Reklama

Reklama

Hádej, kdo je vrah

  • USA Bodies Bodies Bodies (více)
Trailer 2

Skupina bohatých dvacátníků plánuje večírek na odlehlém rodinném sídle. Společenská hra se rychle vymkne kontrole a stane se smrtelně nebezpečnou. Svěží a zábavný pohled na falešné přátelství. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (91)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Among Us: ve filmu...... Jen kulturní barbar by nechtěl vidět film, ve kterým se opilý a zdrogovaný mileniálové zabíjej navzájem. Bodies Bodies Bodies je totiž bravurní [post]modernizací, ale kupodivu i parodií subžánru slasher se vší parádou. Jde tak o nečekaně zábavnou a geniálně vypointovanou hru s diváckým očekáváním, gen Z stereotypy [falešná kamarádství, milostný vztahy, narcismus], anti-hororovými prvky a kolektivní paranoiou, a celkově vzato jde o jeden z nejzábavnějších who-dun-it filmů za poslední roky. Kdekdo by tomu mohl vyčítat, že jde o dost jednoduchou late-summer vyvražďovačku pro tik-tokovou generaci, kde jsou výrazný chyby ve střihový skladbě (dveře jsou v jednom záběru otevřeny, v druhým zase zavřeny; to stejný platí i pro využití filmové krve). Jenže mě bohatě stačilo aby si film dělal prdel z klišé svýho žánru a já se náramně bavil. Pak už jen na divákovi záleží, zda bude hádat, kdo je sussy baka.... No a bulharka Marie Bakalova je moje nová crush a jedna z nejzajímavějších vycházejících hereček současnosti. Už teď se nemůžu dočkat na sequel Bodies bodies bodies bodies a prequel Bodies bodies. Skvělá práce Halino, Agatha Christie by z tebe měla radost! [#A24RULES!] ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak trošku nesúhlas s Marceloom, ktorého dojmy sú väčšinou pozitívnejšie ako moje, no tu bude presný opak. No sú určité veci, kde súhlasím s negatívnymi pocitmi. Najväčší problém "Bodies Bodies Bodies" je jeho úvodných asi 30 minút, kde sa toho dokopy moc neudeje a sledujeme postavy, ktoré nejako moc sledovať nechceme. Všetko sa to u mňa zmenilo ale momentom ako budeme mať prvú mŕtvolu. Pretože som vo výsledku zhodnotil, že ten film je inteligentnejší, než som si myslel, že bude. Spôsob ako sa budú riešiť konflikty, ako sa budú naše hrdinky snažiť odhaliť vraha a pochopiť čo sa deje naberie na obrátkach. Je to v podstate ako keď hráte s kamarátmi "Among Us" a snažíte sa prísť na to kto je v hre impostor a vyhodiť ho von. Toto je veľmi podobné. A až do konca som som nevedel ako to celé vlastne dopadne. V tomto smere je vyvrcholenie a rozuzlenie záhady veľmi inteligentné. Takže nie je to ako keď som sledoval "Lets Scare Julie", kde som mal len všetko čo sa udialo sprostredkované z druhej ruky. Reálne sme tam sami pozorovateľom a snažíme sa to pochopiť a uhádnuť. No sú postavy otravné a nezaujímavé? Áno. No keď sa to začne, minimálne sa veci reálne dejú. A nie je to hlúpe. Hodnotenie: C+ ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch hororů, co měl v USA celkem úspěch a tady ho nikdo nezná. Hrdinkou je (woke) lesbická černoška, kromě ní je tu parta i na slasher mimořádných dementů a někdo je začne vyvražďovat na garden párty. Po půlhodině byste všechny pozabíjeli sami kdyby to šlo a je to na odpad. Pak se světe div se rozjede celkem slušná paranoia, ve které na sebe nejlepší "kamarádky" vyvalí takovou špínu, že jsem nestíhal žasnout. A pointa je taková, že jsem nevěděl jestli se smát, uznale pokývat hlavou, nebo být naštvaný, že si ze mě režisérka dělá prdel. Je to tak na 50%, nicméně postavy opravdu na zabití, o slušnou vraždu nezavadíte a režisérka nezvládá natočit ani akci aby to nevypadalo jako totální chaos. 3* si to nezaslouží, lepší 2* ano. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Přesně jsem věděl, co můžu od snímku s podobným námětem očekávat, takže jsem počítal s naprostou katastrofou, kterýžto pocit ve mně umocnila úvodní mezirasová, zato ale jednopohlavní scéna, která pro mě měla takový netflixovský vibe, jak se dnes moderně říká. K naplnění kvót naštěstí postačily lesbičky, k nimž mám veskrze kladný vztah, takže to pro mě nebyl až tak nekomfortní zážitek. Ale ať počítám, jak počítám, tři lesbičky ze sedmi postav mi fakt čtyři procenta nedávají. Vážně to filmařům a ostatně i homosexuální komunitě (a tedy údajné menšině) není hloupé? Na mě to tak často působí. Děj byl přesně podle mých očekávání nablble zoufalý a o odpadovém palci jsem neměl nejmenší pochybnost, pak ale došlo k nečekanému, když mě mozkový trust čtyř finálních postav několikrát rozesmál svým nesmyslem pro logiku a realitu, a v závěru jsem si málem natrhl bránici. Abych to tedy shrnul; horor- ani náhodou, spíš takový hodně chabý thriller napumpovaný lidskou blbostí a ve finále takový bizárek, že jsem se nedonutil jít pod dvě pěticípé. / Poučení: Mládí+ drogy+ politicky korektní myšlení= sračka v hlavě. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

