro tuto soutěž opravdu hodí. Další velice pozitivní věcí bylo spoustu zpestření například požár který se blížíl, záplava táboru když už si soutěžící sahali na dno a také nešťastný úraz Miachela, který ovšm hrou velmi zamíchal a i díky tomu to bylo tak zajímavé. ()

Laerry 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERS BEWARE.......... Jedna z nejvíce "survivor-mode" řad vůbec - neopakovatelné drsné přírodní podmínky: máme tu lesní požár i bleskovou povodeň, která smete tábor a vezme sebou všechny zásoby jídla.... a pak tu je nemehlo jménem Michael Skupin, který se vrátil k primálním kořenům, když si s šíleným leskem v očích ulovil svého divočáka - a pak si spadne do ohně (tehdy to bylo dozajista dramatické, ale v kontextu s 25. sérií se tahle událost jeví jen jako začátek úsměvné "Skupinovy řady nešťastných příhod."). Výjimečná přírodní scenérie australské buše nabízí úchvatnou kmenovou radu hned vedle vodopádu - to už se později nezopakovalo....a stejně tak jsou i zde jedinečné postavy hráčů, které se zapsaly do historie Survivora: kromě Skupina tu je "original black widow" Jerry, která se bezúspěšně snažila flirtovat s kovbojem Colbym - u kterého neměla sebemenší šanci. Je tu i Tina, u které se zapomíná na její houževnatost v soutěžích a taky to, že bez zaváhání pomohla získat uplavanou rýži z rozvodněné řeky.... no a ještě zmíním nenápadnou Amber, která se zviditelnila hlavně tím, že se stala přívěškem Bostona Roba a začala mu rodit děti... Jednoduše shrnuto, tahle řada je prostě nádherná svým old-school nádechem, který má své jedinečné kouzlo. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (7)

  • Mitchell Olson je s 213 cm nejvyšším účastníkem pořadu. (Zix.)
  • Od této série bylo mnoho let vyhlášení vítěze a následý reunion show vysílaný živě. Vyhlášení do 40. série a reunion do 39. série. (Zix.)
  • Kel Gleason je první indiánský soutěžící ve hře. (Zix.)

Reklama

Reklama