Reklama

Reklama

U-Turn

  • USA U Turn (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bobby Cooper (Sean Penn) uhání ve svém autě směrem k Las Vegas, aby srovnal hráčský dluh u mafiánů, kteří už ho kvůli prodlení v platbě připravili o dva prsty. Doufá, že pak bude volný jako pták. Porucha na autě ho však zavede do ospalého arizonského městečka s nepatřičným názvem Superior. Zde se ocitne v pasti, protože přijde o všechny peníze a nemá jak si nechat auto opravit. Když se seznámí s krásnou Grace McKennovou (Jennifer Lopezová) a jejím vlivným manželem Jakem (Nick Nolte), cíl uprchnout z města rázem ustoupí základní potřebě přežít. Jake nabídne Bobbymu peníze za vraždu Grace. Ta ho později požádá, aby se zbavil Jakea. Oba mu nabízejí způsob, jak se dostat pryč – když pro ně zabije toho druhého. Jakmile se však Bobby nechá zatáhnout do smrtící hry chtíče, šílenství a peněz, začne jít opravdu o hodně... (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (465)

H34D 

všechny recenze uživatele

Noirový námět, avšak černohumorné zpracování, nepřejícný osud zatraceného hrdiny se tak mění v tragikomičnost, člověk najednou neví, co mu vlastně přát - držet mu palce, nebo se bavit nad jeho smůlou? Tyto zvláštnosti spolu s výbornou režií (kamerové přechody, prostřihy) vytahují z jinak poměrně pitomého děje to nejlepší, co je za daných okolností možné. Stylovost a ujetost, jež si Stone uchoval z Takových normálních zabijáků, zamaskovává stupidní momenty a přináší prostou a zároveň prostě fungující zábavu. Škoda, že se s prvkem noiru nepracovalo alespoň s nějakou okázalostí a škoda, že film není "chytřejší", neboť potenciál v zamotných potřebách a motivech postav na to má... 7/10 ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Pokud snad máte pocit, že se vám celý život lepí smůla na paty, tak tento Stoneův film vás navždy vyvede z omylu. Dlouho jsem neviděl natolik černohumornou záležitost. Jedná se v podstatě o černý humor level 2.0, ze kterého už vám přestává být do smíchu a na scénu přichází úzkost. Docela jsem byl zvědavý, jak se Stone popasuje se žánrem, který pro jeho tvorbu není úplně běžný. Myslím, že si poradil velice slušně. Oliverův styl se spoustou detailních záběrů dodal vyprahlému americkému zapadákovu zajímavý šmrnc. Celé to na mě svoji atmosférou působilo silně snově až hypnoticky a dost dlouho jsem tvůrce podezříval, že se celý děj odehrává pouze v něčím snu. Kurva Jennifer zde byla ve své nejlepší formě a určitě měla potenciál zamotat hlavu nejednomu dehydratovanému přivandrovalci. Dost na mě zapůsobil i velice skvěle sedící soundtrack (zastydím se, že jsem mistra Morriconeho nepoznal a rovnou mu skloním poklonu, že se tak dokonale přizpůsobil atmosféře filmu a lehce upustil od svého typického rukopisu). Postavy městečka byly dokonale zajímavé a správně šílené. Snad s jednou obrovskou výjimkou. Postava toho slepého Indiána byla z hlediska děje totálně nepodstatná a ke všemu naprosto čurákoidně zahraná. Takhle debilní postavu jsem viděl naposledy v seriálu Breaking Bad (píča Skyler). Myslím, že po premiéře musel Jon Voight několik měsíců používat ke svému přemisťování výhradně kanály. To je takový nejzásadnější kaňka na celém filmu. Jinak to bylo docela solidní. Lepší 3 hvězdy. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Jedinečná práce s kamerou (prostřihy na detaily chvílemi skoro přivádějí v úžas) a skutečně silný (nejen emocionálně) závěr trochu vylepšují jinak ne až tak skvělý scénář. Námět je sice zajímavý, ovšem nebýt výkonů jednotlivých protagonistů (hlavně neustále bitý Sean Penn je fakt dobrý) a zmíněné kamery, asi by tenhle film zapadl jen do šedi průměru, byť Oliver Stone svou práci odvedl na solidní úrovni. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

U-Turn mi tak úplně nesedl. I když je to zpočátku docela zajímavý, tak jsem čekal, že se z toho vyklube něco víc. Navíc tento styl vyprávění mě moc nezaujal a přišlo mi, že to je až moc překombinovaný, zmatečný a chvílemi jsou tam dost divný situace, který se tam nehodí. V určitých pasážích film dokáže zaujmout, ale celkově mě to příliš nevzalo. 60% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Co mě na U-Turn zaujalo, byla atmosféra arizonského zapadákova, geniální soundtrack ze známých a skvělých písní, ale také melodií od Ennia Morriconeho, jenž svou hudbou dodává scénám další rozměr (nejen v tomto filmu). Na výsledném - a velmi pozitivním - dojmu se však podepsaly také vynikající herecké výkony Seana Penna a Nicka Nolteho, přičemž i Jennifer Lopez příjemně potěšila. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • Film byl volně inspirován jedním příběhem o tulákovi, který v osmdesátých letech zmizel, když se vydal dál po nedokončené silnici. (Ai.ma)
  • Natáčelo se od 4. listopadu 1996 do 16. ledna 1997 ve státech USA – Arizona, Nevada a Kalifornie. (BMW12)
  • Sean Penn byl nucen odřeknout hlavní roli kvůli jinému natáčení. Studio angažovalo Billa Paxtona, ale ten z projektu vycouval asi týden před začátkem natáčení. U Penna se mezitím naštěstí změnila situace, takže mohl Paxtona nahradit. (Ai.ma)

Reklama

Reklama