Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jackie Chan, populární hongkongský herec, specializovaný na akční filmy, se tentokrát představí v hlavní roli romantické komedie, vyprávějící o úspěšném podnikateli C. N. Chanovi, který je natolik zaměstnán, že se dosud nestačil zamilovat. Půvabná Bu, která se narodila a vyrostla v rybářské vesničce, je jeho pravým opakem umí snít s otevřenýma očima, má velikou obrazotvornost a vyznává jiné životní hodnoty než peníze a obchodní úspěch. Když náhodou objeví romantický vzkaz v lahvi, jež vyvrhlo moře, vydá se do Hongkongu hledat neznámého prince. Setkání s prostou milou dívkou změní Chanův život k nepoznání a protože láska dokáže divy, pomůže i této dvojici překlenout vzájemné rozdíly a najít skutečné štěstí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

krvavamera 

všechny recenze uživatele

FILM, VE KTERÉM BYSTE CHTĚLI BYDLET// To je život! Skvělá moderní pohádka. Romantika se dá přežít díky high-tech interiérům a skvělým bojovým scénám hongkongského prince na bílém koni (nebo spíš boháče posedlého bílou barvou). Jediné, co se dá přežít už hůř, je "šilhací" scéna a trapný otec na konci. Čtyři hvězdičky, protože si připadám, jako bych otevřela ten nejlepší vánoční dárek. Takhle si žít, takhle dobře vypadat, bejt zavalenej prachama, nakopávat skrčky ze zámoří a házet charisma na všechny strany a balit buchty, a přitom si držet svoje debilní morální zásady, na který dneska věří už jen Chuck Norris a Jackie Chan. Film prostě dostává svému anglickému názvu: GORGEOUS. Takže pokud nemáte náladu slintat nad Jackieho dokonalostí nebo mu bez skrupulí závidět, raději ruce pryč. Již jsem se rozhodla: v tomhle filmu bych chtěla bydlet. Jestli miluju nějakej fikční svět, tak po širokém vesmíru a pustých krajinách s poskrovnu rozesetými buddhistickými kláštery je to právě tenhle! Rozhodně se zas brzo Jackieho podívám navštívit. (Pokud rádi přirovnáváte filmy k jiným filmům, tak je to jako James Bond v důchodu v pohádce o Popelce, dějiště moderní Hong-Kong.) Takže honem do krámu pro bílej oblek, prachy se pohrnou sami (moment: nefunguje takhle reklama? Že by se místo mitsubishi a pepsi coly Jackie upsal továrně na bílé obleky...?) ()

Falker[4N] 

všechny recenze uživatele

Hvezdicka za krasnou Qi Shu, ktera je zaroven to jedine, co ve filmu za neco stoji. Scenar jakoby ho psala 12-ti leta holka, zrychlene radoby humorne bojove sceny, extremni infantilita a ubohost - to je to, co cini tento film silne podprumernym. Ac mam pochopeni pro filmy, ktere zastupuji zhola zabavnou funkci majic takrka nulovou myslenkovou hloubku, Jackie Chan je na me moc silne kafe. Tohle je vetsi davka primitivismu, nez jakou jsem schopen spolknout. ()

