Reklama

Reklama

Gin Game

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

Tragikomedie D. L. Coburna pro dva herce o hráčské vášni, štěstí ve hře a neštěstí v lásce. Fonsie a Weller si v domově seniorů připadají stejně jako pro nepotřebnost odložené věci v bazaru. Potkávají se náhodou, on ji přemluví ke hře. Weller zná dopodrobna všechna pravidla a zákonitosti své oblíbené karetní hry. Fonsie je začátečnice, která má štěstí. Jenže štěstí občas máme tam, kde ho nepotřebujeme. Každá jejich započatá konverzace se postupně stává bitvou. V režii Radka Balaše v Divadle Na Jezerce hrají Jiřina Bohdalová a Milan Kňažko. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Naprosto nudná tuctová konverzačka, jaké bohužel zaplevelují repertoár většiny našich komerčních scén, protože diváci jsou ochotní přijít a smát se kdejaké pitomosti, pokud v tom hrají herci známí z obrazovky. Bohdalová i Kňažko dělají co můžou, jen kvůli jejich profesionálnímu výkonu tomu nedávám odpad. Podruhé bych to už ale vidět nikdy nechtěl. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Já jsem teda neviděl tu verzi s Blankou Bohdanovou a Josefem Somrem, ale celým dějem mi přijde, že se spíše jedná o tragikomedii. Za oběma staříky už nikdo nepřijde, vypadá to, že se s nimi nikdo nebaví a tak si zůstali sami. A jedinou společnou zábavou se zdá být Gin Game. Jenže vzájemné dialogy za mě nefungují tak dobře. Přestože je Jiřina Bohdalová jednou z našich vůbec nejlepších a nejlegendárnějších hereček a Milan Kňažko zase jeden z nejlepších Slováků, není to tak kvalitní prča. Na druhé straně si dva zkušení vykládají své životní příběhy a já se u hry rozhodně nenudil. U těch typů her nemusím mít srandu za každou cenu. V poslední době se podobné typy her množí. Hodně mi to v lecčems připomínalo Hrdinové, Pan Halpern a pan Johnson či Oscar pro Emily. ()

Reklama

apokar 

všechny recenze uživatele

Plný souhlas s již zde zaznivším komentářem - není to špatné, ale inscenace s dvojicí Bohdanová/Somr měla skutečně výrazně větší náboj. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama