Reklama

Reklama

Red Rock West

  • Česko Red Rock (více)
Trailer

Obsahy(1)

Válečný veterán Michael marně hledá práci. S pěti dolary v kapse a prázdnou nádrží dorazí do chátrajícího Red Rocku, kde je majitelem baru považován za Lylea z Texasu, na něhož tu čeká práce. Michael využije příležitosti, ale příliš pozdě zjistí, že "práce" nemá nic společného s naléváním pití, ale s vraždou Wayneovy manželky Suzanne, za kterou dostane pět tisíc dolarů předem a dalších pět, až bude práce dokončena. Přesto peníze vezme a prozradí Suzanne záměry jejího manžela. Ta chladně zdvojnásobí nabídku. Michael opět vezme peníze, ale místo vraždy Wayna napíše dopis šerifovi, v němž odhalí vražedný plán. Když se poté pokusí opustit město, je kvůli autonehodě zadržen policií a zjistí, že šerifem je sám Wayne. Nabídne mu, že peníze vrátí, když ho nechá jít. Wayne se ho ale pokusí zabít. Michaelovi se podaří uprchnout, na útěku ho však porazí auto, které neřídí nikdo jiný než Lyle z Texasu. Michael se spojí se Suzanne a společně naplánují útěk, žena ale chce předtím vyloupit Wayneův trezor. Nebezpečná hra nabírá obrátky. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Klukovsky rozpustilý krimi thriller. 1) Tak nějak si představuji správné prérijní dobrodružství s padouchy, ospalým městečkem a zvířeným prachem na silnici - dost vážné na to, aby nebylo k smíchu, ale současně s určitým nadhledem a vtipem, aby nebylo trapné. Postavy jsou jasně definované a příjemně stylizované. Každých 5 - 10 minut (zvláště v první polovině filmu) přichází nečekané překvapení, které posouvá děj a situaci do jiné, byť ne vždy smysluplné, polohy. 2) Přidejte hlavního hrdinu Michaela, kterým není zbloudilé dítko z Beverly Hills 90210, ale skutečný člověk z masa a kostí (28letý Nicolas Cage), neobyčejně přitažlivý v přiléhavých džínsách, které tak pěkně zdůrazňují jeho stihle boky a zadek, a tehdy ještě dostatečně hustých vlasech, pod nimiž občas blýsknou podmanivé modré oči - no neberte to. 3) Ještě připomenu 36letého Dwighta Yoakama (řidič trucku, na jehož střeše ujíždí Michael z města). ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Toto je dobrý moderný film noir...“dobrý“ v tom, že je zaujímavý, od začiatku do konca. Sú tu nejaké chyby a nejaké gýčové časti, pri ktorých neveriacky krútite hlavou.....ale stále je to dostatočne zábavné. Film má to správne množstvo akcie, napätia, dejových zvratov a zaujímavých postáv. Okrem toho ponúka dobrý gitarový soundtrack. 7/10 ()

Reklama

charge 

všechny recenze uživatele

Film na kterej se můžu podívat snad každej rok a nikdy mě nepřestane bavit, ale zase za úplnou špicu ho taky nepovažuju. Atmosfericky hodně podobný Zběsilosti v srdci a Modrýmu sametu od Lynche, samozřejmě díky Cageovi a Hopperovi střídající zde Willema Dafoe. I tady jsou zvraty a nečekaný momenty, ovšem navzdory předchozím snímkům mě tenhle bavil i o něco víc díky dynamičtějšímu příběhu a tempu odvíjení, který nesklouzává k nudě ani na okamžik, tady divák doslova dejchá s příběhem a nervový vypětí hlavní postavy, kdy jeho femme protějšek pořád otravuje s Mexikem, se s ním skrz obrazovkou přímo prolíná. I s jednoduchým příběhem a zápletkou o evidentně ne vlastní vinou potloukajícím se chlápkovi, kterýmu vanou ve šrajtofli pavučiny, kvůli čemuž využije náhodnýho omylu, se dá vytvořit solidní nadprůměr. 85% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Slusny thriller, ktory ma prvky noiru. Scenar o tom, ako mlady typek spadne do prostredia, kde sa pohybuju skorumpovany policajt, femme fatale a psychoticky vrah sa mi dost pacila. Reziser John Dahl asi cerpal od znameho surodeneckeho dua, ale proti tomu nemam nic, lebo rezia je fakt na urovni. A k tomu klasicky zaporak a la Dennis Hopper. 78 % ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

No páni, až dodnes jsem neměl ani tucha, že můj oblíbený Stoneův U-Turn je naprosto nestydatě obšlehnutý Red Rock West! Laskominová, ryze devadesátková záležitost. U všech ďasů, jak já miluju tyhle VHSkový 90's béčka... A tohle by mi málem uteklo. Starý dobrý mladý Coppola tu není vůbec horší než Penn, Walsh je ještě hnusnější hajzl než Nolte, Boyle je stokrát hezčí a femmefatalističtější běhna než prdelatá cigoška Lopez (teda až na ten příšernej účes), no a smrťák Hopper v černým texaským kroji, tak ten je kapitola sama pro sebe a je skoro stejně tak skvělej, jako jeho grandiózní úchyl Frank z Blue Velvet. A excelentní finále na krchově je pověstná třešnička na dortu, mňam! ()

Galerie (26)

Zajímavosti (11)

  • Natáčanie prebiehalo okrem Arizony i v Montane, rodnom štáte Johna a Ricka Dahlovcov. (m.a.t.o.)
  • Nicolas Cage (Michael Williams) do značnej miery dostal úlohu vďaka odporúčaniu svojho strýka Francisa Forda Coppolu, ktorý je veľkým fanúšikom prvého filmu Johna Dahla, Zabi ma znovu (1989). (lepo)
  • Režisér John Dahl pomenoval postavu Dennisa Hoppera (Lyle) podľa svojej prvej gitary. (lepo)

Reklama

Reklama