Reklama

Reklama

Anthropophagus 2

  • Itálie La Creatura (pracovní název)
všechny plakáty
Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Tak tentokrat udelim reziserovi Dariovi Germanimu pochvalu,lebo film Anthropophagus 2 bol podla mojej chuti,gore efekty boli fajn,brutalita dostacujuca,maska kanibala vydarena,talianske zienky(herecky) stali za hriech a oci urcite potesili,no a zbehlo to tak rychlo,ze som bol na*ebany,ze uz je koniec...:⁠-⁠) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Italský Slasher/ Exploiťák který má říz! Film je tak trochu návrat 10 let zpátky, kdy tyhle žánrovky vznikaly jak na běžicím páse a touha po Gore byla uspokojena velmi často, dnes se jedná však o raritu a já mám radost, že alespoň Italové nám doručili žánrovku z mého nejoblíbenějšího subžánru. Dějově by se film dal popsat 2 věty, je tedy velmi jednoduchý. Parta studentek jdou na noc do proti atomového bunkru, aby získaly nápady pro svou bakalářku, jenže tam na ně číhá kanibalistický mutant, který má rád čerstvé maso. Potěší, že režisér si dal záležet a vybral hezké italské děvčata, na které se hezky kouká. Režijně je film překvapivě na úrovni, tedy řemeslo je zvládnuto obstojně ( ano herecké výkony a dialogy sice žádná sláva, ale technická stránka velmi obstojná- včetně masek a gore). Mutant vypadá taktéž dobře a je to slušnéj magor, navíc rozjíždí show velmi rychle, takže divák nemusí čekat 50 minut na seznamovačku, už v první minutě se tu podává večeře ve formě batolete. Gore je povedené a jeho dost ( potěší i slušný bodycount). Skalpy a stahování z kůže dokáže být slušně nepříjemné a pojídání střev a mozku potěší zkrátka vždy. Občas kamera sice uhne, ale nemyslím si, že by za to mohl rozpočet, spíše se tvůrci báli překročit hranice, kde si řekli tohle by bylo už příliš. Film je objektivně na 3 hvězdy,ale jelikož jde o mrtvý a můj oblíbený subžánr, kde se dodržely všechny hlavní atributy a svižně film odsýpá, rád nadhodnotím. 7/10. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Hahaha. To byl dobrej apríl na mě. Na Anhtropophaga jsem se chystala skočit hned, protože jsem byla hodně v náladě pustit si nějakou pořádnou kanibalistickou prasárnu. Podle luxusního hodnocení několika uživatelů to vypadalo, že si přijdu na své a konečně se objevilo něco, co dosáhne kvalit už téměř archivního Pachu krve. No tak mi ukažte, za co tady dáváte ty čtyři hvězdy. Já popírám samu sebe už jen s těmi dvěmi, protože to byla taková chujovina. V životě jsem neviděla debilnější chování postav. Navíc jsem to měla ještě v tom stavu, že mi přišlo, že zdejší italské herečky se snaží hýbat pusou anglicky, ale vlastně jim to vůbec nejde, takže jsou v postprodukci ještě navíc tragicky a bez emocí anglicky nadabované, což teda bylo dílo už samo o sobě se zapřít a zkusit to nevnímat. To že to bylo extrémně sexistické ani rozebírat nebudu. Navíc já nesnáším, když se na to ty tvůrci vyloženě vyserou a rozhodnou se neřešit detaily nebo nějakou autentičnost. Je vidět, že jediné na co se tu kladla největší snaha bylo gore a efekty. To uznávám, že bylo celkem fajn, ale stejně si neodepřu názor, že to bylo extrémně prvoplánované, protože nic jiného tu opravdu nefunguje a stejně to funguje vlastně dost nezajímavě, protože se tu omýlá jeden repetitivní vzorec dokola. A ač je těžké vymyslet originální kanibalistický scénář, tohle fakt nebyla odpověď. Jedna a půl. I ta vrahova maska byla dost chabá. ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti amatérským hororům, ale proboha, trochu soudnosti. Snímek bych mohl doporučit jen jako výukový materiál pro nějakou přednášku na FAMU, jelikož se zde dočkáme snad úplně všech myslitelných filmařských chyb a prohřešků. Zvláště zvukové elementy by zasloužily podrobný kritický rozbor. Hned v úvodu vás kupříkladu začnou tahat za uši nesedící postsynchrony, ve kterých každá postava mluví stejně hlasitě a stejně nezkresleně bez ohledu na to, jak daleko se od kamery právě nachází. Kapitolu samu o sobě tvoří i doslova úděsné dialogy, jež jsou zcela odtržené od fikční reality příběhu a absolutně nekorespondují s věcným projevem herců (či spíše neherců). Takto erudovaně bych mohl rozpitvat jednu filmovou kategorii (scénář, kamera, atd...) po druhé a na žádné bych nenechal nit suchou.  Snímek nedosahuje ani kvalit D'Amatova videobraku z roku 1980, k němuž alespoň svým názvem odkazuje. Jakožto zdejší hororový expert tak filmu Anthropophagus 2 uděluji odpad! ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Celkom som myslel, že film bude remakom slávneho D'Amatovho Antropophagusa, ale okrem kanibalistických chúťiek katana, príbehovo išli celkom inou cestou. Tento film sa viac podobal na metro alebo v tom besnom úteku aj na pád do tmy a pri konci aj na hory majú oči. Tie kravky neriešim a ani celkový príbeh, pri tejto kategórii filmov nie je podstatný. Čo je, ale podstatné je fakt, že tento neznámy Taliansky režisér sa nebál ukázať surovosť, neľudskosť a sadizmus. Len škoda, že tie mordy respektíve mučenia neboli viac prepracované, všetko s týmto spojené tu bolo ukázané rýchlo a tak bez patričného efektu. Chýbal mi tu aj zaujímavejší ľudský hlodavec, taký George Eastman z originálu bol na to stvorený, tento mimon ani tak nie. Ten koniec trocha prekvapil, ale ako celok to na mna až tak nepôsobilo. Je pravda, že už takéto filmy sa točia pomenej, ale aj tak na viac, než na silné 3* to tento krát nebolo. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama