Reklama

Reklama

Kozure Ôkami: Oya no kokoro ko no kokoro

  • Japonsko Kozure Ókami: Oja no kokoro ko no kokoro (více)

Obsahy(1)

Čtvrtý díl ze série o legendárním samuraji Ogami Ittó a jeho synu Daygoróvi nám ukazuje další úsek jejich putování po temné stezce. Do cesty jim osud tentokrát postaví potetovanou vražedkyni a mrtvého muže, stranou samozřejmě nemůže zůstat ani neodbytný klan Yaguů - a Ogami opět roztáčí své zbraně ve smrtícím víru! (cubajz)

Recenze (27)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Doslovný překlad názvu je Srdce rodiče, srdce dítěte. Tj. spíš film posouvá konfiguraci postav tím, že ukazuje, jak Daigoro začíná přebírat otcovy hodnoty. Ale jinak by to šlo sestříhat na 40 minut a příběh jako takový je nejslabší ze všech šesti, spíš jde jen o spojené chatrně související epizody. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tyhle zfilmované manga komiksy jsou zkrátka skvělé. Je to takový zběsile akční mix, tradiční samurajské filozofie, osobních vendet, usekaných končetin, krvavých vodotrysků (doslova) a zajímavého příběhu. Autor Kazuo Koike sype z rukávu jednu úžasnou postavu za druhou. Zde je to nájemná vrahyně Oyuki, škoda jen, tak jako všichni musí skončit v kalužích krve, protože spousty z postav by vystačili na samostatný komiks. Její příběh a její motivy je zde poměrně široce rozvinuty stejně jako příběh Yagu Gunbei a vendety všech těchto postav a jejich střety jsou hnacím motorem filmu. Tvrzení, že psychologie komiksových postav je plochá, by zde rozhodně neobstálo. Na konci Ogami Itto sám zkosí celou armádu, což je krapítek přehnané, ale v rámci komiksu vlastně normální. Škoda jen, že některé akční scény dnes již působí zastarale. ()

Reklama

stub 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl LW bývá označován jako nejslabší. To se mi těžko posuzuje, rozhodně jej však nepovažuji za slabý. Více prostoru dostává Daigoro. Akční scény jsou možná trošku méně našlapané, než jsme si zvykli u Misumiho (sice nijak zvlášť znatelně, citelná část jich ale probíhá ve tmě a rozlišit, co se děje, je občas na hranici lidských možností). Přesto však není kvalitativní pád zdaleka takový, abych šel s hodnocením dolů. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli je to výměnou režiséra nebo předlohou (kterou jsem nečetl), ale čtvrtý díl série je znatelně zdlouhavější, a tak nějak prázdný. Hned úvodní sekvence s obnaženou, potetovanou bojovnicí naláká, ale ke střetnutí dojde až po hodině filmu, a to v docela umírněné podobě. Mezi tím Iitta někdo pronásleduje, sem tam nějaký ten souboj, bohužel však ten, který se dle zvuků a čvachtání stříkající krve zdá nejzajímavější, odehrává se skoro ve tmě Má to sice pořád skvělou atmosféra, hlavně díky charismatické ústřední dvojici, ale motivy se spíš opakují, a nic moc nového k vidění není. Za zmínku stojí jakási větší empatie, kterou Itto Ogami začal projevovat. Je trochu hovornější, a ve vztahu se svou novou obětí, mladou asasinkou Oyuki, lze vycítit i jisté pochopení. Když zemře její otec, Itto k němu přiskočí a v rozrušení ho sleduje umírat. Což je vskutku překvapující, vzpomenuli na začátek filmu, v němž se malý Daigoro ztratí, a tatínek ho hledá rychlostí chůze Mikea Meyerse (s ním má společnou i kamennou tvář!). Když tak nad tím uvažuji, špatné to nebylo, ale laťka nastavená prvními třemi díly je příliš vysoká. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý film ze serie Lone Wolf and Cub (Vlk samotář a mládě). Ogami Itto je najmut, aby zabil tetovanou mstitelku a ještě se bude muset utkat s Retsudo hlavou klanu Yagyu a jeho synem Gunbeiem. Dozvíme se několik zajímavých informací z jejich společné historie. Ve finále to Ogami Itto nemá vůbec jednoduché, protože stojí proti mnohonásobné přesile a utrží několik zranění. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Protagonista Tomisaburo Wakayama, představitel postavy Ogami Ittō, převzal tímto čtvrtým snímkem sérii Kozure Ôkami coby producent od svého bratra Shintara Katsu. Filmy zůstávají v produkci Katsu Productions. (Rominator)

Reklama

Reklama