Reklama

Reklama

Willy Fog na cestě kolem světa

(seriál)
  • Španělsko La vuelta al mundo de Willy Fog (více)

Obsahy(1)

Španělský animovaný seriál na motivy románu Julese Verna. (oficiální text distributora)

Recenze (234)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

"Jsem Willy Fog všem známý, mám dobrodružné plány, dlouhou cestu chystám!" Animace nebyla nikterak úžasná, ale ta atmosféra velkých Fogových dobrodružství byla zcela nenapodobitelná. Velkou výhodou byli i dostatečně sympatičtí hrdinové. Ač místy hodně volně na motivy předlohy Julese Vernea, tak i tak se po hříchu dodnes jedna z těch věrnějších adaptací jeho děl. Naštěstí jsem již předlohu tenkrát měl načtenou, jinak by mě zřejmě u posledního dílu trefil šlak napětím. ()

BloodyVamp 

všechny recenze uživatele

Je to bezesporu pecka, kterou jsem počas dětství hltal a litoval, když mi unikl jediný díl. Přes nespornou naivitu, která k danému žánru patří jsem si užíval tuto nedostižnou jízdu napříč světem. Vrcholem byl pro mě poslední díl, který využívá dané pointy a byl jsem velmi mile překvapen. Musím zde pochválit sympatické postavy, cool záporáky a na osmdedátá léta skvělou animaci. Vydařil se taky český dabing. ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele

Dílo, jehož hodnocení by u mě vypadalo úplně jinak, kdyby se mi nestala ta nehoda, že jsem viděl po dlouhé době reprízu. Nudné, křečovité, bez vtipu, bez kouzla, nostalgie se nedostavila ani v nejmenším. Ta jediná hvězdička je za dabing, o Viktoru Preisovi není nutno mluvit, pro hlas Evy Spoustové mám slabost odjakživa a ujetý ječák Inky Šecové je prostě neuvěřitelný. ()

rebciatko 

všechny recenze uživatele

animovaný seriál najmä pre deti, ale poteší aj oko dospelého diváka.. verne opísaný príbeh spisovateľa Julesa Verna - Cesta okolo sveta za 80 dní.. Willy Fog so svojimi priateľmi sa vydáva na dobrodružnú cestu plnú nástrah, ale aj skvelých ľudí ochotných kedykoľvek pomôcť.. deti tento animák nielen zabaví a na chvíľu umlčí, ale im aj ukáže, že z každej situácie vedie nejaké východisko... a naviac, úvodná zvučka je veľmi chytľavá.. ;) ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je nejlepším filmovým zpracováním Cesty kolem světa za 80 dní. Ještě ho mám možná kdesi nahraný na kazetě. Když jsem byl děcko a přál jsem si, aby ho ještě někdy opakovali tak ho v televizi dávali tak jednou, maximálně dvakrát. A teď je v programu pořád. A kupodivu to svoje kouzlo neztrácí ani po letech. Animace ovšem není tak čistá (ale na rok 1981 je to bomba), dominuje tady však vynikající hudba a opravdu velmi povedený český dabing. Dnešní děti se z tohoto "nemoderního" seriálu dozvědí víc než ze současných paskvilů... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • 16. epizóda s prestávkou na Havaji nie je založená na knižnej predlohe. (D1705)
  • V seriáli sa Willy Fog stavil o 20 000 libier so 4 členmi klubu- Sullivanom, Andrewsom, Fallentinom a Flanaganom, V predlohe stávka zahrňovala členov 5. Rozdielový piaty člen je Ralph, ktorý je v seriáli kladnou postavou. (D1705)
  • V seriálu vystupuje přes 160 mluvících postav. (Agatha)

Reklama

Reklama