Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Norman Truscott pracuje v obyčejné čistírně, ale sní o tom, že se jednou stane pěveckou hvězdou. Zatím jen bere jako průpravu hodiny zpěvu u slečny Dobsonové, bohužel ale zpívá dobře, jen když je mu nablízku jeho dívka Judy. Až jednou, při vystoupení svého idolu, přestárlého a notně okoukaného zpěváka Vernona Carewa, na sebe Norman nechtěně strhne pozornost publika, které potom Vernona vypíská. Vypočítavý umělec se rozhodne Normanova hlasu využít a vystupovat pak s playbackem jako by zpíval on sám. Podvod ovšem zpozoruje slečna Dobsonová, která se rozhodne rázně zakročit! A Norman musí dokázat, že opravdu umí zpívat... (dopitak)

(více)

Recenze (6)

Flego 

všechny recenze uživatele

Báječná komédia s neodolateľným britským komikom Normanom Wisdomom. Tentokrát hrá i spieva a treba uznať, že mu to ide dobre. Jednoduchý príbeh má čo do seba, nejde len o plytkú komédiu. Štvrtý komentár. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Nejveselejší "Normanovka", tak čistý nenucený a srdečný humor se jen tak nevidí, znám jen málo srovnání ve světě..... :-))) ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Follow a Star je jasně největší Wisdomova role, Norman tančí, zpívá, ale hlavně úžasně hraje. Při jeho hodině logopedické průpravy se počůráte smíchy aneb How now, brown cow (lo-dy-ha, lo-dy-ha).. Charakterní role Hattie Jacques, trošku smutná postava June Laverick a hlavně naprosto "bezservítkový" Jerry Desmonde, tradiční "sparing" hned několika Wisdomových komedií (tady se mu dostalo určitě nejvíc prostoru). V celkovém kontextu Wisdomovy komediální série je tohle asi na třetím místě za Trouble in Store a Square Peg. Ze všech filmů má tenhle žánrově nejblíž k muzikálu. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Každý snímek Normana Wisdoma ve mně poznovu vyvolává úžas nad tím, jaké nomen omen nosil. Takovou moudrostí jako on byl obdařen jen málokterý z komiků mluveného filmu: na scénu civilních dramat dneška vstupuje s takovou lidskostí, laskavostí a vnímavostí a současně i hravě, živelně a snivě, že v čase všeobecného odcizení osvětluje bílá místa pochopení, ostrůvky ryzího soužití a buduje na nich stavby, které jsou otevřeny každému. Komedie o „jeho“ cestě k muzikálové (kari)éře je snad tím nejdokonalejším z jeho filmů – i proto, že do příběhu proniká takovou silou hudba, která je jedním z nejmocnější uměleckých nástrojů pospolitosti. – Scéna, kdy se v hypnóze stává novorozencem a postupně stárne, je snad tím nejvěrnějším obrazem jeho duše. Za všemi jeho hrdiny těká takový bystrý a dovádivý dětský zrak. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Další výborný film Normana Wisdoma, který má celkem jednoduchý příběh o tom, jak si známý zpěvák, který ale nemá tak skvělá hlas, najme muže s hlasem (Normana), který mu má zpívat na playback, aniž by o tom vlastně věděl. Vede to k mnoha zábavným scénkám, ale nejlepší jsou stejně hudební vystoupení. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Bohužel mne to nechytlo hlavně tematicky. Zpívání ve filmu nesnáším. Ale pan Wisdom je zde skvělý a zbytek mu dobře nahrává. Bohužel, dějově je to kapánek pomalejší a dá se říci, že u některých scén i nudné. A navíc byly ve filmu pasáže, kdy jsem se nejenže nezasmál, ale ani nebavil. Tudíž je mé hodnocení v té nižší kategorii. ()

Reklama

Reklama