Reklama

Reklama

Moloch

Trailer 1

Obsahy(1)

Betriek (Sallie Harmsen) žije na okraji rašeliniska na severe Holandska. Keď ju a jej rodinu raz v noci napadne tajomný cudzinec, Betriek sa vydá hľadať vysvetlenie. Ako Betriek pokračuje v pátraní, je stále viac presvedčená, že jej rodina bola napadnutá prastarými silami. (einar)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (53)

majo0007 

všechny recenze uživatele

Môžete očakávať od holandkskej (niederlanden) hospodskej ožraleckej bájky z bírdekla (doslova - aby vám žena nevypičovala, že ste jej dojebali otlačený stolík) kvalitu?! Áno, keby! "Molochu, molochu, pojď do mého pelechu, a mou číči nech v postřehu"... to je taká básnička z Hviezdoslavových liet v Budapešti, keď rozmýšlal nad tým, či celý zväzok Oscarovej Akadémie nepošle do piče . Z filmu nie je cítiť žiadny Hollywood a o to sa nám hlavne jedná! Semeno vám z tohto zrovna nevystrelí, ale utřete si! Ale bude to hodně pomalé. V tom je ten problém. Film sa tiahne pomalšie jak dym z Vatikánu. Nie je tu gore, to nie je výčitka, ale proste vám to zaváňa "starým maslom". Plusom je záver, ktorý nenecháva (naozaj?) closed door! Moloch je tu prezentový ako.... povedzme to female - jakž-takž CGI postavička, na ktorú nezbylo moc peněz. V rámci holandských k(a)nálov je to "pomalobežka", na ktorú si za pár dní už nikto nespomenie. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Bažinou se šepot nese... Divná máma, heleme se!" Zatímco současné Čechy straší v šumavských slatích jen zabitý duch předlohy a Moraváky leká jen zhouba turistického ruchu, Jožin z bažin, číhající na chutné Pražáky, pověrčiví Holanďané si užívají courání v rašeliništích a hrůzou z nich stoupá pára. Bažinoidní babice vkládá do myslí lidí vražedné choutky, zlověstně šeptá v mlze (resp. tiše chrochtá, ta holandština je prostě v krku drhnoucí jazyk) a děsí celou vesnici, zejména pak matky, babičky a mytologie neznalé archeology. Bájná Feike aka Jožina z holandských bažin straší kudy chodí, včetně školních besídek a s ničím se nepárá, tedy kromě krků. Ty párá kreativně, od brady dolů kolmým řezem, aniž by si sama špinila kostnaté hnáty, párá totiž v zastoupení. Užíval jsem si stíny postav za oknem, kladení cinkajících pastí i atmosféru všudypřítomné, nad lidskými osudy se vznášející kletby, podobně ubíjející, jako v ponuré baladě o ztraceném dětství Paroží. A finále s maminkou, čtoucí dcerunce z pohádkové knížky, bylo luxusní, vpravdě nadčasové. Čtyři světlušky nocí poletují a do slatě vábí... ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

O tomto filme som si nič nezisťoval, len som vedel, že sa bude jedna niečo z čarodejníckeho prostredia. A také ja môžem. Ale tento nejde celkom zabehnutou formou i keď a to hlavne pri konci to už nezvláda celkom ukorigovať a tak je tam mierna klišéovitosť a prehľadnosť. Tak na začiatku sú tu nesympatické postavy, ale potom si buduje naozaj solídnu atmosféru s miernym tajomnom. Len ako som už povedal, neudržal si to až do konca. Po technickej stránke tiež som veľmi spokojný. Napríklad scéna, kde v diaľke vidíte dom v ktorom v oknách svieti oranžové svetlo a okolo domu stúpa hmla, to teda bola najkrajšia vizuálna scéna vo filme. I známejšie filmy by práve tuto scénu tomuto filmu  závideli. Keď prišlo vyvrcholenie a konečne sa ukázala aj hviezda večera, tak hned som si spomenul na horor Mama, tam bolo niečo podobne. Mám strašne rád atmosférické horory, ale toto nevyšlo celkom podľa mojich predstav. Takže len silné 3*. Hádam keď niekedy dám opakovanie, možno hodnotenie zvýšim, ale teraz som to tak necítil. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Další hororová bída co nestojí v podstatě za zmínku a ,kterou , když neuvidíte o nic nepřijdete. V bažině je jakási mrtvá ženská co se upsala jakémusi démonovi občas tam posedne chlápky a ženské a nutí je zabíjet. Film nevysvětlí proč zabíjí i chlápky, když jí jde privátně o ženské a navíc pokud se dokáže proměnit v kohokoliv proč se vůbec namáhá s tím někoho posednout. Na konci se objeví nějací sektisté , ale kdo to byl a kam zmizely ví možná tak režisér . Většinu filmu je to i nuda sledujeme ženskou s babkou a děckem a jejich život u bažiny navíc posednutí vypadá jak kdyby si ho tam dotyční honily s tím jaké tam hážou ksichty a než děsivé   je to spíše směšné i titulní démon vypadá jak někdo koho právě propustily z koncentráku. Pochválit se dá maximálně obal filmu a  masky těch sektistů a to, že se to na konci konečně rozjede. 40 procent ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Okna domku na okraji bažin svítí oranžově, kolem dokola se povaluje hustá mlha a v temnotě číhá cosi prastarého. Dávný příběh o čarodějnictví a pomoci, kdy místo Boha přišlo něco jiného, stále nekončí. Kletba zůstává a rod mladé matky Betriek se tohoto břemena jen tak nezbaví. Kombinace čarodějnického a pagan hororu. Trochu ozvěna snímků Děsivé dědictví, Slunovrat nebo The Ritual. V žánru tedy nic nového, ale snímek má atmosféru, tajemství, pěkný vizuál a obstojné herecké výkony. Jedna z nejnapínavějších scén se odehrává v noci v lese. Muž bloudí mezi stromy, zazní zvuk rolničky, náhle z jiného směru, z dalšího směru. V mlze se objeví silueta... Bubák samozřejmě nebyl nic moc, ale bez něj by film nedával smysl. S posledními záběry se kruh uzavře a já za ně přidám hvězdu. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama