Reklama

Reklama

Kdo přežije - Austrálie

(série)
  • USA The Australian Outback

Obsahy(1)

Tentokrát se tvůrci americké reality-show SURVIVOR přenesli do australských pralesů, nabízejících svoje přirozené krásy, nebezpečí a jedinečné prostředí. Šestnáct lidí, kteří se navzájem neznají (a během letu do Austrálie ještě nevědí, co je čeká), je záhy rozděleno do týmů. Do dvou kmenů, pojmenovaných po domorodých slovech - Ogakor (klokani) a Kucha (krokodýli). Ty hájí své barvy, zelenou a modrou. Přes stále se měnící vztahy, intriky, nedostatky jídla a vody, nemoci a mnohé další nástrahy kolektivního života lidí, mnohdy zhýčkaných civilizací, v nedotčené přírodě, se oba kmeny pokaždé setkají v disciplíně, která prověří schopnosti všech. Poražený tým vždy odchází na kmenovou radu, kde jeden z nich musí ze hry ven. Vyřazováním a nešťastnou náhodou, při níž se zraní jeden z konkurenčního kmene a soutěž pro něj končí, se do výhody dostává Ogakor, to je právě ve chvíli spojení kmenů v jeden jediný - Barramundi, kam se dostane deset nejlepších. Tady už každý hraje jen za sebe.

Tato velmi úspěšná dobrodružná reality-show ukázala schopnosti lidí přežít v divočině, od týmové soudržnosti až po (leckdy dost laciné) intriky. Jistě si svého času připoutala do křesel nejen milovníky žánru. Vítězkou se stala Tina Wesson, z finále odešel poražen Colby Donaldson. (Nihlathak)

(více)

Recenze (97)

O.Peta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K prvním řadám tohoto pořadu se vracím zpětně, takže už mám něco nakoukáno. Austrálie patří k těm lepším sériím, ale zajímavá ohledně hráčských taktik je spíš do sloučení, než po něm. Karty byly potom rychle rozdány a nikdo už ničím nezamíchal. Do té doby dobrá bitva mezi oběma kmeny včetně momentů jako pořádný úlovek nebo hodně ošklivý zranění. To ovšem neznamená, že by se už po sloučení nic nedělo a hra nebyla zajímavá, přiroda si s nima pěkně pohrála. Oblíbenců jsem si našel hned několik, konkrétně tři, škoda jen, že to jeden z nich nevyhrál. 95% ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V Australské sérii není nouze o opravdu parádní momenty způsobené převážně přírodou, ovšem herně je stále v počátcích a poprvé se je celá soutěž významě ovlivněna zraněním. To a celková strategie "kdo si to nejvíc zaslouží" je pro mě asi největším zklamáním, které sráží tuto sérii dolů. Jsou tu rozhodně sympatičtí hráči a vítěz opravdu hru dokázal celkem solidně držet ve svých rukou, ovšem i tak pro mě slabší než Borneo. oblíbení hráči: Jeff, Elisabeth, Keith ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za sebou už mám většinu sérií, takže je snadné porovnávat a Austrálii rozhodně řadím do TOP 10. Je to úplně odlišná série od všech nastávajících. Je to série o skupince sympatických lidí, kteří spolu neskutečným způsobem trpí. Strategie jde téměř stranou a lidi si tam navzájem pomáhají a bojují s hladem i neustálým deštěm. Všem z posledních šesti lidí jsem to přál. Zamiloval jsem si hlavně Elisabeth, je to nádherná hodná holka a pro mě asi nejsympatičtější postava Survivora vůbec. I kvůli ní si zaslouží Austrálie 5 hvězdiček. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Austrálie je jedna z nejlepších sérií vůbec. Úžasní soutěžící postupně rozehrávají nebezpečnou hru, která je může smést stejně, jako jejich soupeře. Všechno to skončí jinak, než se na začátku zdá a to je perfektní. S vítězem jsem tak spokojen nebyl, ale to je pouze můj osobní názor. Let´s go Ogakor, Let´s go Amber... :-)) ()

mysak.pitlik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na rozdíl od první série už tu nebyla strategie vnímána jako sprosté slovo. Vítěz mě dost nepříjemně překvapil, ale jinak je Austrálie moc podařená. I když oproti novějším řadám jsou soutěže až směšně snadné a přesto to soutěžící zvládají nějak hůř. Vtipné bylo stavění tábora dvakrát na stejném místě v suchém korytě řeky, kam se samozřejmě po dešti voda vrátila a trosečníky vypláchla. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (7)

  • Polovina soutěžících (osm) později hrála v dalších sériích. Žádná jiná série s nováčky nemá takové zastoupení v počtu navrátilců. (Zix.)
  • Od této série bylo mnoho let vyhlášení vítěze a následý reunion show vysílaný živě. Vyhlášení do 40. série a reunion do 39. série. (Zix.)
  • Jediná série, která se natáčela 42 dní. Ostatní zabraly 39 dní. Od 41. série se pak natáčelo již jen 26 dní. (BLANIK.)

Reklama

Reklama