Reklama

HKstars 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan a romantika? HK Stars a není na nich recenze na tak provařený film jako Gorgeous? Inu zázraky se stávají, ale po jemném upozornění od jednoho z našich čtenářů jsme usoudili, že tenhle film by ve výčtu určitě neměl chybět, protože přivádí do Jackieho filmografie hned několik novot. Dokonce by se dalo říci, že Jackie už není ve svém filmu pánem, protože i když C. N. Chan vlastní přepychovou jachtu, parádní rezidenci a peníze by mohl přehazovat lopatou v trezoru velikosti Hyde Parku, jeho životním stylem zamává pohledná vesničanka Bu (ostatně kým by nezamávala Hsu Chi), která se vypraví do velkoměsta poté, co k břehu jejího bydliště připrave láhev s milostným vzkazem (to že ji poslal růžovoučký homosexuál Albert v podání Tonyho Leunga, je jen drobným střípkem poetiky celého příběhu). Bu potká Chana zrovna v průběhu kočkování s jeho bývalým kamarádem Loem (Emil Chau). Je to klasické dětinské "kdo dočůrá výš", které se většinou nese ve znamení "vymlaťte z něj duši", což je věrnou záminkou ke klasickým bojovým scénám v Jackieho stylu (kromě Loových poskoků se Jackie musí vypořádat i s Albertovými kamarády, kteří se snaží pomoci Bu, aby mohla Chana oblbnout... v lásce a válce je vše povoleno ;). Zajímavostí je, že veškeré akční scény se nesou v klidném duchu a jsou proloženy humorem tak elegantně, že ani na vteřinu nepomyslíte, že by se hlavnímu hrdinovi mohlo něco stát. I když Lo najme australského bojovníka (Brad Allan), o hlavu menšího, aby dal C.N.ovi nakládačku a on ho nakonec i porazí (aby mohla následovat dokonale romantická tréninková vložka), s nikým to ani nehne a Lo je smutný, protože porážka jeho soupeře mu nepřínáší uspokojení. Tahle poloha filmu však nevylučuje, že by choreografie měla být nějak slabší. Jackie tu předvádí fantastické věci a i když je občas vidět podpora drátů (hlavně v závěrečné odvětě proti Bradu Allanovi), nelze nepochválit hezké skupinové bitky (úvod na lodi, trochu vykrádající starší Dragons Forever, nebo souboj s maskovanými útočníky. Jackie tu s basseballovými pálkami předvádí hotové divy) a především dva souboje s Bradem Allanem. Tehdy ještě novopečený člen Jackieho týmu předvádí s lehkou podporou drátů neuvěřitelně rychlé a fotogenické kombinace a posunuje tak akční scény o stupínek výš. I s odstupem několika let považuji Gorgeous za neuvěřitelně roztomilou komedii, což připisuji hlavně charakterům a hereckým výkonům. I menší roličky (Tony Leung, Emil Chau, Ken Lo) jsou zvládnuty precizně a jemnou romantickou linku (která je sice netradiční, ale tak nějak tu "sedí") doplňují fantasticky dynamické akční scény. Někteří možná řeknou, že mezi Hsu Chi a Jackiem to patřičně nejiskří a celá ta slavná romantika je tu jen tak do počtu, ale i když si nepotrpíte na uslzené příběhy, neměli byste litovat, protože Gorgeous má něco pro všechny. 70% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála podarených chanových filmov. Rozhodne to má spád a vtip. Ja ako obdivovateľ chana som dostal to čo som očakával a predsa len niečo naviac. Chan v úlohe boháča ktorému tie peniaze nestúpli do hlavy a je dobrák je charizmatický a tak isto aj Qi Shu ktorá je asi jedna z najkrajších chanových kočiek aké som mal možnosť vidieť a plus teplý tony leung. Skrátka a trefne sa jedná o lepší chanov film a rozhodne jeho fanúšikovia nebudú sklamaný. Čo sa týka súbojov pár je ich tu naozaj prepracovaných ale finále je len na desať minút natiahnutá rezanica bez nejakých odmien takže to naozaj pripomína nejaké boxerské finále. Aj keď to bol možno zámer tvorcov trocha mi tam chýbali nejaké povestné jackieho vychytávky ale rozhodne sa jedná o slušný film, ktorý je mierne naivný, romantický, vtipný a akčný a tak to predsa máme radi tak čo. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Charakteristika filmu jako romantická komedie může odradit fanoušky Jackie Chana, protože je nějak mimo jeho běžný repertoár. Ani já si ho jako zamilovaného snílka neumím představit a název snímku to taky nenaznačuje. Ale nebylo to až tak úplně mimo. Milovníci zábavy, akce a Chanových akrobatických bojových kousků si zde přijdou na své. I když tento film možná nepatří k nejlepším v Chanově filmografii, bavila jsem se. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Austrálčan Bradley James Alla (Alan) sa stal vôbec prvým neázijským členom kaskadérskeho tímu Jackieho Chana (C.N. Chan). V tíme dostal prezývku "Biely tiger". (rogger)
  • Jackie Chan měl být původně jen producentem filmu, protože však dlouho toužil zahrát si i v jiném než akčním filmu, byl přepsán scénář a Chan obsazen do hlavní role. (Raztubyl)

Reklama

Reklama