Reklama

Reklama

Kdo přežije - Gabon

(série)
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2008

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Sugar Kiper, Bob Crowley

Obsahy(1)

Tvrdá hra o přežití na africkém kontinentu, kde osmnáct soutěžících doslova bojuje třicet devět dní o přežití, vodu, pití, a nakonec poslední přeživší vyhraje odměnu milión dolarů. (reich)

Recenze (78)

giovanni3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Průměrná série, kdy jsme fandil netradičně týmu, který vyhrával. Protočení kmenů situaci zamotalo a víc jsme se zaměřil na jednotlivce. bylo zde dost zvratů kór s falešnou imunitou, ale celkově to byla možná lehce nadprůměrná, ale víc nic. Hráči nebyli moc zajímaví, ale po krátké době jsem si velmi oblíbil Boba takový starý "mazák" co učí fyziku a tak svěle si vedl na všech frontách a ani nehrál jako sketa. A vítěz/ka? Spokojenost. 3z5 ()

LEGACY 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak za prvé, jsem mile překvapen kolika zajímavými soutěžemi si soutěžící prošly. A za druhé jsem asi mentálně zaostalej, ale mými neoblíbenjšími hráči byly: Matty a Bob (není překvapení) a ACE a RANDY A CORINNE (miluju když jsou v soutěži takový pomatenci). A teď k sviňákům: tam se bez pochyb zařadí Crystal, které je jednou z nejotravnějších krav, co se pásly na božských pastvinách, ta v ráji nemá co dělat. A pak taky všemi vychvalovaná kráva Sugar, která se sice tváří celou dobu jako neviňátko a skrývá se za kapkami svých slz, ale jinak je to stejná, ba ještě větší mrcha než kdokoli jiný z této série. Jinak mě Gabon ale velmi bavil a měl jsem jej za víkend zkouknutý. Dobrý díl. Hodnotím 85% ()

Reklama

st.ranger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zvláštní řada. Tolik výrazných charakterů se jen tak nevidí, navíc mi Matty připomínal DiCapria z Pláže a Henry Jacka Nicholsona v Lepší už to nebude. Zajímavá je tato řada díky zvratům v podobě prohazování členů mezi kmeny, které totálně zničily alianci vyhrávajícího kmene, ale hlavně díky nejtupějšímu hráči v dějinách Survivor, metronomické Sugar. Naivní ubrečená slepice, z počátku manipulována Aceem, která později z ničeho nic začne opravdu zajímavě hrát. Asi tak do osmého dílu je to opravdu nejhloupější hráč. Pak rozjíždí celkem zajímavou hru, která ale nemá žádný cíl. Vzhledem k její oblíbenosti si říkám, zda nebyl její počáteční sestřih trochu nevypovídající, ale řeč před porotou jasně potvrdila, že tahle holka neměla strategii. Problém Sugar spočívá v jejích začátcích. Těžko říct, zda s ní Ace měl lepší úmysly, Sugar se nechala jím vláčet, ale měla zase krytá záda. Vše rozhodla nalezená skrytá imunita a zmanipulování úlisným Kennym. Jakmile je Ace vyhozen kvůli jejímu přičinění, Matty téhle blonďaté blbce vysvětlí, jak s ní bylo naloženo, zdrcena a v slzách lituje své chyby, aby posléze opět uvěřila proradnému hadovi a přidala tak k likvidaci vyhrávajícího kmene. Favoritem byl pro mě po čase celkem odporný ale nenápadný, přesto takticky výrazný Kenny. A zrovna jemu se podařilo dokonale oblbnout hloupou Sugar, která vlastně fungovala jen jako potřebný hlas. A díky rozhazování hráčů mezi kmeny opět zvažuji, zda nemá štáb připravené možné scénáře zvratů, protože pokud by nedošlo k proházení, dopadlo by vše mnohem předvídatelněji. Kenny mě v závěru zklamal, Bob jasně vysvětlil, za jakých podmínek mu imunitu poskytne, ve výsledku bylo teda zřejmé, že Kennyho hlas porotce nebyl rozumný, pouze závistivý. Nejvíce bavil Randy, i když trochu namyšlený, hrál velice nebezpečnou hru. Moc nesouhlasím se složením finálové trojice, aby se dovlečená Sue dostala před porotu jen díky výhře v soutěži o imunitu, degraduje veškeré snaživé počínání kohokoliv jiného. K jejímu dobru ale nahrává skutečnost, že si alespoň uvědomovala svou důležitost při zlomových hlasování a dokázala se rozhodovat podle výhodnosti pro ni samotnou. A výherce? Jsem celkem spokojený, předvedl opět jinou hru a pokaždé si říkám, že byli i horší (Aras, Jenna nebo Parvatti) . ()

Djoker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery. V rámci Survivora nevýrazná série si mě získala od první minuty, jelikož se tady sešla skupinka neuvěřitelně zábavných a mně sympatických lidí. Paradoxně jsem tak od začátku každé druhé vyloučení těžce nesl, protože odcházel můj oblíbenec. Označení Poslední ráj na zemi rozhodně není úplně mimo. Gabon je nádherná země a soutěže byly i díky prostředí snad nejlepší, které jsem zatím viděl. Prakticky každá kmenová rada byla těžkým hlavolamem. Randy mě svými hlody vždy rozsekal a při pohledu na něho mě hned napadlo, že za 20 let budu úplně stejný hovado jako on. Modelku s postavou pornoherečky si nešlo nezamilovat. Navíc se ze Sugar vyklubal slušný taktit, i když většinou byla hlavně loutku, o její zábavnosti však nelze spekulovat. Ace se svým přízvukem, který jsem zkušeně tipnul hned na první pokus, je přesně ta charismatická svině, kterou hledám v každé sérii a bohužel často marně. Rozhodně nesmím opomenout ďábelské duo Kenny a Crystal, které dlouho drželo hru pevně ve svých rukách. Až na Sugar byla finálová trojice trošku zklamáním, ale to je jen malý škraloup na této skvělé sérii. Favorit: Sugar, Oblíbenci: Randy, Ace, Matty, Kenny. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery. Fajnová řada, která je zábavná díky především dokonalé Sugar, mazanému duu tichý Kenny/hlučná Crystal a zábavnému protivovi Randymu. Pochopitelně výsledný dojem trochu mrví vítěz a sem tam ho hodně przní cibulová aliance s odpudivou Corinne, privilegovanou rozmazlenou barbínou, co má plastikové nejen kozy a ksicht, ale i implantáty v zadku, ale co už. Vítěz: 2* - další coattail rider, narozdíl od předchozích to ovšem nebyla záměrná strategie, čili má vůči nim velké mínus. Osobnost ale nepochybně sympatická. Top 20: Jessica Sugar Kiper, Kenny Hoang. Oblíbenci: Crystal Cox, Randy Bailey ()

Galerie (1)

Zajímavosti (9)

  • Randy se do soutěže hlásil celkem patnáctkrát. (Kulmon)
  • Crystal Cox byla uváděna jako olympijská vítězka z roku 2004 ve štafetě žen v běhu na 4x400 m. Tehdy to platilo, v roce 2012 jí byla medaile odebrána kvůli přiznání dopingu. (Zix.)
  • Série byla filmována v přírodní rezervaci ve Wonga Wongue v provincii Estuaire na západu Afriky. (reich)

Reklama

Reklama