"I have a reception!" Bodies, bodies, bodies je typický moderný (ne)horor, ktorý sa snaží o presah a sociálny komentár (kritika mladej generácie) a zároveň byť hororom. A je vidieť, že tvorci subžánru slasher vôbec nerozumejú: vrážd je málo, väčšina mimo záber a napätie s výnimkou možno posledných pár minút nehrozí. Byť tvorcami na hororovú stránku by som sa úplne vykašľal, veď aj tak jediné čo zo slasheru ostalo sú hlúpe teenagerske postavy. A v ich kritickom zobrazení sú omnoho presvedčivejší. Nesympatickejšiu partičku totálne vymletých a preafektovaných teenagerov riešiacich neustále "vážne problémy" som už dlho nevidel a každou minútou ma spoľahlivo vytáčali viac a viac (verím že to bol cieľ tvorcov). Tiež sa v kritických okamihoch pekne ukázala i faloš, kedy v okej situácii sú schopní objímať sa a hádzať si komplimenty, no keď ide do tuhého tak sa odhalí skutočný charakter a padnú i rozkošné vety typu: Škoda, že radšej neodrezali hlavu tebe, ty špina bez chrbtovej kosti!... Veľmi pekne tvorcovia zobrazili aj ďalší fenomén mladých a modernej doby- že dnes skoro každý má nejakú fóbiu, komplex alebo nejakú inú poruchu, ale aj tak sú všetci stále zalezení na soc. sieťach ktoré ich len prehlbujú. Skrátka, v oblasti kritiky novej generácie ma Bodies Bodies Bodies zaujal, vrátane krásne vymyslenej a jednoduchej pointy úvodného úmrtia a aj fajn záverečnej, zveličenej scény. Akurát, film sa popri kritike snažil byť aj hororom, čo mu absolútne nevyšlo a čo ma pri sledovaní dosť vyrušovalo. Preto len 2*. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (41)

  • Natáčení trvalo pětadvacet dní, takže tvůrci chtěli najít budovu, která by jim poskytl všechny potřebné lokace. Našli ji ve velkém domě, který se nacházel hodinu cesty od New Yorku. (Johnny.ARN)
  • Přibližně v 55. minutě je vidět, jak si Bee (Maria Bakalova) svléká tričko, ale v následující scéně, kdy si jde vyzvednout tričko místo stávajícího, je vidět, že má na sobě stejné tričko, které si právě svlékla. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno