Reklama

Reklama

Recenze (16)

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Hong Kongská variácia na Policajta z Beverly Hills či neskoršiu Križovatku smrti, ktorá je veľmi vydarená a vtipná. Škoda iba jedného trápneho momentu, ktorý má Yun-Fat Chow v reštaurácii, ale cez ten som sa dokázal rýchlo preniesť a užívať si akčnú zábavu až do konca. Zaujímavé je používanie anglicizmov a vôbec anglicky znejúcich mien a Mini z dovozu. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Hong kongská kriminálka pojatá trošku v zábavnějším stylu než je úplně zvykem, začíná to už tim, že vrchní Woo-ova mašina na mrtvoly Yun-fat Chow tu je za takovýho srandovního poldu, kterej nosí barevný košile a čapku a obstarává tu zejména zábavu než těla na podlaze, navíc to je takovej trochu srabík, takže akci tu na sebe musí povětšinou vzít týpek s příznačným jménem Conan Lee, ale nemůžu si stěžovat, protože to tam rozsekává celkem solidně a když přijde ke konci nařadu záchrana dívky, tak se i Chow vzchopí, popadne svojí starou známou brokovnici a zlí zmetci zase lítaj vzduchem, tak jak to máme nejradši, navíc se tu setkáme i s parádním duelem s motorovkama, kterej fakt stojí za to vidět ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Dějově nic nového pod hongkongským sluncem, ve filmografii Yun-Fat Chowa jeden z méně výrazných snímků, přesto povedená akční komedie s bombastickým a nápaditým finálním střetem, který jednak obsahuje asi nejlepší souboj s motorovými pilami, jaký jsem zatím viděl, ale i velmi originální styl střelby z brokovnice, který jsem ještě neviděl nikde. Jinak jde o příjemně odlehčený buddy movie, který mě i v pokročilé noční hodině dokázal dobře bavit a udržet vzhůru, a to zejména díky tomu, že se v něm stále něco děje. Zlatá éra hongkongských akčních filmů. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Filmů o nesourodé dvojce policajtů už tady bylo. Ale v žádném není tolik zběsilé kung fu akce (dokonce s motorovými pilami), úchylného asijského humoru a naprosté politické nekorektnosti. Postava Chow Yun Fata je tentokrát ta „legračnější“-neschopný pitomec v barevných košilích a kožené čapce, který se u policie drží jen díky konexím a při vyšetřování dokonce mučí podezřelou ženu. Olga Sommerová by se raději neměla dívat. ()

Myslivir 

všechny recenze uživatele

Co film může nabídnout? Inu, třebas tutoriál, jak získat srdce každé ženy - prve s ní rozbít stůl, pak ji podusit kukuřičným škrobem, následně ji téměř utopit v napuštěné vaně a nakonec jí gentlemansky nabídnout ručník a horký čaj. Dále se film pyšní nápaditou akcí - střelbu z brokovnice za roh zdi pomocí provazu či šermířský souboj motorovými pilami jen tak nezapomenete, za to vám ručím. Ale i pro zastánce romantických dramat se něco najde, jen možná budou zaskočeni netradičním zakončením milostné linky. Zkrátka a dobře, film se vyplatí zhlédnout, Horste!.....možná bych ale raději počkal, jestli jej nebudou nějakou velikou náhodou vysílat večer v televizi, protože strávit dobrovolně tímto filmem hodinu a půl svého odpoledne se rozhodne jen tak trochu magor. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Herec Connan Lee prováděl většinu kaskadérských kousků sám. Ve filmu je mu proto několikrát vidět i při nebezpečných scénách do obličeje. (LION-MR.T)

Reklama

Reklama