Reklama

Reklama

Red Rock West

  • Česko Red Rock (více)
Trailer

Obsahy(1)

Válečný veterán Michael marně hledá práci. S pěti dolary v kapse a prázdnou nádrží dorazí do chátrajícího Red Rocku, kde je majitelem baru považován za Lylea z Texasu, na něhož tu čeká práce. Michael využije příležitosti, ale příliš pozdě zjistí, že "práce" nemá nic společného s naléváním pití, ale s vraždou Wayneovy manželky Suzanne, za kterou dostane pět tisíc dolarů předem a dalších pět, až bude práce dokončena. Přesto peníze vezme a prozradí Suzanne záměry jejího manžela. Ta chladně zdvojnásobí nabídku. Michael opět vezme peníze, ale místo vraždy Wayna napíše dopis šerifovi, v němž odhalí vražedný plán. Když se poté pokusí opustit město, je kvůli autonehodě zadržen policií a zjistí, že šerifem je sám Wayne. Nabídne mu, že peníze vrátí, když ho nechá jít. Wayne se ho ale pokusí zabít. Michaelovi se podaří uprchnout, na útěku ho však porazí auto, které neřídí nikdo jiný než Lyle z Texasu. Michael se spojí se Suzanne a společně naplánují útěk, žena ale chce předtím vyloupit Wayneův trezor. Nebezpečná hra nabírá obrátky. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Lyžař 

všechny recenze uživatele

Welcome to Red Rock a You're leavin' Red Rock pořád dokola a dokola. Zajímavé shody náhod se dějí :-) Nicolas Cage je dostatečně charismatický, aby to odtáhl z velké části sám. Ač Red Rock West pro mě není bombou roku či tak něco, tak takových pohodovek uvidím rád víc. Herci: ***; Hudba: ****; Scénář: ****; Režie: *** ()

charge 

všechny recenze uživatele

Film na kterej se můžu podívat snad každej rok a nikdy mě nepřestane bavit, ale zase za úplnou špicu ho taky nepovažuju. Atmosfericky hodně podobný Zběsilosti v srdci a Modrýmu sametu od Lynche, samozřejmě díky Cageovi a Hopperovi střídající zde Willema Dafoe. I tady jsou zvraty a nečekaný momenty, ovšem navzdory předchozím snímkům mě tenhle bavil i o něco víc díky dynamičtějšímu příběhu a tempu odvíjení, který nesklouzává k nudě ani na okamžik, tady divák doslova dejchá s příběhem a nervový vypětí hlavní postavy, kdy jeho femme protějšek pořád otravuje s Mexikem, se s ním skrz obrazovkou přímo prolíná. I s jednoduchým příběhem a zápletkou o evidentně ne vlastní vinou potloukajícím se chlápkovi, kterýmu vanou ve šrajtofli pavučiny, kvůli čemuž využije náhodnýho omylu, se dá vytvořit solidní nadprůměr. 85% ()

Reklama

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Mám dost těžké rozhodování, kolik dát. První půlka filmu je totiž úžasná. Okamžitě pohlcující atmosféra prázdných amerických silnic, benzinek a barů a mladý Nicolas Cage nebezpečně rychle se dostávající z pozice slušného člověka na šikmou plochu. Pozoruhodně také působí neustálé nedobrovolné vracení se do prokletého Red Rocku připomínající bloudění v kruhu. Bohužel někde od chvíle, kdy místo aby Nicolas s Wayneovou ženou zmizli co nejdál, zastavují se v motýlku. Příběh se sice komplikuje, ale ve stylu mnoha thrillerů tohoto typu a v tom duchu se odvíjí i dál a vrcholí finálem na tak provařeném místě jako je hřbitov. Naštěstí máme aspoň pěknou definitivní tečku ve vlaku, která symbolicky vrací hlavního hrdinu tam, kde byl, když mu bylo nejlíp - s pěti tácy v kapse. Bezprostředně po konci jsem uvažoval o třech hvězdách, ale nakonec to přeci jen zvednu s vědomím, že tři jsem dával o dost slabším thrillerům. Navíc výkony celé hlavní čtveřice jsou skvělé, Dennis Hopper se blýsknul dalším stylovým záporákem, i když zloduch z Nebezpečné rychlosti zůstává nepřekonán. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taky malý prijemny devätdesiatkovy thriller akych sa v tej dobe tocilo neurekom. Sice to nie je nicim vynimocny film, ale po kazdej stranke ten film funguje bez problemov. Ma zaujimave postavy (Cage je prekvapivo utlmeny a nehadze ziadne sialene pohlady), scenar plny uveritelnych zvratov, pôsobivu atmosferu, slusnu reziu. So zabavnejsimi dialogmi alebo nejakou tou pamätnou scenou to mohla byt mala pecka. Sice vam tento film dych nevyrazi, ale aj dnes ponukne prijemnu zabavu. 6/10. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na prvý pohľad nenápadný film, ktorý sa ani nedostal do našich kín a v komerčných televíziách o ňom asi nikdy nechyrovali. Počas prvej polovice som narátal niekoľko prekvapivých zvratov, ktoré by vystačili na viacero filmov. Akýsi neo noir, príbuzný slávnejšiemu Stoneovmu U- turn. Veľmi kvalitná žánrovka s kultovým potenciálom a kvalitnými, skvele obsadenými hercami. Chcelo by to vidieť znova niekde v tv. Počujete ma na Markíze alebo v JOJ? ()

Galerie (26)

Zajímavosti (11)

  • Nicolas Cage (Michael Williams) do značnej miery dostal úlohu vďaka odporúčaniu svojho strýka Francisa Forda Coppolu, ktorý je veľkým fanúšikom prvého filmu Johna Dahla, Zabi ma znovu (1989). (lepo)
  • Pôvodne chcel režisér John Dahl obsadiť Dennisa Hoppera do role Wayna Browna (J.T. Walsh), ale ten trval na tom, že chce hrať Lylea z Dallasu. Hopper nakoniec presvedčil producentov, ktorí boli s konečným výsledkom nadšení. (lepo)
  • Natáčanie prebiehalo okrem Arizony i v Montane, rodnom štáte Johna a Ricka Dahlovcov. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama