Reklama

Reklama

Kdo přežije

(pořad)
  • Česko Poslední trosečník (více)
Rozhovor 1
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2000

Režie:

Don Roy King

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Amber Mariano, Richard Hatch, Judd Nelson, Kimmi Kappenberg, Rudy Boesch, Jenna Lewis, Sugar Kiper, Jenna Morasca, Jerri Manthey (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(46)

Survivor je televizní reality show, která je v různých podobách vysílána v mnoha zemích na světě. Hlavním principem této soutěže je vysazení soutěžících na izolovaném místě v divočině, kde soupěří o různé odměny a hlavní výhru v hotovosti. V soutěži se využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící hlasují proti dalšímu členu v kmeni dokud nezůstane poslední soutěžící, který kromě výhry získá i titul "Poslední trosečník" ("Sole Survivor"). Soutěž je také obrovským sociálním a psychologickým experimentem, kdy je možné pozorovat různé typy lidí, jak se k sobě navzájem chovají za různých okolností a v různých podmínkách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Redi k tomuto seriálu (2)

Cagayan (2014) (S28) 

Jeffovi se z nějakého důvodu nad hlavou rozsvítila žárovka, a tak po dlouhé době udělal řadu bez navrátilců a jen a pouze s nováčky s počátečním rozdělením do tří kmenů "Beauty vs. Brawn vs. ... ehm... Brains". A já jsem s touto řadou po dloooouhé době nadmíru spokojen. Klady: Je tu spoustu hráčů, kterým se dá fandit a naopak minimum, kteří by byli extra nesypmatičtí = velká procentuální šance se spokojeností s vítezem/vítězkou... samozřejmě nesmí chybět tzv. "getho trash" hráč/hráčka, který/á svými myšlenkovými pochody, výkonem v soutěžích či přínosem pro kmen všechny nesmírně sere - jak na ostrově, tak u obrazovek. Někteří soutěžící jsou nestálí, takže o blindsidy není nouze - přispěl tomu ale asi taky střih, kdy nám nejspíš nebyly ukázány některé rozhodující rozhovory a dohody. Všichni měli dostatek airtimu hned od začátku. Hodně hráčů chtělo hrát = snažili se o strategii. Zápory: Airtime pro faktor přežití (rybaření, lov atd... možná to bylo dáno lokalitou, kde mohli být nějaké zákazy, jak už v některých sériích dříve bylo... do vody nikdo nevlezl, nikdy nesoutěžili o rybářské náčiní, žádná soutěž ve vodě, takže je to velice pravděpobné) se bohužel stále nevrátil. Odměny v soutěžích (výlety a luxus na lodích, letání vrtulníkem k nějakým úžasným přírodním jevům na ostrovech, kalby v lázních na Probstovu kreditku atd. - prostě takové ty záviděnihodné odměny) se nekonají. Pořád jenom nějaké ubohé pikniky, dovoz pizzy na pláž atd. :/ Jinak ale i ty samotné soutěže mě moc nenadchli, ale aspoň bylo několik fajn puzzlů. Velké množství skrytých imunit ve hře. Závěr: Řada, kterou přes své vypsané nedostatky řadím do TOP5 díky svým vypsaným kladům, které se tak často v Survivoru, alespoň v mých očích, nekonají. Nadměrné množství hráčů do nějaké budoucí řady navrátilců (ideálně Heroes vs. Villains). ()

San Juan del Sur – Blood vs. Water (2014) (S29) odpad!

Vezmi si Markézy, Nikaragua... do toho nejzhovadilejší herní formát plný citečků a slziček ala "Blood vs. Water" a na totální sračce je zaděláno na druhou. Ze začátku to bylo aspoň trochu vtipné svou trapností (rasistický, homofobní a naprosto vypatlaný bývalý hráč am. fotbalu Rocker rulezzz... nejneschopnější kmen v hitorii, který jenom ztrácí to co nemá a sežere víc než má... apod. perly), ale když se odstraní brzo 2-3 potenciálně dobří hráči, kteří přemýšlí a chtějí hrát hru... do toho se začnou nedokončovat soutěže a rozdávat odměny "ve velkém stylu", tak to jde samosebou hned do hoven. Tahle fraška série má jediné pozitivum v tom, že 30. řada už nemá kam klesnout, protože tohle a podobný odpad se bude překonávat těžko. No minulá řada byla výborná, tak se misky vah asi musí vyvážit... nová řada bude muset vážit hodně. Překlikávat finálovou epizodu, a i tak ji s nechucením dokoukávat, už nechci. ()

Reklama

Reklama