Reklama

Reklama

Metro

Trailer

Londýn. Půlnoc. Chladný zimní večer. Kate (Franka Potente) nemůže sehnat taxi, a proto zamíří na metro. Když mírně opilá čeká na poslední vlak, na chviličku jí spadne hlava... a když se probudí, zjistí, že není sama. V panice se pokusí utéct, ale metro mezitím zamkli. V tu chvíli přijede vlak a Kate, stále ještě nervózní, nastoupí. V soupravě je zdá se jediným cestujícím. Její úleva se však změní v děs, když uprostřed tunelu vlak zastaví a její vagon se ponoří do tmy. To, co číhá v černočerném bludišti metra, je něco nepředstavitelného. Něco, co nazývá skrytou laboratoř domovem... Něco, co nechce nechat Kate na pokoji. Metro je děsivým seskokem do temného podzemí Londýna, noční můrou ukazující krajní meze holého přežití. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Prostě další krávovina typu nějakej magor s nožem/mačetou/motorovkou... vraždí všechno co se hýbe, čím více krve a brutality tím lépe,ale žádný překvapivý motiv, scénář už od začátku jasně průhledný,že je vám hned jasné jak to nakonec celé dopadne. Pokud si odmyslíme všechny naturalistické scény tak atmosféra taky nic moc. Takže záležitost čistě jen pro fanoušky žánru. Ostatní si to klidně můžou nechat ujít - ztráta času a peněz! ()

applause 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekla, čekala jsem to mnohem horší. Dokonce to mělo i trochu děj. Že bych se bála, to určitě ne, spíš to bylo místy nechutný. Ale co chcete po zdegenerovaném vraždícím skřetovi. :D Film jsem si pustila, protože jsem ho našla v počítači stažený od kamaráda a chtěla jsem něco krátkého na odreagování. :D Řekla bych, že to byl lehký podprůměr, ale že bych se bála jít do metra, to zase ne. :D ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 4/10 Děj 4/10 Hudba 7/10 Efekty 5/10/// +atmosféra, zvuky -hodně tmavý obraz, podivný děj, slabé obsazení i herecké výkony/// Film vynášený do výšin (reklama) nakonec nepřinesl nic nového, zajímavého ani zvláštního. Sice mohu tvrdit, že teď už mě neuvidíte v Pražském metru...a já mohu býr rád, že v Brně žádné nemáme... ale teď vážně, být to trošku více vysvětleno a být to více vyvražďovačka, tak budiž. Ovšem tenhle film velice rychle zapadne, když nezmíním pár hutných scén, tak to byl film docela o ničem. No sem zvědav na alternativní začátek i konec, když už to na tom dývku mám :-)/// Celkem 47%/// ()

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Zuřiví hledači logiky dejte si placku na čelo! U slasher filmů typu Metro vůbec nesejde na tom, zda je "index logičnosti" 66,7 % nebo 13,2 %. Jde o atmosféru, co nejvypečenější brutalitu a pokud možno co největší originalitu. Metro je ve své první polovině nudné k vypnutí, ale v druhé části se objeví několik opravdu pekelných scén (chudák Mandy), na které člověk poměrně dlouho nezapomene... Btw - Franka je, vzdor všem kritickým reakcím, neustále "dabei" - nevděčné úlohy lovné zvěře se zhostila s grácií sobě vlastní. A to roztomilé "scheisse", které jí jednou bezděky uklouzne - ach kráso. ()

Scrytcher 

všechny recenze uživatele

Tenhle horror mě strašně zklamal a na to, co se tu s námi rozehrává za rošádu nejsem ochoten přistoupit. Ze začátku to spíš vypadá na britskou grotesku, kde nás v kanalizaci baví dvojice herců a atmosféra nikde. Jakmile se objeví Franka, nestačil jsem se divit, co se stalo s tou tvrdou Lolou. Místo ní je to lítostivý trdlo (ovšem běhat tu bude taky). Scénárista měl asi Parkinsona když psal Creep, jelikož i přes velice malou stopáž (85 minut - a to je dost málo, i na horor) nedokázal scénář sesmolit do nějakého přijatelného stavu. Po napětí a strachu nejsou ani stopy, místo toho pár lekaček, hloupých postav a hrozného záporáka. Záporák je sám o sobě případ, protože místo, aby vás měl vyděsit pokaždé kdy se objeví, je vám spíš do smíchu. Než masový vrah jakoby vypadl z oka Glumovi z LOTRa o jehož minulosti není nikde nic vysvětelno, takže nám asi režisér naznačuje, aby jsme zapojili vlastní představivost. Tohle doopravdy ne. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Franka měla celkem šest žlutých šatů s různým stupňem zašpiněnosti. (Chatterer)
  • Franka Potente v německé verzi dabovala sama sebe. (Chatterer)
  • Alternativní názvy filmu jsou "Runt", "Cellar Dweller", "Horunder", "Here Kitty Kitty", "One Track Mind" a "Piccadilly Nightmare". (Chatterer)

Reklama

Reklama