Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladí outsideři Hunter a Kevin si myslí, že se můžou proslavit jedině díky metalu – úplně se mu oddat, vyhrát soutěž kapel a nechat se uctívat jako bohové. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Metalová muzika je nedílnou součástí mé DNA, tudíž si tuto filmovou jednohubku více než rád (lehce) nadhodnotím. Snímek Metal Lords režiséra Petera Solletta se sice nemůže chlubit inovativním scénářem či perfektními hereckými výkony, nicméně v tváří v tvář epickému soundtracku a všudypřítomné lásce k této tvrdé hudbě to tvůrcům rádi odpustíte. Jako oddychová hudebně komediální jednohubka totiž funguje více než dobře, což mi tentokrát ke spokojenosti vážně stačí. Skvělá práce! PS: Nečekaná camea členů některých mých oblíbených kapel opravdu velmi potěšila! (Netflix) „Metal is the key to everything.” ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Tak hudba je skvělá, o tom žádná, proto film odsýpá rychle. Občas je i celkem vtipný, ale jinak takový průměr. Znovu sledujeme přípravu na soutěž kapel a první lásky. Vlastně chybí větší láska protagonistů k metalu nebo trochu více vtipu a nebo obojí. Ale za zhlédnutí (jedno) to stojí - už jen pro tu nádhernou metalovou hudbu. ()

Reklama

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by vás, jak by vypadal film o metalu, který napsal a natočil Justin Bieber? Tak se mrkněte na Metalový lordy. Je to tak někde na pomezí, dlouho jsem váhal mezi 2 a 3 hvězdami, protože je to strašně nevytěžené.  Vlastně mě fascinuje, jak málo metalu ve filmu o metalu je.  Hlavnímu hrdinovu prostě přerod v metalistu nevěřím ani za prd, přestože se hodně snaží. Scénáristovi nevěřím ani za mák, že poslouchá metal. Vtipy zůstávají někde na půli cesty, a přitom začátek byl poměrně slibný a celkově je film docela fajn oddechovka. Chybí tam jediná narážka na Apocalypticu, kterou by ostatně zvládnul i Captain Obvious. Když to srovnám třeba s finským Heavy Trip, jsou Metaloví lordi jako zaostalej mladší bráška, kterej v páté třídě 5x propadl a pak mu skončila povinná školní docházka. Good try, Netflix. Try again. 45 % ()

Grondal 

všechny recenze uživatele

Filmy o súbojoch kapiel (najmä tých školských) sú moja slabina... a je to vonku. Máme tu outsiderov, ktorých život je metal (+-), kvalitnú montáž (aka. z dreva na bubeníckeho borca rýchlo a ľahko) a teda samozrejme finálny súboj kapiel, ktorý je však v tomto prípade oholený až na kosť. Ako náplasť dostávame ľahkú teen romantiku, ktorá naozaj funguje, na čom má určite zásluhu casting. Všetci hlavný predstavitelia sú super, veril som im to, chémia fungovala a bolo to cítiť.  Prvé cca. dve tretiny som si vyslovene užíval všetky klasické klišé, bez ktorých sa tieto filmy nezaobídu a aj menej tradičnú linku a už bolo treba to iba nepokaziť. Toto sa však nakoniec celkom nepodarilo, pretože v poslednej tretine film náhle spomalí a ešte aj zahne do zlej uličky, pretože príliš dlho sledujeme konflikt medzi hlavnými postavami resp. postavami a realitou, miesto toho, aby sme sa všetci pripravovali na finálny súboj. Ako som spomínal, keď tento príde nemá dostatočný buildup a celkovo, akoby to bola iba povinná jazda a nebol mu venovaný dostatočný priestor ani vyznenie. Škoda premrhaného záveru, ale aj tak som si film užil, takže odporúčam všetkým podobne postihnutým ako som ja... a vy ostatný, vy si ho dajte dajte ako ľahkú oddychovku za 3*.  P.S. Za Prelude od Johanna Sebastiana Bacha, ktoré sa mi spája s milovaným Master & Commander bodík k dobru. ()

mvukotic 

všechny recenze uživatele

Chýba tomu lepšia réžia a viac gulervúcich momentov. Naháňačka áut s riffmi od Judas Priest bola fajn, ale nestačila. Ináč väčšinou dosť ploché a nezáživné, akoby nechýbal iba rozpočet ale aj nápad na zaujímavejšie dialógy a interakcie postáv. V podstate je úplne nepochopiteľné a hlavne nevysvetlené ako sa vôbec Hunter a Kevin dali dokopy, keďže boli takí odlišní a vlastne ani ten metal ich vôbec nespájal. Oveľa "metalovejší" a zábavnejší boli Lords of Chaos s Rorym Culkinom, hoci často skôr nechcene. 5/10 ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme spomenú v škole, že Emily (Isis Hainsworth) je niekde z Veľkej Británie alebo Škótska. Keď sa jej domov príde Hunter ospravedlniť a požiadať ju, či by sa nepridala do kapely, na dome jej rodiny je zavesená škótska vlajka. Predstaviteľka Emily - Isis Hainsworth je v skutočnosti zo Škótska, pochádza z Edinburghu. (Stillborn83)

Související novinky

Jason Momoa hrdinou Minecraftu

Jason Momoa hrdinou Minecraftu

18.04.2022

Ano, čtete správně. Populární hra Minecraft se dočká svého vlastního filmového zpracování. Stát za ním bude studio Warner Bros., a snímek už má podle všeho v hledáčku i hlavní hvězdu. Měl by se jí… (více)

Reklama

Reklama