Reklama

Reklama

Kdo přežije

(pořad)
  • Česko Poslední trosečník (více)
Rozhovor 4
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2000

Režie:

Don Roy King

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Amber Mariano, Richard Hatch, Judd Nelson, Kimmi Kappenberg, Rudy Boesch, Jenna Lewis, Sugar Kiper, Jenna Morasca, Jerri Manthey (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(46)

Survivor je televizní reality show, která je v různých podobách vysílána v mnoha zemích na světě. Hlavním principem této soutěže je vysazení soutěžících na izolovaném místě v divočině, kde soupěří o různé odměny a hlavní výhru v hotovosti. V soutěži se využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící hlasují proti dalšímu členu v kmeni dokud nezůstane poslední soutěžící, který kromě výhry získá i titul "Poslední trosečník" ("Sole Survivor"). Soutěž je také obrovským sociálním a psychologickým experimentem, kdy je možné pozorovat různé typy lidí, jak se k sobě navzájem chovají za různých okolností a v různých podmínkách. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Rozhovor 4

Recenze (374)

slatkac 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

Borneo - 95%, Austrálie - 90%, Afrika - 60%, Markézy - 75%, Thajsko - 80%, Amazonie - 50%, Pearl Islands - 100%, All Stars - 80%, Vanuatu - 25%, Palau - 55%, Guatemala - 80%, Panama - 95%, Cook Islands - 90%, Fiji - 40%, Čína - 80%, FvF - 100%, Gabon - 65%, Tocantins - 70%, Samoa - 60%, HvsV - 98%, Nicaragua - 60%, RI - 50%, South Pacific - 45%, One World - 30%, Philippines - 95% ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně jeden z mých nejoblíbenějších pořadů. Kolik si tato exotická sága se stále novými překvapeními a nádhernými záběry fauny i flory získala v Čechách fanoušků se ukázalo při pozastavení vysílání na Coolu v zimě - ohlasy na facebooku se daly počítat po stovkách každý jen "Proč už nevysíláte Kdo přežije?:(" a "Kdy se zas bude vysílat?:(". Přiznám se. Byl jsem mezi nimi. Oblíbené postavy: Terry, Ozzy. 100% ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

Mám kompletní všechny řady (až po 20.serii) a tuhle soutěž doslova miluju. Každá řada je svým způsobem nezapomenutelná, okouzlující a ...... Jak to tak poslední dobou vypadá, tak SURVIVOR bude asi nekonečný, protože se natáčí další a další serie, což je jenom dobře, bo by se pak ani nebylo na co dívat v té naší TV. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

Výborná reality show plná intrik. Poprvé to běželo někdy v létě 2000 a já jsem byl k tomuto typu pořadu velmi skeptický. Myslel jsem si, že to bude nuda, protože reální lidé nejsou divácky tak zajímaví jako typizované postavy z tv seriálů a co se jim stane, je víceméně věc náhody. Žasnul jsem, jak moc jsem se mýlil. Nejenže charakterový rozptyl reálných soutěžících je obrovský (buran, slizoun, lenoch, naivka, mrcha, podivín, despota...), ale i jejich vzájemné psychologické působení, dvojsečnost chování (se všemi dobře vycházet, ale zároveň chtít vyhrát) je nesmírně zajímavé. Vřele doporučuji. ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Ze všech (nejen) amerických reality show se mi Kdo přežije líbí nejvíc. Chytře vymyšlené tak, že pokud chcete vyhrát, musíte být buď zatraceně prohnaní nebo vyložit karty na stůl. Jaká strategie uspěje? Vyplatí se podrazy, intriky nebo upřímnost? Ke komu se ten nerozhodný přidá nebo kdy se která aliance rozpadne? S oblíbenci je to pak trochu jak ve Hře o trůny - nikdy nevíte, kdo koho podrazí a kdo půjde pryč, nebo se vrátí do hry. Výborně sestříhané epizody (ano, i rekapitulační), dnes už legendární moderátor (obojí tak o dvě tři hvězdičky před českou verzí) a skvělé nové nápady skoro v každé sérii způsobují, že se těším na každý nový díl, novou sérii (když se k ní dostanu). P.S.: Tohle je u mě v oblíbených zástupce všech dosud viděných sérií, jinak bych v oblíbených neměla místo pro jiné pořady. 10/10 ()

Galerie (529)

Zajímavosti (367)

  • Na Reunionu po 20. sérii „Heroes vs Villains“ se Russell Hantz a Rob Mariano začali hecovat, což vedlo producenty k tomu, že je proti sobě postavili v 22. sérii nazvané „Redemption Island“. (Kulmon)
  • V předposlední epizodě se producenti dopustili závažné chyby při vědomostní soutěži účastníků a hrubě ovlivnili výsledek. Soutěžící Tom Buchanan a Lex van den Berghe byli za tuto skutečnost po skončení soutěže finančně vykompenzováni. (Hidan)
  • Richard Hatch, soutěžící první řady, byl po konci soutěže opakovaně ve vězení. Z části za uvěznění může jeho samotná účast v této soutěži. (iampatrik)

Reklama

Reklama