Reklama

Reklama

Moloch

Trailer 2

Obsahy(1)

Betriek (Sallie Harmsen) žije na okraji rašeliniska na severe Holandska. Keď ju a jej rodinu raz v noci napadne tajomný cudzinec, Betriek sa vydá hľadať vysvetlenie. Ako Betriek pokračuje v pátraní, je stále viac presvedčená, že jej rodina bola napadnutá prastarými silami. (einar)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (53)

raimi 

všechny recenze uživatele

Takhle vypadá čistokrevnej horor. Atmosférickej, strašidelnej, vizuálně nádhernej, se sympatickýma postavama, nezpolitizovanej. Pro mě prozatím naprosto bez debat horor roku. Tohle je film pro empatický lidi, pomalej slowburn, pouštět v noci, nejlíp se sluchátkama. Výborný prostředí holandskýho venkova, bažiny v mlze, místní folklór, rázovití starousedlíci, melancholická atmosféra. Neskutečně podhodnocenej film, o kterým se nepochopitelně vůbec nemluví, stejně jako v případě The Empty Man (2020), kterej mě taky rozsekal na padrť. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Spíše nemastná neslaná folková jednohubka z Nizozemska, která nemá šanci zaujmout jak scénářem, natož filmařským řemeslem. Bohužel, dost dlouho se tam neděje nic zásadního. Prostředím se sice tvůrci snaží navodit atmosféru a z poloviny se to daří, ale hororový požírači v tomto případě už nemohou být překvapeni opravdu ničím. Málokdy mě tyto folkové náměty zaujmou nějak víc a v poslední době jsem jich viděla dost nezajímavých a Molocha k nim musím taktéž zařadit. ()

Reklama

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Tento folk horor z Holandska byl příjemným překvapením. Snímek sází na pomalejší tempo, vykreslení postav a pomalu odhaluje, co se vlastně děje hlavní rodince tohoto snímku. Režisérovi Nico van den Brink se podařilo natočit hutnou atmosféru, který má netradiční prostředí, zajímavou pradávnou kletbu a solidní vizuál. Pro fanoušky folk hororů je tento film ideální volbou. 7/10 ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Není to sice čistokrevný exemplář pseudohorrorového subžánru "duchařský horror s malými dětmi", i když se tak zpočátku jeví, ale je to zástupce subžánru jen o trochu méně zprofanovaného, a to horroru vycházejícího z přihlouplých židovsko-křesťanských pohádek o Satanovi a Baalovi a Molochovi a jiných tzv. ďáblech a démonech. A světe div se, jedna taková pohanská tradice se dodnes praktikuje na vlámském venkově. Filmu lze k dobru přičíst neotřelé evropské (holandské) kulisy, i když příběh samotný je už stokrát omletý. A není mi jasné, proč tvůrci pojmenovali onoho plešatého skřeta Moloch, když tenhle bůžek patří do úplně jiného civilizačního okruhu. Ale určitě lepší takovýhle soft horror, než nějaká rodinná romantická komedie nebo podobný humáč, takže zaokrouhlím nahoru. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Kdo by od Molocha čekal hororovou divočinu ten zapláče. Film má po celou dobu hodně pomalý tempo/což mně osobně nevadilo). Mytologie kolem Molocha nebyla špatná, herci zahráli obstojně, film má pěknej vizuál a  patřičných momentech dokáže navodit tu správnou atmosféru. Přesto se nemůžu ubránit dojmu, že to bylo málo. Přirovnal bych to k vlažné vodě. V létě neosvěží a v zimě nezahřeje. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama