Reklama

Reklama

Proti ledu

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1909 uvíznou dva průzkumníci z dánské expedice v Grónsku a čeká je boj o přežití v ledové pustině. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (119)

warrenur 

všechny recenze uživatele

Priemerny dobrodruzak s vybornymi dvoma ustrednymi predstavitelmi, bez zbytocnych hluposti a nie moc vynimocnym scenarom. Ak ste teda uz niekolko severskych zanroviek tohoto charakteru videli, zachytne body sa opakuju i v tomto spracovani. Clovek s udivom vnima, co dokazali desatrocia pred sfilmovanim skutocny dansky prieskumnici. Odporucam. 60% ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Neskutečný příběh dvou mužů dánské expedice v Grónsku v letech 1909 až 1912, tajil se mi dech nad houževnatostí, odhodláním a silou lidské vůle, navzdory drsným podmínkám, mrazu, ledu, ztrátě psů, nedostatku potravin a ve finále i naprosté psychické vyčerpání, to je jedním slovem obdivuhodné.. Nikolaj Coster-Waldau a Joe Cole to v těch nádherných exteriérech zvládli skvěle, prostě řečeno severské dobrodružné drama dle mého gusta.. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Against the Ice je pro mě poměrně těžké hodnotit, jelikož jsem od toho očekával víc, než co jsem reálně dostat mohl, na druhou stranu musím ovšem minimálně uznat, že těch sto strávených minut pouze se dvěma průzkumníky v ledové pustině nebyl ve výsledku čas zas až tak úplně promrhaný, jen se prostě nejedná o dobrodružství nějak strhující, drsné, napínavé, či jakýmkoliv jiným způsobem zábavné, ale tvůrci se zde spíš zaměřili na vážně poměrně pomalou, psychologickou sondu do hlav a charakterů lidí na pokraji smrti. Jinými slovy, hledat v tomto filmu nějakou survival jízdu by bylo zbytečné, spíš se totiž jedná o ryzí drama, postavené pouze na přesných hereckých výkonech a na působivosti velmi výrazného prostředí, a v tomto ohledu je nutno konstatovat, že obojí se tvůrcům vyplatilo. Jak Coster-Waldau, tak Cole hrají totiž velice přesvědčivě a Gronská příroda je neodolatelná záležitost sama o sobě. Spokojenější proto bude v tomto případě určitě divák náročnějšího ražení, než klasický ,,popcorňák,, , který se tu nějakých záživnějších, dynamičtějších, či jakkoliv jinak efektněji pojatějších scén nedočká, naopak publikum vnímavější a intelektuálně založenější se zde dočká mnoha momentů ,které s ním může zatřást. Co by nicméně filmu neměla odpustit ani jedna skupina, je naprostá absence emocí a určitě i nějakých těch více vyhrocenějších situací, jelikož to na mě celé zapůsobilo, s ohledem na situaci ústředních postav, až moc poklidným dojmem. Nemohu a hlavně ani nechci tedy Proti ledu označit za nějak vyloženě nepovedenou, nefunkční, či nepůsobivou podívanou, ale jak jsem hned na začátku zmínil, má vlastní očekávání nebyla ani zdaleka naplněna, a tak i přestože jsem se u tohoto snímku fakt nenudil, tak zároveň nemohu tvrdit ani to, že jsem se bavil, spíš jsem ho společně s hlavními hrdiny tak nějak úspěšně prožil a nakonec i přežil. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Filmu dominuje krásna grónska príroda a niekoľko napínavých scén. Nie je ich však veľa, skôr málo a mám dojem, že ak by Kormákur neostal iba na stoličke producenta, tak by bol výsledok hutnejší. Každopádne scény so psami a ľadovými medveďmi boli korením filmu, halucinácie naopak príliš napätia nevyvolali. Ak by tu nevystupovali Coster-Valdau a Charles Dance, tak by sa Proti ľadu asi nedostalo ani na Netflix, čo by ale bola škoda. V súčasnom vianočnom období získava film o niečo viac plusových bodov. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Učebnicový príklad, kedy je príbeh sám o sebe silnejší a omnoho zaujímavejší ako film. Okrem príbehu a peknej výpravy Proti ledu neponúkne prakticky nič na čo by ste si spomenuli pár dní od dopozerania filmu. Na suvrival triler je to príliš light, postáv je vzhľadom na tématiku málo, dialógy sú nudné, vykanie pôsobí pri situácii, kedy dve osoby spolu trávia 2 roky a sú si jedinou spoločnosťou neprirodzene a rušivo, dĺžka 100 minút je prestrelená a veľa krát som sa pri nej nudil. No a ponorková choroba medzi 2 postavami v závere bola tiež predvídateľná a ničím výnimočná. A tak jediným, čo sa skutočne vryje do pamäti je nevyberavé zachádzanie s ťažnými psami počas podobných expedícií, o ktorom som teda netušil a ktoré ma naozaj nemilo prekvapilo. 40% a 2* ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Filmovalo sa na Islande a v Grónsku. (MikaelSVK)
  • První islandský film Netflixu. (honzikk)

Reklama

Reklama