Reklama

Reklama

Podvodník z Tinderu

  • Velká Británie The Tinder Swindler (více)
všechny plakáty
Trailer
Velká Británie, 2022, 114 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Na internetu ze sebe dělal magnáta, který obchoduje s diamanty a je pořád na cestách, a různé ženy pak obral o miliony dolarů. Některé z nich ale teď plánují odvetu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (247)

UhLee 

všechny recenze uživatele

(7,5/10). Nad genialitou Podvodníka z Tinderu člověk opravdu žasne. Na jednu stranu mi bylo těch okradených žen nesmírně líto, ale stranu druhou jsem musel smeknout před geniálními praktikami onoho podvodníka. Bylo to zajímavé a zábavné zároveň. Já jsem se taky stal obětí okradení na internetu. Nebylo to na Tinderu, ale způsobilo mi to nemálo krůpějí potů a slz, takže se dokážu alespoň částečně vžít do role okradených lidí. Ten pocit, když zjistíte onu hrůznou skutečnost je opravdu nesmírně nepříjemný a na chvíli se vám skoro zastaví srdce. Oceňují Netflix, že točí takové dokumenty. Lidé se dozvědí o těchto predátorech a zmenší to potencionální šanci, že bude plakat také jejich bankovní účet. Já osobně jsem o Simonu Levievovi nikdy neslyšel, takže jde krásně vidět, že lidé prostě neví o všech nebezpečích, které na ně číhají na internetu. Proto jsou tyto dokumenty potřeba. ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument, u kterého se rozhodně nenudíte. Na jednu stranu zmr*eček, ale na druhou stranu génius. Fakt se musí nechat, jakej to je mistr. Jasně, říkáte si, že to musí být děsný pipky, když mu jsou schopné poslat tolik peněz. Ale on je opravdovej mistr a myslím, že by snad oblafnul každého. Největší smůla je v tom, že mu to prostě jednoduše procházelo a vlastně prochází dál. A neschopnost a nemohoucnost (nebo ignorance?) policie na celém světě, hlavně teda v Izraeli. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Výborný True Crime dokument opět z Netflixu, který si Váš čas rozhodně zaslouží. Tvůrci Impostera a od Koťátek pracky pryč, což patří k mým oblíbeným servírují další nápaditý dokument s filmovým lookem a je to nářez. Příběh se zaměřuje na Izraelského podvodníka, který se představuje jako magnát diamantové společnosti a velmi inteligentně a fikaně "okrádá ženy" na Tinderu. Dá se říct geniální zločin, skvěle promyšlený a důkladně vystavěný, za který nehrozí příliš velký trest a zároveň si žije jako král. Na jednu stranu hajzl na druhou je mi sympatické, kolik práce za tím vším je. Pro ženy docela atraktivní né jen díky penězům ( dovolené, auta, 5hvězdičkové hotely, hadry, večírky apod), ale zároveň byl i gentleman, představoval dominanci, věděl, na co ženy slyší a byl i dokonalý manipulátor a svůdník, takže kšefty šly samy. Povedl se i Revenge třech dívek, které se rozhodly jít proti němu. Líbí se mi, že jsou použity i opravdové materiály ( videa, fotky), místy je dokument slušně napínavý, intenzivní i pěkně vygradovaný! za pomocí skvělé hudby. Kdo by to jen u dokumentu čekal, ale je to skvělá strhující a napínavá podívaná, u které nuda rozhodně nehrozí. Tohle se povedlo. Příběh 4/5, Akce 0/5, Humor 0/5, Násilí 0/5, Zábavnost 5/5 Hudba 5/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 4/5, Emoce 4/5, Herci 4/5. 8/10. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Jste hnusná, plná plastů, chudá, prudce naivní a hlavně úplně blbá? Nezoufejte. Právě po vás totiž touží na Tinderu kouzelný a bohatý princ, který s vámi chce zakládat rodinu a plodit děti. Co na tom, že nemáte ze své strany absolutně co nabídnout. Princ si z několika miliard adeptek vyhlídl právě vás. Po zámkem by měly skončit zavřené zejména slečny, neboť mohou být svojí naivitou a retardací nebezpečné sami sobě i svému okolí.  Opravdu nechcete, aby někdo tak snadno zmanipulovatelný zastával jakoukoli zodpovědnou funkci. Na druhou stranu, Židák to měl vymyšlené za 3 roky ve vězení fakt dobře. Zejména tu prvotní fázi, kdy přiměl ženy uvěřit jeho historce s enormním bohatstvím. V momentě, kdy měl slečny chycené, už to bylo ovšem neskutečně průhledné. Od "zraněného" Petera, kterého by věrohodněji zahrál kdejaký jouda z ulice zkoušející svůj herecký talent na Soukup TV, až po šílené výdaje za party a luxusní večeře v době, kdy se měl Židák údajně skrývat. Nad naivitou zúčastněných opravdu zůstává zdravý rozum stát a život je touto zkušeností neskutečně vytrestal. Velmi zábavný dokument. [78 %] ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem má u mě takový člověk obdiv, ač, nebo právě proto, já bych na takové jednání kromě inteligence neměla ani náturu. Jednotlivé oběti bych nekomentovala, můžeme si na ně udělat hodně zjednodušený obrázek, jen takový, který nám dokument dá, ale pořád nevíme, co vše se jim odehrálo v životě a v hlavě a vedlo je až k takovému jednání, že samy ze sebe dokázaly udělat takové "hlupačky", prostě těžko soudit a odsuzovat, když my na jejich místě nebyli. Jestli mě něco na dokumentu nadchlo, tak hlavně představa, jaký pěkný celovečerák ve stylu Catch me if you can by z toho mohl v dobrých rukách být. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Dokument byl zveřejněn 2. února 2022 a na jeho konci bylo uvedeno, že Simon Leviev je na Tinderu pořád aktivní. Krátce po vyšetřování Tinder Levieva zablokoval a prohlásil, že se na platformou nedostane ani s jinými alternativními nicky. (SpicyNugget)
  • V čase 18:00 je na pár sekúnd vidieť zábery z Košíc - výhľad z Mlynskej ulice na vežu Jakabovho paláca. (Cigalone)
  • Po odvysílání premiéry na Netflixu se na Instargramu objevila spousta falešných účtů Simona Levieva. (Ganka)

Související novinky

Netflix vyhodil zásadní manažerku

Netflix vyhodil zásadní manažerku

02.04.2023

Netflix stále prochází reorganizací s cílem ušetřit a zajistit, že u něj budou vznikat co nejsledovanější tituly. Posledním kolem těchto změn neprošla Lisa Nishimura, která ve firmě pracovala už od… (více)

Reklama

Reklama