Reklama

Reklama

Mumínci

(seriál)
  • Japonsko Tanošii Múmin ikka (více)
Animovaný / Fantasy / Rodinný
Japonsko / Finsko / Nizozemsko, (1990–1992)

Předloha:

Tove Jansson (kniha), Lars-Magnus Jansson (komiks) (více)

Hrají:

Leena Uotila (vypravěč), Vivi-Ann Sjögren (vypravěč), Minami Takajama, Rabbe Smedlund, Sixten Lundberg, Akio Ócuka, Matti Ruohola, Johan Simberg, Ikuko Tani (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(104)

Obsahy(1)

Čáry a kouzla v údolí Mumínků! Mumínci a jejich prátelé žijí spokojeně ve velkém údolí. Každý den jim přináší nové radosti, ale i starosti, a hlavně nová dobrodružství. Jejich příhody jsou plné laskavého humoru i tajemství a nebude nouze ani o napětí! (oficiální text distributora)

Recenze (86)

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Na seriálu jsem v dětství vyrůstal, tudíž pro mne má určitou nostalgickou hodnotu. I bez ní však můžu říci, že knižní předlohu zpracoval vcelku zajímavým a originálním způsobem. Oproti loutkovému provedení mi toto animované přece jen sedlo více – zvláště pakliže přiznám, že na danou dobu (tedy devadesátá léta) si seriál drží v animaci určitou úroveň. Hudební podkres nápaditě podtrhává jednotlivé scény, jaké jsou napsány poutavě a přitom i svižně, tudíž s posunem v ději není žádný problém. Režie tak vše dokázala dobře sladit a dobrý výsledek se zkrátka dostavil. ()

Nelishka91 

všechny recenze uživatele

Jak já tu pohádku nesnášela! Už jenom proto, že to miloval bratr a mě pokaždé přepnul Gumídky. Od té doby mám na tuto pohádku averzi a jediný kdo mě celou tu dobu straší je Majka (holčička se špičatým kloboukem a špičatým nosem - popravdě nechápu proč se mi zapsala takhle do paměti, když žádný klobouk neměla). Nehledě na to, že to ve mě vyvolávalo pořádně psycho :D ()

Reklama

Gromnir23 

všechny recenze uživatele

Nádherný seriál mého absolutně nejmenšího dětství, doba kdy jsem začal vnímat více souvislosti :). Jakožto pravidelný divák dětského bloku na ČT, tehdy moderoval, pokud se nepletu, Jančařík starší, jsem se nejvíce těšil právě na Mumínky. S odstupem času mi rozum nebere do hlavy, jak toto mohlo být dáváno do pořadu pro nejmenší, protože z Mumínků často mrazí a hrozí i deprese. Já osobně jsem nijak emocionálně postihnut nebyl a tak můžu s klidem ohodnotit čtyřmi. ()

pisvejc 

všechny recenze uživatele

Ach... Jak já ty malá roztomilá stvoření miluji. Je to jedna z nejlepsích pohádek co jsem kdy viděl... Je třeba uznat, že tento film má celkem depresivní nádech. Takže teď v patnácti letech jsem se rozhodl, že si pustím úplně všechny díly od zacátku až do konce. Mé rozhodnutí záviselo na tom, že jsem si ani jeden díl nepamatoval. A jsem velice rád, že jsem si na tuto nádhernou pohádku vzpomněl a jsem velice rád za to, že tato pohádku vůbec existuje. Je to přesně styl pohádky který já zbožňuji. Za mě by to bylo takových... 100%. Ano, možná se vám to zdá moc, ale pro mě má tato pohádka velký význam. Já to považuji za mistrovské dílo. A rozhodně patří k mím nejoblíbenějším seriálům vůbec. Díly na sebe navazují... Takže si to budete muset pustit od začátku až do konce. ()

IsaacNewton 

všechny recenze uživatele

Mumínci, hrdinové mého dětství. Osobně nechápu tak nízké hodnocení, protože ty příběhy byly prostě skvělé, prostě lidi mají různý vkus, já zase nikdy nemusela Čipa a Daila, Kačera Donalda a Micky Mouse. Moc už si na seriál ovšem nevzpomínám, jenom vím, že to byla opravdu legrace, příběhy byly napínavé, někdy končily smutně, jindy vesele. Skvělý byl díl s Moranou, Hatifnati nebo vzducholodí, tohle je prostě Kouzlo Muminků! ()

Galerie (69)

Zajímavosti (5)

  • Seriál se s knižní předlohou v mnohém rozchází. Například Majka, v originále Little My, se objevuje už na začátku seriálu, zatímco v knize až v pozdějších svazcích. (Kmotr76)
  • Alicie a její babička čarodějnice byly vytvořeny speciálně pro seriál a v knize ani v komiksech se nevyskytují. (Kmotr76)
  • Seriál se stal velmi populárním a byl vysílán například ve Španělsku, Řecku, Spojeném Království, Polsku, Izraeli, Mexiku, Skandinávii nebo Jižní Africe. (Kmotr76)

Reklama

Reklama