Reklama

Reklama

Metro

Trailer

Londýn. Půlnoc. Chladný zimní večer. Kate (Franka Potente) nemůže sehnat taxi, a proto zamíří na metro. Když mírně opilá čeká na poslední vlak, na chviličku jí spadne hlava... a když se probudí, zjistí, že není sama. V panice se pokusí utéct, ale metro mezitím zamkli. V tu chvíli přijede vlak a Kate, stále ještě nervózní, nastoupí. V soupravě je zdá se jediným cestujícím. Její úleva se však změní v děs, když uprostřed tunelu vlak zastaví a její vagon se ponoří do tmy. To, co číhá v černočerném bludišti metra, je něco nepředstavitelného. Něco, co nazývá skrytou laboratoř domovem... Něco, co nechce nechat Kate na pokoji. Metro je děsivým seskokem do temného podzemí Londýna, noční můrou ukazující krajní meze holého přežití. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Rozčilovat se u horrorů,že jsou nesmyslné a neuvěřitelné je docela hloupost(pokud to opravdu nezachází do extrému a nejde o záměrnou nadsázku)--Navíc-příběh o tom,že v NY metru,které je tak staré ,členité,komplikované a propletené,že ho ani dlooouholetí zaměstnanci zdaleka neznají-se skrývá nějáký psychodeformovaný maniak je jeden z nejuvěřitelnějších široko daleko..........Problém filmu je spíš v tom,že je to prostě taková jednoduchá jednohubka,která ničím něják zvlášť nezaujme =pustit,pobavit se,vypnout,zapomenout=60% ()

xjane 

všechny recenze uživatele

No...ani jednou sem se nelekla, ani chvíli jsem se nebála, atmosféra prostě nulová (až na pár světlých okamžiků), zmutovanej záporák je k smíchu, v paměti mi utkvělo hlavně pár opravdu nechutných scén...logika postav zrovna taky nic mnoho, hlavně hlavní postava uječené Franky Potente jedná úplně nesmyslně...jednou stačilo, 20%. ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Potenciál metra zůstal nevytěžen. Nejvíc v tomhle hororu postrádám nadsázku, lekačky a proboha hlavně nějaký děj. Mejdanové začátky, pokus o znásilnění v metru a vůbec celé to počáteční dění mi přijde zbytečné, protože to na film nemělo vůbec žádný děj. No a tak mi z tohohle hororu zůstanou v hlavě jen chovné klece a ordinace doktora Bolíta... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Co by měla splňovat hrdinka hororového filmu: měla by být pohledná, vyzývavě oblečená, k jejím oblíbeným činnostem by mělo patřit prozkoumávání temných místností se slovy „haló, je tu někdo?“, pokud se jí náhodou naskytne příležitost jednou provždy zabít nebezpečného psychopata, raději by měla vzít nohy na ramena, aby mohla být ještě několik desítek minut pronásledována, rozhodně by se měla chovat iracionálně, zpravidla jako hysterka a v žádném případě by neměla přemýšlet nad tím, kde je a kam jde. Kate, hlavní hrdinka Metra všechny tyto požadavky splňuje, což není jediný aspekt činící tento film strašlivým. Nikoliv strašlivým ve smyslu „bojím se, bojím“, nýbrž ve smyslu „nudím se, nudím“. 20% Zajímavé komentáře: tron, DaViD´82, Fingon, dzej dzej, anderson ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Britsko-německý snímek „Metro“ hraje především na jistotu, nechce se vrhnout vyloženě někam, kde už by o nebylo probádáno dopředu. Tvůrci se raději spokojili s předvídatelným hororem, v němž nečeká nic, co by se nedalo dopředu očekávat, a tak divák dostane to, co dostal už někde jinde. Chvíle napětí střídají chvíle relativní nudy, sem tam někdo drsně umře a pak to prostě skončí. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Alternativní názvy filmu jsou "Runt", "Cellar Dweller", "Horunder", "Here Kitty Kitty", "One Track Mind" a "Piccadilly Nightmare". (Chatterer)
  • Franka Potente v německé verzi dabovala sama sebe. (Chatterer)
  • Scény v metru byly natočeny ve dvou stanicích Londýnského metra, a to v Aldwych Underground Station a Charing Cross Underground Station. Ostatní scény byly natočeny v Three Mills Studios, která se nachází v Londýně a Kolíně. (Stanleyyyy)

Reklama

Reklama