Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Peter Loew pracuje jako literární agent na Manhattanu, jeho život rázem změní osudové setkání s tajemnou ženou - upírkou. Po milostné noci, kterou s ní strávil ve svém pokoji, se dokáže soustředit na stále méně věcí. Jako tyranizující šéf pronásleduje splněním pracovního úkolu svoji sekretářku Alvu, postupně ztrácí kontakt s realitou a proměňuje se v jinou bytost... Režisér R. Bierman hororový příběh namíchal z prvků thrilleru, zvláštní černé nadsázky a humoru, do něhož přidává okamžiky halucinací a spalující milostné vášně. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (114)

Chřástal 

všechny recenze uživatele

O Polibku upíra jsem věděl, že z něho pochází známý mem s vykuleným Cagem, a myslel, že je to romantická komedie. A po zhlédnutí nevím, co to bylo, i když jsem se smál často. Na upírskou metaforiku se odkazuje i zubatým panoramatem Manhattanu a dvojčat a vampyrismus tu patrně metaforou je. Možná souvisí s hrdinovým sexuálním životem, možná s jeho prací v literární agentuře (a taky nechci spoilerovat). Ani Kafkova fotografie v kanceláři ho dostatečně nevarovala… Každopádně film by byl celkem odmávnutelný nebýt Cageovy kreace - obzvlášť od doby, kdy jeho postava zahlédne v televizi Maxe Schrecka v Nosferatu, a tím je dáno, jak musí vyhlížet pravý upír. Jeho pohyb diskotékou nebo nahánění holubů jsou úžasné scény, stejně jako vychutnávání si nebohé sekretářky Alvy. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Spoilery! Dost lidí tu spekuluje, či byla negřice skutečně upír. Odpověď na tuto otázku je v podstatě zakomponovaná už v barvě její kůže. Upíři bývají bílí. Bez výjimek. I přes toto dogma ovšem věřím, že tohle byl film o psychopatovi, jehož psychopatství bylo ještě více umocněno tím, že byl pokousán upírkou. Netvrdím ovšem, že se v nějakého upíra skutečně měnil. V tom se podepsalo opět jeho psychopatství. Na celém filmu se mi líbil v podstatě jen mladý Nicolas, kterému to tady výjimečně docela seklo a rozhodně věřím, že nejedny trenky při pohledu na něj navlhly. Děj je ovšem krajně nezajímavý. Ani moc nechápu, proč někdo něco takového vůbec napsal? Čeho se tím snažil dosáhnout? Koho chtěl dotyčný oslnit? Kdyby se v hlavní roli objevil herec bez charisma, tak tento film není v modrých, nýbrž v černých číslech. Přiznám se, že jsme museli se spolusledovatelkou určitou část filmu zrychlovat, neboť byla extrémně zlá. Dívat se dá bez újmy na zdraví, přibližně na poslední třetinu, kdy Nicolasovo psychopatství nabírá monstrózních rozměrů. Zbytek byl absolutní sračka a filmové dno. Viděno v rámci Společné výzvy s Lucinkou. Film nám vybrala uživatelka harfuska. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak o tomhle filmu jsem neměl ani šajnu. Na doporučení oblíbence JASON_X jsem se do toho pustil a na jednu stranu tak trochu chápu to hodnocení tady a některý negativní komentáře. On je to opravdu celkem těžko zkousnutelnej úlet, ale já se pobavil znamenitě a ani mi tentokrát nevadil Cage a jeho zuřivý přehrávání, protože ona jeho postava a role, tak nějak celkově do absurdity tohohle filmu perfektně zapadne.75% ()

kurcatovium 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo opravdu hrozné. Příšerný děj, zpracování, herecké výkony a vše ostatní. Ve druhé půlce filmu jsem se pak musel prkennému strašákovi do zelí (upír Cage) s nasazenými plastovými zuby už opravdu smát. No a zakončení či snad vyvrcholení filmu je asi stejně vymaštěné jako zbytek filmu. Nebýt památné scény s debilním výrazem a nepřirozeně vyvalenýma očima, díky níž se stal Cage nehynoucí legendou internetových hrdinů, byl by to nejspíš odpad. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Totálne uletený, čudný film. Snímok je o chlapíkovi, ktorý sa postupne mení na upíra, alebo si to len myslí? :)... V každom prípade, prvá polovica je ťažká nuda, mal som čo robiť, aby som to nevypol. Keď však Cage začne kúsať ľudí a chodiť po meste aj s umelými upírskymi zubami (takými čo sa dajú kúpiť na kolotoči za pár drobných), tak som sa začal celkom slušne baviť, hlavne na absurdnosti chovania sa hlavnej postavy - vo svojej podstate veľmi smutnej a depresívnej. N. Cage tu hrá ako o dušu, naozaj excelentný herecký výkon, na priemer to však nestačí, nuda prvej polovice ma totálne odrovnala. 45/100 ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Při natáčení snědl Nicolas Cage 3x po sobě živého švába. (DoMoS)
  • Slavné meme „You Don't Say?“ vzniklo na podkladě scény právě z tohoto filmu. Konkrétně z té, v níž Peter Loew (Nicolas Cage) vede dialog s Alvou Restrepo (Maria Conchita Alonso) ve své kanceláři. (P. J. D.)
  • Peter Loew (Nicolas Cage) sleduje v televize film Upír Nosferatu (1922). (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

01.12.2021

Studio Universal se po pár letech opět chystá oprášit jedno z ikonických monster filmového plátna, hraběte Drákulu. Nový snímek s názvem Renfield by však měl ukázat drákulovskou legendu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama