Reklama

Reklama

Kdo přežije

(pořad)
  • Česko Poslední trosečník (více)
Rozhovor 3
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2000

Režie:

Don Roy King

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Amber Mariano, Richard Hatch, Judd Nelson, Kimmi Kappenberg, Rudy Boesch, Jenna Lewis, Sugar Kiper, Jenna Morasca, Jerri Manthey (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(46)

Survivor je televizní reality show, která je v různých podobách vysílána v mnoha zemích na světě. Hlavním principem této soutěže je vysazení soutěžících na izolovaném místě v divočině, kde soupěří o různé odměny a hlavní výhru v hotovosti. V soutěži se využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící hlasují proti dalšímu členu v kmeni dokud nezůstane poslední soutěžící, který kromě výhry získá i titul "Poslední trosečník" ("Sole Survivor"). Soutěž je také obrovským sociálním a psychologickým experimentem, kdy je možné pozorovat různé typy lidí, jak se k sobě navzájem chovají za různých okolností a v různých podmínkách. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Rozhovor 3

Recenze (374)

PanCitron 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

Teď je to tady spíše hodnocení první řady, takže ohodnotím první řadu. Je to první série a je pravdou, že strategicky bylo všechno ještě v plenkách, přesto teď když jsem si to podruhé opakoval musím říct, že ta série má stále něco do sebe. Je tam ten kus toho dobrodružství, který těm novým sériím žalostně chybí a k tomu plno nezapomenutelných momentů. Hlasování podle abecedy, kokosový telefon či projev o hadech a krysách na závěrečné kmenové radě. Prostě výborný start k výborné soutěži. Nejoblíbenější hráči Rich, Rudy, Greg ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

Jak vás tenhle pořad jednou chytí, tak se už vezete... Sice mě ten styl hry ze začátku trochu vadil, ale jak jsem si zvykl, tak mě to začalo bavit víc a víc a teď dávám jednu sérii za několik dní. Je to prostě skvěle vymyšlená hra v zajímavém prostředí a se zajímavými lidmi. Vždycky se najdou lidi kterým fandit a naopak mrdky, kterým přát neúspěch. :-) První série tu nemá vlastní profil, tak ji zhodnotím krátce tady a to tak, že kdybych ji viděl jako úplně první, tak by mě asi chytla o dost více. Takhle když už je člověk zvyklý na úplně jiný level z dalších sérií, tak to zase takový odvaz není. Ale jako vzor pro další série, ukázka jak tuhle soutěž hrát (klobouk dolů před vítězem) a odrazový můstek k doposud odvysílaným 28 sériím zafungovala výborně a je nutné ji a jejím tvůrcům vzdát hold. ()

Reklama

rt12 

všechny recenze uživatele

Musím změnit hodnocení. Před lety jsem zhlédla Thajsko a vůbec mě to neoslovilo. Nyní v rámci nemoci jsem shlédla kromě první série úplně všechny a jsem nadšená. Hodně taky dělá vidět vše v původním znění. Je zajímavé kam lze ve stresových situacích klesnout a naopak. Vzhledem k tomu, že se vracejí zpět někteří hráči do dalších sérií, je dobré začít sledovat od první série (což se přiznám,nebyl můj případ). ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Reality show nikdy nebyly můj šálek čaje. Nápad to není špatný, ale ve výsledku je "srvajvr", jak s oblibou říkával Vladimír Železný, trapárna emerického ražení, i když jsem na to kdysi čuměl jako puk. Nebýt tam tolik patosu (skvěle to vystihuje parafráze mého táty: "Máme tě moc rádi, a proto jsme tě vyloučili."), šel bych asi s hodnocením nahoru. "Dřel jsem se tu jako mezek a většina z vás se jen válela." (369.) ()

paulieM 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

Jediná opravdou reality show! Už to, že dokáže natolik triviální koncept udělat 25 sérií a mít stále fanoušky, žiznící po dalších, je fenomenální (já zkoukl za půl roku). Ve všech dosavadních sériích žádná nikdy vyloženě nepropadla a navíc se ukázaly obrovské možnosti vcelku jednoduchého schématu hry. Základem pro jedinečnou show je Jeff, jehož tradiční hlášky si skoro říkám před spaním a produkce, která narozdíl od českých reality show funguje výborně, záběry jsou důvěryhodné a vše do sebe skvěle zapadá. Režie skvěle pracuje s charaktery postav a diváka vtáhne Ohledně hry samotné vždy fandím lidem co se nebojí dělat riskantní movy, projevují rozum a hlavně se na nikom nevezou. Co mě štve jsou lidi co nedokážou oddělit hru od reality a nedokážou např. zkousnout blindside a to je nejspíš ten důvod proč tolik sérií vyhrávají příživníci a ne stratégové. Další jsou lidé co tam vlezou a pak skučí, že mají hlad, je zima atd. a nakonec odejdou, jakoby je do soutěže přihlásila maminka a oni mysleli, že se jedou opalovat. Největší oblíbenci: Russell, Boston Rob & Amber, James, Parv, Steph, JT, Rupert. Nejlepší série: Pearl Islands, Cook Islands, HvV, Samoa, Allstars, Mikronésie ()

Galerie (529)

Zajímavosti (367)

  • Peníze nedostane jen výherce celé řady, každý ze soutěžících obdrží určitou finanční částku podle toho, jak dlouho byl ve hře. Jedná se ovšem o částky značně nižší než za první (milión dolarů) a druhé (sto tisíc dolarů) místo. (Tom Riddle)
  • Soutěžící Colby Donaldson si z potápění kousek Velkého barierového útesu odnesl suvenýry, což je přísně zakázáno jak místními zákony, tak se zákony ohledně světového dědictví UNESCO. Vše se nakonec urovnalo veřejnou omluvou producenta show Survivor. (Hidan)

Reklama

Reklama