Reklama

Reklama

Willy Fog na cestě kolem světa

(seriál)
  • Španělsko La vuelta al mundo de Willy Fog (více)

Obsahy(1)

Španělský animovaný seriál na motivy románu Julese Verna. (oficiální text distributora)

Recenze (234)

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

K tomuto seriálu není třeba sepisovat sáhodlouhý komentář. Každý ho viděl už nesčetněkrát a je si vědom jeho kvalit. Willyho Foga na cestě kolem světa jsem sledoval už od první české premiéry, tj. někdy kolem roku 1990 a od té doby jsem se snažil jej nahrávat. Tehdy ještě běžel v neděli ráno ve Studiu Kamarád a několik repríz proběhlo i v Magionu. Už tenkrát se zařadil mezi mé nejoblíbenější seriály a i přes přemrštěné reprízy v posledních letech mě nepřestal bavit. Zajímavý děj, propracované charaktery, pěkná hudba a chytlavá úvodní i závěrečná znělka, inteligentní a zároveň humorné dialogy, vynikající český dabing. To vše vyzdvihuje kvalitu vysoko nad průměr. V seriálu se sice objevuje několik nelogičností (např. odkud bral Chidling převleky, když sebou netahal žádná zavazadla), ale koneckonců je to jen pohádka a v té jsou povoleny i věci, které nemusí vždy dávat smysl. Plný počet 5 * a 95%. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Naprosto špičkové zpracování klasiky Julesa Vernea. Hodně dětské, s nezaměnitelným kouzlem, i zásluhou hudby bratrů De Angelisových. Pro české publikum navíc bonus v podobě úžasného dabingu (Willy Fog - Viktor Preiss, Romy - Eva Spoustová, Barnabáš - Jiří Bruder, atd. atd.) a nezapomenutelných textů titulkových písní. 80% ()

Reklama

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Nemůžu jinak než za plný počet. Toto je další moje dětská záležitost, na kterou se koukám i teď a není to blbost. Někomu se animace nelíbí ale mě jo. Hlavně lokace mi přijdou povedené. Seriál tak má takovou zvláštní atmosféru, kterou ještě krapítek podtrhla super hudba. Co se zde musí vyzdvihnout je český dabing který je zde skvělí a udělal zde mnoho práce, která možná seriálu přidala na kvalitě. Hlavně ústřední a závěrečná písnička. Tu si prostě broukám i po letech… ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

Byla jsem malá, snad školkou povinná, když to v televizi dávali. Fandila jsem Willymu a věřila, že se mu to podaří za 80 dní objet svět. Jen mě tam vadil ten vlk, či co to bylo, jak se mu pokaždý zasvítilo oko, když na něj byl záběr. Prostě " Jdem ať půlnoc je či den, cíl máme pouze ten, projít zem za 80 dnů, ať vyplní se sen, my zpátky domů jdem před Singapůr....." ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Asi to tu všetci hodnotíme z hľadiska detskej nostalgie, ale prečo nie, veď o to práve ide. Veľké dobrodružstvo podané jednoduchou animáciou, ktorá nám ako deťom vôbec nevadila. Aspoň sme si mohli bohatšie obrazy vytvárať v našej fantázii. Táto schopnosť dnešným animákom paradoxne svojou dokonalosťou chýba. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • Česká verze se od španělského originálu podstatně liší. Do úvodní znělky byly vloženy některé scény a z 2., 3., 10., 11. a 24. epizody byly vystřiženy výstupy s písničkami. Druhá řada s názvem Willy Fog na cestě za dobrodružstvím (od r. 1993) zůstala těchto zásahů ušetřena. (L_O_U_S)
  • Willy Fof se se Vernově románu jmenuje Phileas, Barnabáš je Passepartout, Dix je Fix a Romy je Aouda. (Kmotr76)
  • Postavy odpovídají postavám ve Vernově předloze, ale mají zvířecí podobu. (Kmotr76)

Reklama

Reklama