Reklama

Reklama

Red Rock West

  • Česko Red Rock (více)
Trailer

Obsahy(1)

Válečný veterán Michael marně hledá práci. S pěti dolary v kapse a prázdnou nádrží dorazí do chátrajícího Red Rocku, kde je majitelem baru považován za Lylea z Texasu, na něhož tu čeká práce. Michael využije příležitosti, ale příliš pozdě zjistí, že "práce" nemá nic společného s naléváním pití, ale s vraždou Wayneovy manželky Suzanne, za kterou dostane pět tisíc dolarů předem a dalších pět, až bude práce dokončena. Přesto peníze vezme a prozradí Suzanne záměry jejího manžela. Ta chladně zdvojnásobí nabídku. Michael opět vezme peníze, ale místo vraždy Wayna napíše dopis šerifovi, v němž odhalí vražedný plán. Když se poté pokusí opustit město, je kvůli autonehodě zadržen policií a zjistí, že šerifem je sám Wayne. Nabídne mu, že peníze vrátí, když ho nechá jít. Wayne se ho ale pokusí zabít. Michaelovi se podaří uprchnout, na útěku ho však porazí auto, které neřídí nikdo jiný než Lyle z Texasu. Michael se spojí se Suzanne a společně naplánují útěk, žena ale chce předtím vyloupit Wayneův trezor. Nebezpečná hra nabírá obrátky. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

John Dahl podle osvědčené premisy amerických venkovských thrillerů "osamělý hrdina se ocitá v nepravý čas na nepravém místě" začal pěkně od podlahy, ovšem poslední nevýrazná půlhodina s finále na cintorínu už nastavenou laťku hutného noiru podskočila, nehledě na to, že texaský zabiják D.Hopper zde budil stejnou hrůzu jako proutěný košík s hrajícími si koťaty (dle mého měl být spíše obsazen v původně zamýšlené roli šerifa a mistru chladného pohledu J.T.Walshovi by naopak slušel jeho post). No nic, alespoň se Olie Stone poučil z cizích chyb a o pět let později z prakticky totožného námětu vytvořil mnohem stylovější záležitost. Adios, Red Rock. Nemám důvod se někdy vracet.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

No jo, sice měl Nicolas Cage sotva na benzín, tehdy ale ještě dělal kliky na jedné ruce a před kamerou předváděl solidní herecké kreace. Když už mu zbývalo jen na kafe, usmálo se na něj štěstí. Omylem se přichomýtne k práci. Jenže ta má sakra co dělat s vraždou. Když se potká s budoucí obětí, ta si objedná vraždu číslo dvě. Navíc se ve městečku objevuje skutečný vrah s tváří démonického Dennise Hoppera. Tvůrci nám nabídnou několik slušných zvratů, předkládají klamnou maloměstskou idylu i udržují napětí, škoda jen, že půvabná brunetka Lara Flynn Boyle, které kdysi podlehl i proslulý proutník Jack Nicholson, neprodala víc ze svého sex-appealu. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Nenapadá mě pitomější označení než pohodovej thriller. Tak na mě ten filmek působil. Pořád se snažím vzpomenout na vtipné momenty, jenže ony tam nejsou. I tak mám pořád pocit, že jsem sjel černou komedii. Nevím kvůli čemu. Možná kvůli Hopperovi a Cageovi, možná kvůli množství náhodných setkání a situací. Podivná žánrovka, která mě bez problémů pobavila, ale na nějaký velký doporučování to zas není. 70% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Noirovky nie sú môj obľúbený žáner a scenár mi pripadal až príliš prekvapivý, čo tiež niekedy nie je dobre. Ale inak fajn a OK. Snímka je solídne herecky obsadená (dokonca ani proti zasa sa opakujúcemu Dennisovi Hopperovi som tentokrát nič nemal, aj keď tých jeho béčkarských grázlov nemusím). Dominuje tomu pôsobivá atmosféra. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na prvý pohľad nenápadný film, ktorý sa ani nedostal do našich kín a v komerčných televíziách o ňom asi nikdy nechyrovali. Počas prvej polovice som narátal niekoľko prekvapivých zvratov, ktoré by vystačili na viacero filmov. Akýsi neo noir, príbuzný slávnejšiemu Stoneovmu U- turn. Veľmi kvalitná žánrovka s kultovým potenciálom a kvalitnými, skvele obsadenými hercami. Chcelo by to vidieť znova niekde v tv. Počujete ma na Markíze alebo v JOJ? ()

Galerie (26)

Zajímavosti (11)

  • V úvodnej scéne je povedané, že Michael (Nicolas Cage) odjazdil 1,200 míľ. Eventuálne sa vo filme dozvedáme, že pochádza z Odessy v Texase. Vzdialenosť medzi Odessou a Red Rock vo Wyomingu je presne 1,212 míľ. (Real Tom Hardy)
  • Dwight Yoakam (vodič nákladiaku) použil vo filme svoju vlastnú pištoľ. (m.a.t.o.)
  • Natáčanie prebiehalo okrem Arizony i v Montane, rodnom štáte Johna a Ricka Dahlovcov. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama