Reklama

Reklama

Kdo přežije - Austrálie

(série)
  • USA The Australian Outback

Obsahy(1)

Tentokrát se tvůrci americké reality-show SURVIVOR přenesli do australských pralesů, nabízejících svoje přirozené krásy, nebezpečí a jedinečné prostředí. Šestnáct lidí, kteří se navzájem neznají (a během letu do Austrálie ještě nevědí, co je čeká), je záhy rozděleno do týmů. Do dvou kmenů, pojmenovaných po domorodých slovech - Ogakor (klokani) a Kucha (krokodýli). Ty hájí své barvy, zelenou a modrou. Přes stále se měnící vztahy, intriky, nedostatky jídla a vody, nemoci a mnohé další nástrahy kolektivního života lidí, mnohdy zhýčkaných civilizací, v nedotčené přírodě, se oba kmeny pokaždé setkají v disciplíně, která prověří schopnosti všech. Poražený tým vždy odchází na kmenovou radu, kde jeden z nich musí ze hry ven. Vyřazováním a nešťastnou náhodou, při níž se zraní jeden z konkurenčního kmene a soutěž pro něj končí, se do výhody dostává Ogakor, to je právě ve chvíli spojení kmenů v jeden jediný - Barramundi, kam se dostane deset nejlepších. Tady už každý hraje jen za sebe.

Tato velmi úspěšná dobrodružná reality-show ukázala schopnosti lidí přežít v divočině, od týmové soudržnosti až po (leckdy dost laciné) intriky. Jistě si svého času připoutala do křesel nejen milovníky žánru. Vítězkou se stala Tina Wesson, z finále odešel poražen Colby Donaldson. (Nihlathak)

(více)

Recenze (97)

Blondy. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nezapomenutelná série s úžasnými soutěžícími a přijemnou krajinou. Každej díl jsem si užíval co to jen šlo a našel jsem si zde oproti jiným seriím opravdu dost oblíbenců, nebo lidí kterým bych ty peníze prál. Jednoznačne jsem to však prál Colbymu, který dokázal hlavně v záveru, že se pro tuto soutěž opravdu hodí. Další velice pozitivní věcí bylo spoustu zpestření například požár který se blížíl, záplava táboru když už si soutěžící sahali na dno a také nešťastný úraz Miachela, který ovšm hrou velmi zamíchal a i díky tomu to bylo tak zajímavé. ()

Attta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Drhá série mě hodně překvapila. Nejen že změna prostředí byla hodně znát, ale sešla se i vcelku zajimavá banda, kterou postihlo mnoho nečekaných věcí, které si myslím že měly hodně vliv na průběh hry. Poslední dva finalisté byli opravdu chytří, ale oproti první sérii hráli zcela jinak a tak pro někoho může být tato série nudnější, protože se zde tolik neintrikuje a většina hráčů to nehrála s takovým nasazením oproti například R. Hatchovi. ()

Reklama

obivan568 

všechny recenze uživatele

Z těch sérií, které jsem viděl, je tato asi nejlepší. Obsahově je totiž nejbohatší. SPOILER! Soutěžící jedli a jedli, a pak jim došlo jídlo. Sledovat, jak vám v televizi kňourá 5 lidí kvůli tomu, že si sežrali jídlo, je vskutku příjemný pocit :) Proč? Protože to byli idioti a sežrali to hned. Další důvod je ten, že potom, co si od Jeffa koupili jídlo a vyměnili za to svůj domov, si stěžovali že nemaj kde bydlet. K tomu všemu ten první táborák stavěli v podstatě v řece!!! Jinak soutěžilo mnoho sympatických lidí, a výherce je taky sympaťačka :) Opravdu asi nejlepší série. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Austrálie je jedna z nejlepších sérií vůbec. Úžasní soutěžící postupně rozehrávají nebezpečnou hru, která je může smést stejně, jako jejich soupeře. Všechno to skončí jinak, než se na začátku zdá a to je perfektní. S vítězem jsem tak spokojen nebyl, ale to je pouze můj osobní názor. Let´s go Ogakor, Let´s go Amber... :-)) ()

chelsea17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemám to ještě uplně dokoukaný, právě odešla Amber. Ale i tak zřejmě navýším hodnocení ze 4* na 5*. Myslím si, že se dost podobá 1.sezoně, hry o bonusy či o odměnu, imunitu jsou zajímavé a vztahy uvnitř kmenů napjaté. Pro diváka to ani lepší být nemůže, tedy mě aspon nic nenapadá, jak by se to dalo vylepšit. Osobně fandím Elizabeth, snad zvítězí, pokud ne, tak doufám v Rodgera. Hlavně at to není Colby, to by mě fakt naštvalo. :-) Tak po shlédnutí posledního dílu bych možná i přehodnotil názor na Colbyho. Jak sám říkal, hrál naplno, šel tam vyhrát a víceméně se mu to i podařilo. Špatný člověk to není, jen se to možná mohlo na první pohled zdát. Že vyhrála Tina? Svým způsobem si to zaslouží, i když je dost překvapivý, že se dostala do finále bez jediné imunity. Klobouk dolů a těším se na další řadu. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (7)

  • Mitchell Olson je s 213 cm nejvyšším účastníkem pořadu. (Zix.)
  • Od této série bylo mnoho let vyhlášení vítěze a následý reunion show vysílaný živě. Vyhlášení do 40. série a reunion do 39. série. (Zix.)
  • V této sérii došlo k první zdravotní evakuaci soutěžícího, a to když Michael Skupin omdlel, spadl do ohně a utrpěl vážné popáleniny. (Hidan)

Reklama

Reklama